Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Keenetic’ten fark yaratan yeni kurumsal ürünler

Keenetic-globaltechmagazineKeenetic’in yeni kurumsal modelleri Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro Türkiye’de satışa sunuldu. KeeneticOS yazılımının getirdiği WPA3 Enterprise, Captive Portal-Hotspot, yedeklenebilir internet bağlantısı, PoE ethernet portları gibi özellikleri ile otel, restoran, kafe, poliklinik, eczane gibi küçük işletmelerin yanı sıra tavan,masa ve duvar kurulumu ile evinde şık tasarımı dört dörtlük internet ile bir araya getirmek isteyenlerin tercih edebileceği Keenetic Voyager Pro AX1800 Wi-Fi 6 PoE Router/AP ve Orbiter Pro AC1300 Wi-Fi 5 PoE Router/AP satışta.

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro nedir?

Keenetic’in özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için sunduğu, bütçe dostu, fark yaratan kablosuz özellikler barındıran ve gelişmiş KeeneticOS ile her yönüyle oldukça yetenekli fonksiyonel iki yeni modeli olan PoE ethernet portu üzerinden çalıştırılabilen Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri Türkiye’de satışa sunuldu.

Özellikle birden fazla cihaz kullanımı gerektiren ve güvenlik kameraları ve benzeri nedenlerle PoE güç veren switchlerin bulunduğu kurum ve işletmelerin tercih edebileceği, kompakt ve şık tasarımı olan Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri güçlü donanım özellikleri ile işletmelerin ağlarında kullandığı cihazların Wi-Fi ve internet bağlantı performansını en iyi şekilde kullanabilmesini sağlıyor. Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin her ikisi de 4 dBi gücünde dahili antenlere sahip. Sahip oldukları PoE portları sayesinde bu modeller PoE yapılanması olan yerlerde güç adaptörüne ihtiyaç duymadan çalışmaktadır.

Bunun yanı sıra Dualband Wi-Fi özellikleri ve gigabit ethernet portları sayesinde hem kablolu hem kablosuz olarak yüksek hızlı, yedeklenebilir ve kararlı bir bağlantı altyapısı kurmanıza olanak sağlar.

Diğer taraftan tüm Keenetic ürünlerinde bulunan Mesh Wi-Fi sistemi özelliğine bu iki yeni model olan Voyager Pro ve Orbiter Pro’da sahiptir. Keenetic VDSL, Fiber, 4,5G  internet erişim ürünleri ile de Mesh Wi-Fi yapısında çalışabilmeye uygundur. Tüm Mesh Wi-Fi sistem mobil cihaz üzerinden veya RMM merkezi bulut temelli yazılım üzerinden yönetilebilmektedir. Voyager Pro ve Orbiter Pro AP/Router/İstemci/Tekrarlayıcı gibi  çoklu çalışma modu ile ileride farklı amaçlar için de kullanım esnekliği sunarak uzun yıllar farklı amaçlarda kullanma olanağı sunar.

Keenetic Voyager Pro AX1800 Wi-Fi 6 PoE Router/AP

Keenetic’in Pro serisindeki kurumsal ürünlerden birisi olan Keenetic Voyager Pro, AX1800 ve Wi-Fi 6 standartlarında kablosuz hızlar sunar. Sahip olduğu güçlü donanımı ve router olarak çalışma özelliğini desteklemesi sayesinde; VPN, trafik sınıflandırma ve firewall gibi zorlu ağ görevlerinin kolaylık üstesinden gelir. Sahip olduğu 2 adet ethernet portlarından birisi PoE portları sayesinde yakınında bir priz olmadan da PoE switchler üzerinden hem veri hem de ihtiyaç duyduğu gücü temin eder.  Wi-Fi 6 sınıfının getirdiği OFDMA, BSS coloring gibi özellikleri ile kablosuz ağdaki performansınızın artmasını sağlar. İlerleyen uygulamalarda kullanılabilmesi için cihazda Bluetooth 5.1 desteği bulunmaktadır.

Keenetic Orbiter Pro AC1300 Wi-Fi 5 PoE Router/AP

Kurumsal serinin diğer ürünü olan Keenetic Orbiter Pro modeli de benzer şekilde güçlü bir donanım ve bulut temelli KeeneticOS yazılımı ile gelir. Keenetic Orbiter Pro ve Voyager Pro modellerine bakıldığında iki modeli ayıran en temel özellik sundukları teorik Wi-Fi hızları ve Wi-Fi sınıflarıdır. Keenetic Voyager Pro AX1800, Wi-Fi 6 standardında ile Orbiter Pro modeli Wi-Fi 5 standardında AC1300 hızlar sunmaktadır. Keenetic Orbiter Pro, gigabit portları ve MU-MIMO, Beamforming gibi fark yaratan kablosuz özellikleri ile işletmelerin hem kablolu hem de kablosuz ağlarda en iyi verimi almasını sağlar.

