Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yaz durgunluğu kripto para piyasalarına yansıdı

kripto-para-globaltechmagazineUzmanlar, bir süredir sakin ilerleyen kripto para piyasalarındaki volatilite oranlarına yönelik önemli açıklamalarda bulunuyor. Özellikle farklı görüşlerin bir arada olduğu piyasa koşullarında, yatırımcı aksiyonları daha temkinli ilerliyor.  Dijital token alım satım platformu Bitfinex tarafından yayımlanan Alpha Raporu; kripto para piyasalarına ilişkin son gelişmelere dair önemli detayları ortaya koydu.

Uzmanlar, piyasalardaki volatilitenin düşük seviyede seyretmesini iyimser bir bakış açısıyla yaz rehaveti olarak değerlendiriliyor. Kötümser bir bakış açısıyla bakılacak olursa, piyasanın kuşkulu ve aşırı ihtiyatlı olduğu söyleniyor. Nitekim Ağustos’un beşine kadar olan ilk işlem haftasında 111 milyon dolar değerinde BTC fon çıkışları görüldü. Bu miktar haftalık periyottaki en büyük miktar olurken, Mart ayından bu yana görülen en ciddi para çıkışı olarak da kayıtlara geçti.

Bununla birlikte, para çekme işlemlerinin short pozisyonlardaki Bitcoin fonlarına yeniden yönlendirilme eğiliminin duraksaması, piyasalar için olumlu bir gelişme oldu. Ayrıca bazı altcoinler’e yönelik para girişlerinde belirli artışlar gözlemlendi. Bu kapsamda Solana, XRP ve Litecoin’larda pozitif nakit girişleri dikkat çekti.

Gerek zincir içerisinde gerekse daha hacimli borsa piyasalarındaki işlem hacimleri, yılbaşından bu yana yüzde 62 gibi ciddi bir oranda hızlı düşüşler yaşadı. Bu düşüşte Bitcoin madencilerinin de etkisi bulunuyor. Madenciler Nisan ayında olması beklenen Bitcoin halving’e hazırlanırken, bu amaçla varlıklarını da belirgin şekilde stoklamaya devam ediyor.

Kripto para piyasalarında öne çıkan gelişmeler

PayPal’ın Ethereum blokzincirine bağlı bir stablecoin olan PYUSD’yi piyasaya sürmesi, geleneksel finansal paradigmaların kripto dünyasıyla uyumlu biçimde birleşebildiğini gösteriyor. Ayrıca, SEC’in Ark Invest’in Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin kararını erteleme kararı haber gündemde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, geçmişe yönelik iddiaların ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. FTX’in Kurucu Ortağı Sam Bankman-Fried’in kefalet koşulları iptal edildi. Ünlü isim tanıkların ifadelerini değiştirmeleri için korkutma ve tehdit etme iddialarının ardından nezaret altında tutuluyor.

Teknoloji Makaleleri