Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber güvenliğe gençlerin ilgisi artıyor

destek-as-globaltechmagazinePalo Alto Networks ve Destek A.Ş. Yıldız Teknik Üniversitesi, SkyLabs öğrenci kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen, gençlerin trend siber güvenlik etkinliği SkyDays2023 etkinliğine kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında sponsor oldu.

Bu yıl 4. kez düzenlenen SKYDAYS, 3 Mayıs tarihinde Yapı Kredi Teknoloji’nin ana sponsorluğunda gerçekleşti.  5 saat süren siber güvenlik etkinliği içerisinde katılımcılar birbirinden değerli isimlerin teknoloji sunumlarını dinledi, fuaye alanlarında etkileşimde bulundular ve çeşitli yarışmalar ile de hediyeler kazandılar.

Palo Alto Networks SE Takım Lideri Fuat Kılıç, gençlere “Siber Güvenlikte Sırada Ne Var?” konulu sunumu yaparak, en güncel siber güvenlik trendleri hakkında bilgiler verdi ve gelecek trendleri anlattı.

Mevcut makroekonomik koşulların kuruluşlar üzerinde daha az kaynakla daha fazlasını yapma baskısı oluşturmasıyla, karmaşıklığı ve maliyeti azaltan Bilgi Teknolojisi çözümlerine yatırım yapma meselesi her zamankinden daha önemli hale geldi.
Bunun sonucu olarak kurumlar, güvenlik ve ağ altyapısı için daha konsolide ve bulut tabanlı çözümlere yöneldiler. Sunumumuzda, siber güvenlik dünyasında sırada bizi nelerin beklediğini ve sizler için nasıl fırsatların beklediğini tartıştık.

Konu ile ilgili olarak Destek A.Ş. Teknoloji Danışmanı Kenan Evren Süslü, “Destek A.Ş. olarak, her zaman sektörde yetişen yeni zihinlerin bireysel gelişimleri, daha donanımlı profesyoneller haline gelmeleri için bilgi aktarmayı ve yanlarında olmayı sosyal sorumluluk addediyoruz. Bizim için oldukça değerli bir konu. Bu noktada yanımızda olan üreticimiz Palo Alto Networks ve değerli sunumları için Fuat Kılıç’a teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Etkinlik oldukça canlı ve verimliydi. Gençler Palo Alto Networks’ün siber güvenlik yaklaşımına beğeni gösterdiler. Fuat Kılıç: “Bugün burada olmaktan gururluyuz. Genç zihinlerin siber güvenlik alanında bu kadar ilgili ve meraklı olması bizleri sevindirdi. Kendilerine vizyoner bir pencere açabildiysek ne mutlu bize. Her zaman gençlerimizin yanındayız.” yorumunda bulundu.

Teknoloji Makaleleri