Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Google’ın yeni .zip ve .mov alan adlarının riskleri

Google-globaltechmagazineMayıs ayının başlarında, Google .com veya .uk gibi sekiz adet yeni alan adları yayınladı. Bu alan adları, her ne kadar zararsız gibi dursa da, içlerinden bir kaçı olan .zip ve .mov alan adları, phishing saldırısı gibi çevrimiçi dolandırıcılık türleri için çok kullanışlı olabilir.

Bunun sebebi ise birisi veri sıkıştırmada kullanılan diğeri ise Apple tarafından geliştirilen video formatı dosyalarının uzantısı olmasıdır. Halihazırda etkisini göstermeye başlayan endişe, dosya adları gibi görünen URL’lerin, web kullanıcılarını meşru bir şeymiş gibi davranan kötü amaçlı bağlantıları tıklamaları için phishing gibi dijital dolandırıcılıklar için daha da fazla olasılık açacak olmasıdır. Dolandırıcılar, bu yaygın dosya uzantıları olan .zip ve .mov alan adına sahip bir url satın alabilir ve bu sitelerini uygulama diye düşünüp giren kullanıcılar otomatik olarak kötü amaçlı bir web siteye bağlanabilmektedir.

Korunmak için almamız gereken tedbirler

  • Sisteminizde her zaman en güncel güvenlik önlemleri kullanmalı,
  • Son kullanıcılar gelişen atak türlerine göre eğitilmeli,
  • Sisteminiz değişen atak türlerine göre geliştirilmeli,
  • Tüm sistem ve güvenlik ürünlerinizin doğru bir şekilde yedeklenmesine önem verip, belirli aralıklarla yedekten dönme testleri yapılmalı.

Teknoloji Makaleleri