Keenetic Voyager Pro (KN-3510) ve Keenetic Orbiter Pro (KN-2810) arasındaki farklar neler?

Keenetic Pro serisi kurumsal ürün ailesindeki Voyager Pro ve Orbiter Pro dışarıdan ilk bakıldığında benzer fiziksel özelliklere sahiptir. Her iki model sahip olduğu Wi-Fi özellikleri açısından birbirinden ayrılmaktadır.

Keenetic Pro serisindeki kurumsal modeller de Mesh Wi-Fi sistemi ile uyumlu mu?

802.11k/v/r seamless roaming ve band steering özellikleri sayesinde ana router cihazdan uzaklaşmaya başladığınızda router cihazınız otomatik olarak algılar ve sizi daha uzak noktalara yayın yapabilen 2.4GHz bandına taşır. Benzer şekilde eğer eviniz çok geniş veya katlı bir yapıya sahip, tek bir Keenetic router yerine birden çok Keenetic cihaz ile çok noktalı bir Wi-Fi mesh sistemi yapabilirsiniz. Genel olarak Mesh Wi-Fi sisteminin sıradan menzil genişleticilerden 50 kat daha hızlı istemci geçişleri yaptığı bilinmektedir. Bu sebeple özellikle eviniz çok katlı veya genişse birden fazla Keenetic ile Mesh Wi-Fi sistemine terfi etmenizi öneriyoruz.

Tüm Keenetic modelleri gibi Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri de Keenetic Mesh Wi-Fi sistemini desteklemektedir. Örneğin; 300 m2 genişliğinde bir ofisiniz/kafeniz var; hem şık bir tasarım hem de güçlü bir kablosuz bağlantı istiyorsanız, birkaç adet Keenetic Voyager Pro ile mükemmel bir Wi-Fi mesh sistemi kurabilir, misafirlerinize premium Wi-Fi hizmeti verebilirsiniz.

PoE Portları önemli mi? PoE portlarının özellikleri nelerdir?

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinde bulunan PoE portları bu modellerin en fark yaratan özelliklerindendir. Power over Ethernet, yani Ethernet üzerinden Güç anlamına gelen PoE portları, bu portlar üzerinden aynı anda hem veri alışverişi yapmanıza hem de cihazın çalışması için ihtiyaç duyduğu gücün sağlanmasına yaramaktadır. Teknik özelliklerine bakıldığında Voyager Pro 802.3at (PoE+ 18 W) standardını desteklemektedir. Bununla birlikte Pro serisinin diğer modeli olan Orbiter Pro 802.3af/at (PoE/PoE+ 12 W) standardındadır.

Dilerseniz Router dilerseniz Access Point olarak çalıştırın

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerini farklı marka benzer işlevler için tasarlanmış modellerinden ayıran en temel özellik, her iki modelin de aynı zamanda router olarak çalışabilmesidir. Bu sıradışı özelliği sayesinde ek bir router cihaza ihtiyaç duymadan internetinizi doğrudan ethernet portu üzerinden Voyager Pro veya Orbiter Pro modelinde kullanabilirsiniz.

Voyager Pro modelinde bulunan Özel Spektrum Analizörü ne işe yarıyor?

Voyager Pro modeli havadaki Wi-Fi sinyallerini taramak ve kanal kalabalıklığı ölçmek ve DFS için uygunluğu tespit etmek için bir radyosunu Özel Wi-Fi Spektrumu için ayırmıştır. Bu sayede normalde DFS taraması için beklenmezi gereken süreler bu cihazda yoktur. Zero DFS özelliği sayesinde DFS kanalları arasında da hızlıca geçiş yapılır. Yapılan Wi-Fi kanal taramaları hangi kanalın daha az kalabalık olduğu gözlemlemenize yardımcı olur. İlerleyen zamanlarda bu özelliğin boş olan kanalları sadece algılamak değil aynı zamanda yayın yapılan kanalı da bu boş olan kanala geçirmek için kullanılması planlanmaktadır.

Projelerde kullanmak için bayilere daha uygun fiyatlı 4’lü bundle paketler

Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modelleri hem akıllı evler hem de KOBİ düzeyinde işletmeler düşünülerek tasarlanmıştır. Daha geniş veya çok katlı mekanlara sahip olan işletmeler için Keenetic Voyager Pro ve Orbiter Pro modellerinin aynı zamanda 4’lü bundle paketleri de mevcuttur.

Teknoloji Makaleleri