Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Haftanın son işlem gününde Bitcoin cephesinde yaşananlar

bitcoin-globaltechmagazineHafta içinin son işlem günündeyiz ve Bitcoin çarşamba akşamı Fed başkanı Powell’ın sözlerinden sonra 36.000$’a kadar yükselmiş, daha sonra 35.000$ düzeylerinde denge arayışına girmişti. Üst üste iki gündür güçlü yükselişlerin görüldüğü Amerika hisse senedi piyasası toparlanırken, Bitcoin’de ise bir miktar kar satışları oldu. Hafta sonuna kısa vadeli zirve seviyelerden girmek istemeyen ve bazı kripto paralarda doygunluk olduğunun düşünen yatırımcılar kar realizasyonu gerçekleştiriyorlar. Sabah saatlerinde 34.500$ civarından alıcı bulan Bitcoin’in 34.400$ üzerinde kalması kısa vadedeki yükseliş trendinin devamı için güzel bir sinyal olacaktır. Son bir haftada iyi bir performans gösteren Ethereum da 1.800$ bölgesinin destek noktası haline getirmeye çalışıyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, günün gelişmelerini değerlendirdi.

Makro görünümde ise bugün her ayın ilk cuması olduğu gibi ABD’den tarım dışı istihdam verisini alacağız. Ekim ayında beklentilerin bir hayli üstünde gelen tarım dışı istihdam kısa çaplı bir volatiliteye sebep olsa da Fed’in bu noktadan sonra faiz artışı yapma ihtimali düşük bir olasılık. Dolayısıyla verinin kripto para piyasasına kısa vadede etki etmesini beklemiyoruz.

MicroStrategy’nin Bitcoin karı

Öte yandan kripto para piyasasındaki pozitif atmosfer kurumsal kripto para yatırımcılarını da sevindirmeye devam ediyor. Kripto para yatırımlarıyla bilinen MicroStrategy son yükselişlerle birlikte kripto paralardan elde ettiği karı 900 milyon dolar artırdı. Ekim ayında 155 adet, temmuz ayından bu yana ise 6.000’in üzerinde Bitcoin alan şirketin 158 binin üzerinde Bitcoin’i bulunuyor.

Mahkeme FTX kurucusu ve eski CEO’su SBF’nin cezasını onayladı

Dün New York’taki duruşmada suçlandığı tüm iddiaları onaylanan FTX eski CEO’su ve kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) böylece hüküm giymiş oldu. Ancak avukatları kararı temyize götürmeye hazırlanıyor. 28 Mart 2024 tarihinde ise cezasını çekmeye başlaması bekleniyor. ABD tarihinin en büyük dolandırıcılığı olarak nitelendirilen ve kripto para piyasasına geçen sene bu zamanlar büyük hasarlar veren bu olayın mağdurlarına ise yeni yönetimin aralık ayından itibaren bakiyelerini tekrar yatırmaya peyderpey başlaması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri