Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Popüler stablecoin Tether’den yeni yatırım stratejisi

Tether-USDT-globaltechmagazineTether, kripto para piyasalarında elde ettiği başarıları sürdürülebilir kılmak adına yeni bir yatırım stratejisini hayata geçiyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamaya göre, önümüzdeki dönemde yapılacak düzenli Bitcoin satın alımlarıyla rezervlerin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’in rezervlerini yöneten şirket Tether International Limited (Tether), rezerv portföyünü güçlendirmeyi amaçlayan yeni yatırım stratejisini açıkladı. Tether, bu ay itibarıyla net işletme kârının yüzde 15’ine varan kısmını düzenli olarak Bitcoin (BTC) satın almaya ayırmayı planlıyor. Tether’in, halihazırda rezervlerinde mevcut olan ve gelecekteki potansiyel Bitcoin varlıklarının rezervleri daha da güçlendirip çeşitlendireceği değerlendiriliyor.

Şirket, 2023 1. Çeyrek Güvence Raporu’nda yayımlandığı üzere, Mart 2023 sonu itibarıyla, rezervlerinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık Bitcoin tutuyor. Kurumsal yatırımcılar arasında Bitcoin’lerini üçüncü taraflara emanet etmek yaygın bir uygulama olsa da Tether “Sizin anahtarlarınız değilse, sizin Bitcoin’iniz değildir” felsefesine inanıyor. Bu sebeple, sürekli olarak Bitcoin varlıklarıyla ilişkili olan özel anahtarların mülkiyetini alıyor.

Tether’den yeni yatırım stratejisi

Bu yeni yaklaşım kapsamında Tether, fiyat artışlarından kaynaklanan gerçekleşmemiş sermaye kazançlarını göz ardı ederek, yalnızca yatırım stratejisinden elde edilen kârları kullanmaya odaklanacak. Bu durum, Tether’in yalnızca satın alma fiyatı ile satıştan elde edilen net gelir arasındaki veya vadesi gelen bir yatırım durumunda satın alma fiyatı ile geri ödenen tutar (örneğin, ABD hazine bonolarında olduğu gibi sıfır kuponlu bir yatırım için nominal tutar) arasındaki farktan oluşan faaliyetlerinden elde ettiği maddi kazançları dikkate alacağı anlamına geliyor.

Tether’in BTC satın alımları; rezervlerini güçlendirmeyi, artırmayı ve çeşitlendirmeyi amaçlayan yatırım kararlarına yönelik tutucu ve ihtiyatlı yaklaşımının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Tether, bu çerçeveyi takip ederek şeffaflığı artırmakla birlikte, şirketin performansı ve sermaye tahsis stratejisi hakkında daha net bir bakış açısı geliştirmeyi hedefliyor.

Bitcoin, uzun vadeli bir değer deposu olarak öne çıkıyor

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e yatırım yapma kararı, onun bir yatırım varlığı olarak sahip olduğu güç ve potansiyelle destekleniyor. Bitcoin süreç içerisinde dayanıklılığını kanıtlayarak önemli büyüme potansiyeline sahip uzun vadeli bir değer deposu olarak öne çıkıyor. Sınırlı arzı, merkezi olmayan doğası ve yaygın benimsenme oranı, Bitcoin’in hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar arasında sıklıkla tercih edilen bir seçenek olarak konumlanmasını sağlıyor. Bitcoin’e yapılan yatırımlar, yalnızca portföydeki performansı artırmanın bir yolu değil. Aynı zamanda, kendimizi hem iş yapış hem de yaşam biçimlerimizi yeniden şekillendirme potansiyeline sahip olan bu dönüştürücü teknolojiyle, aynı hizaya getirmenin de bir yöntemi.” ifadelerini kullandı.

Tether’in Bitcoin’e bakışı

Tether, Bitcoin’in son on yıldaki etkileyici performansıyla ciddi bir yatırım potansiyeli gösterdiğine inanıyor. Bitcoin’in grafiği, büyük finansal kurumlar tarafından artan tanınma ve benimsenme oranıyla birleştiğinde, çeşitlendirilmiş yatırım portföylerinde önemli bir bileşen olarak konumunu da sağlamlaştırdı.

Bitcoin’i yatırım stratejisine dahil eden şirket, dijital varlığın potansiyel büyümesinden yararlanmayı ve aynı zamanda güvenilir bir finansal altyapı sağlayıcısı konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Elde edilen işletme kârının bir kısmını Bitcoin’e tahsis etme kararı, şirketin kripto para piyasasına olan güvenini göstermekle birlikte ekosistemi desteklemeye olan inancını da vurguluyor.

Yeni dönem planlamaları

Tether Group, kendi sermayesiyle gerçekleştirdiği diğer küçük yatırımların yanı sıra iletişim (Holepunch gibi eşler arası teknolojiler aracılığıyla), enerji ve Bitcoin madenciliği altyapısı oluşturmaya odaklanıyor. Şirket, sahip olduğu yaklaşım kapsamında operasyonlarının istikrarını ve güvenliğini sağlamak adına sıkı risk yönetimi uygulamalarına bağlı kalmaya devam edecek.

Ayrıca, sürekli gelişen dijital varlık ekosistemindeki yenilikçi fırsatları keşfederken, amiral gemisi stablecoin Tether’in (USDT) istikrarını sürdürme taahhüdündeki kararlılığı da devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri