Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin sabit duruşunu sürdürüyor

bitcoin-globaltechmagazineKripto para piyasası bir süredir makro verilerden daha az etkileniyor. Dün de ABD’de de açıklanan enflasyon rakamları karşısında da bu gelenek bozulmadı. Bugün piyasası etkileyebilecek bir karar kripto para piyasasının odağında olacak. SEC, Ark Investment’in Bitcoin ETF başvurusu ile ilgili kararı açıklayacak. Buradan çıkacak karar piyasaya pozitif etki edebilir. Tüm bu gelişmelerin ışığında lider kripto para birimi Bitcoin, haftanın son iş gününe 29.500$ civarından başladı. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak günün gelişmelerini değerlendirdi.

Çarşamba ve perşembe günleri 30.000$’ın üzerine çıkmayı başarabilse de bu bölgede kalıcılık sağlayamayan Bitcoin dün ABD enflasyon verisi sonrası sabit duruşunu sürdürdü. Üç haftalık bir aranın ardından haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanan kripto para piyasası bir süredir makro verilerden daha az etkileniyor. Kripto para piyasasının içsel dinamiklerine yönelik eylemler, SEC tarafından gerçekleşen söylemler ve büyük fonların Bitcoin ETF başvurusu gibi haberler sektöre daha çok etki ediyor.

Nitekim son dönemde büyük fon yönetim şirketlerinin SEC’e Bitcoin ETF başvurusunda bulunduğunu biliyoruz. Bu başvurulardan bir tanesi de Ark Investment’a ait ve bu kararın bugün akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. Son zamanlardaki düşük volatilite çıkacak karara bağlı olarak yükselebilir. Ancak erteleme kararı çıkabileceği de belirtiliyor. Bitcoin ETF başvurusu kabul edilirse piyasa uzun zamandır aradığı olumlu bir katalizör ve hikâyeyi baz alarak yeni yükseliş hamleleri başlatabilir. Ancak çeşitli uzmanlar ertelenme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Altcoinlere baktığımızda ise SHIB öncülüğünde memecoinlerde bir yükseliş olduğu son günlerde görülüyor. Haftalık yükselişi %20’yi aşan SHIB, PEPE ve DOGE’a liderlik ederek yatırımcılarına bu hafta ciddi getiri sağlıyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 1,18 trilyon dolar civarında seyrederken Ethereum 1.850$ bölgesinde yatay fiyatlanıyor. LPT, AKRO, CLV ve MC ise Bitay’da günün en çok yükselen kripto paraları olmayı başardılar.

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz

Dün ABD’den gelen enflasyon verisi Bitcoin’de hareketliliğe sebep olmadı. Veri sonrası ufak yükselişlerin ardından verdiklerini geri alan Bitcoin bu sabah saatlerinde 29.440$ seviyelerinde alıcı buluyor. Hacimsiz ve düşük volatil hareketliliğine devam eden Bitcoin hala düşüş trendini sürdürüyor. Dün itibariyle 29.500$ desteğini kıran Bitcoin için olası düşüş hareketine devam etmesi halinde 29.000$ seviyelerine kadar bir düşüş beraberinde gelebilir. Bu seviyenin destek olarak çalışmaması halinde majör yükselen trend seviyesi olan (sarı çizgi) 28.640$’ın destek olarak çalışması beklenebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise tekrar 29.500$ üzerinde fiyatlanması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde günlük mum kapanışları yapması halinde ilk olarak 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 29.685$ ardından da kanalın üst bandı 29.980$ seviyeleri bir sonraki direnç seviyeleri olarak çalışabilir.

Ethereum (ETH) Teknik Analiz

Son zamanlarda Bitcoin’le aynı hareketliliği gösteren Ethereum, üç gündür düşen kanalın orta bandını test etse de başarılı olamadı. Aynı zamanda 1.844$ destek seviyesinin üzerinde de kalıcılık sağlamaya çalışan Ethereum bu sabah saatlerinde 1.849$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Kanalın orta bandı seviyesi olan 1.850$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayamaması halinde aşağı yönlü hareketle ilk olarak 1.844$ ardından da 1.825$ seviyelerini test etmesi beklenebilir. Bu seviyelerin destek olarak çalışmaması durumunda majör yükselen trend seviyesi olan 1.810$ seviyelerini test edebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise 1.850$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamalı ardından da 50 günlük hareketli ortalama seviyesi 1.870$ seviyesinin bir sonraki direnç seviyesi olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelerin kırılması halinde 1.885$ seviyelerine kadar bir yükseliş gözlemlenebilir.

Teknoloji Makaleleri