Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin 30 bin doların üzerinde işlem görüyor

bitcoin-globaltechmagazineKripto para piyasası için dün gündemin en önemli maddesi SEC Başkanı Gensler’in ABD Finansal Hizmetler Komitesi’nde yaptığı konuşmaydı. Gensler’in açıklamaları kriptolar üzerinde olumsuz etkiye sebep olmadı ve Bitcoin yeni güne 30 bin $ hemen üzerinde başladı. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz gelişmeleri değerlendirdi.

Son günlerde kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen SEC Başkanı Gary Gensler, dün ABD Finansal Hizmetler Komitesinde yaptığı konuşmada oldukça sert tepkilerle karşı karşıya kaldı. Terra-Luna olayı ve FTX krizinde başkanlık görevinde olan Gensler komitede yaptığı konuşmada “Kripto para piyasasına yönelik 6-7 davayı kazandık. Birçoğuyla uzlaşma yoluna gittik, bu konuda oldukça başarılıyız” diyerek kendini savundu. Kripto yatırımcılarını korumak için yeterli yasamız ve yetkimiz var diyen Gensler, stablecoinlerin aktif olarak kullanıldığını ve ekosistemde rol almalarını istediğini belirterek, “Stablecoin piyasasını düzenlemek ve yatırımcıları korumak için bir mevzuat çıkarılması daha yararlı olabilir” dedi. Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Patrick McHenry’nin “ETH ve XRP için menkul kıymet mi?” sorusunu ise ısrarla yanıtsız bıraktı.

Dün ABD’nin büyük şirketlerinden gelen birinci çeyrek kazanç raporları karışık bir görünüm sundu. Bank of America beklentileri aşarken, Goldman Sachs diğer büyük şirketlere oranla beklentileri karşılayamadı. Ayrıca dün Fed üyelerinin faiz arttırımlarının devam edeceğine dair açıklamaları ile birlikte ABD hisse senedi piyasaları günü yatay seyirle sonlandırdı.

Bitcoin güne 30060$ seviyelerinde başlarken, Ethereum 2100$’ın altında 2070$ seviyelerinde başladı. Shapella güncellemesinden sonra yükselen Etherum, Bitcoin karşısında ikinci gününde de kar satışlarıyla birlikte negatif seyrini sürdürmeye devam ediyor. Altcoinler ise lider altcoin Ethereum’daki geri çekilmelerle gün itibariyle negatif hareketlilik gösteriyor. Bazı altcoinlerde pozitif ayrışma dikkat çekiyor. CTSI, BETA ve AKRO çift haneli kazançlarla günün en çok kazandıran kripto paralar olarak öne çıkıyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise yatay seyirle 1.22 trilyon dolar seviyesinde.

Bugün ABD’den ülkenin ekonomik koşulları hakkında bilgi veren rapor Bej Kitap, Euro Bölgesi yıllık enflasyon oranı açıklanacak. Tesla, Morgan Stanley ve Signature Bank’ın kazanç raporları da yakından takip edilecek.

BITCOIN (BTC) TEKNİK ANALİZ

Bitcoin, dün %3 civarında toparlanmasının ardından yeni güne kırmızı mum ile başladı. 30000$ seviyesinin üzerine tutunan Bitcoin bu sabah saatlerinde 30070$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Yükselen kanalın içerisinde ve kanalın orta bandının üzerinde olması pozitifliğini desteklemeye devam ediyor. Gün içerisinde 30000$’ın üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Olası bu seviyenin aşağı yönü kırılması halinde 2 gün önce test edilen ve birçok kez destek olarak çalışan 29350$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir. Bu seviyenin de kırılması halinde kanalın alt bandı olan 28700$ seviyesi oldukça kritik olacaktır.

30000$ seviyesinin üzerinde hareketliliğine devam etmesi halinde ise direnç olarak 30120$ ardından da 30770$ seviyeleri karşılanabilir.

ETHEREUM TEKNİK ANALİZ

Ethereum hızlı yükselişlerin ardından beşinci gününde yatay bir bant aralığında hareketliliğini sürdürmeye devam ediyor. Güne 2100$ seviyesinin altında 2070$ seviyelerinde başladı.

Aşağı yönlü hareketliliğinin devamında 2050$ seviyesi oldukça kritik bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması ve kalıcılık sağlaması halinde ilk olarak 2012$ ardından da minör yükselen trend seviyesi denk gelen 1950$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise 2088$ ardından da kanalın üst bandı olan 2125$ seviyelerinin direnç olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelerin kırılması 2023’ün yeni ATH seviyelerini getirebilir.

Teknoloji Makaleleri