Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Açık Bankacılık finansal hizmette sınırların ötesine taşınacak

innovance-globaltechmagazineTürkiye’de 2021’in sonlarına doğru hayata geçen ve bugün neredeyse her mobil bankacılık kullanıcısının hayatına giren Açık Bankacılık, yeni uygulamalar ve hizmetlerle olağanüstü bir hızda büyüyor. Statista’nın Haziran 2023 raporuna göre Açık Bankacılık için Application Programming Interface (API)/Uygulama Programlama Arayüzü çağrı sayısı 2023 yılında dünya genelinde 102 milyara ulaşmış durumda ve 2027’de bu sayının 580 milyara yükselmesi bekleniyor. Aynı dönem aralığında Açık Bankacılık işlem değerlerinde de keskin bir artış söz konusu. 2023’te dünya genelinde 57 milyar dolar olan Açık Bankacılık işlem değerinin, 2027’de 6 kat artarak 330 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Yapılan çalışmalar, önümüzdeki dönemde Türkiye’de de buna paralel bir büyümenin yaşanacağına işaret ediyor.

Kişisel ve uygulama odaklı hizmetler öne çıkıyor

Açık Bankacılığın dünya genelinde finansal hizmetlerin sunumu noktasında büyük bir değişimi temsil ettiğini belirten Innovance Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Ürey, “Bu alandaki trendler sürekli olarak evrim geçiriyor. Ülkelerin finansal alışkanlıkları ve ihtiyaçları, altyapı ve müşteri davranışları, Açık Bankacılığın şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor. Açık Bankacılık konusunda Birleşik Krallık ve Almanya ülkeleri öne çıkarken veri paylaşımı, kişiselleştirme ve uygulama odaklı çalışmalar da büyümeye etki ediyor. Gömülü finans (embedded finance) Açık Bankacılık alanının cihaz ve sektörlere entegrasyonu konusunda destek olurken yine kişiselleştirilmiş kampanyalar, harcama alışkanlıkları ve hareket bilgileri de özel teklif ve hizmetlerin sunulmasını sağlıyor.” diye konuştu.

Özel ödeme önerileri sistemleri geliştiriyoruz

Türkiye’de finans sektörü ve fintekler başta olmak üzere orta ve büyük ölçekli şirketlere uçtan uca teknoloji danışmanlığı ve dijital dönüşüm hizmeti sağlayan Innovance olarak Açık Bankacılığın ana oyunculardan biri olmayı hedeflediklerini belirten Yusuf Ürey, “Açık Bankacılığı sadece bir yazılım veya servis olarak değil, bir ekosistem olarak benimsiyoruz. Müşterilerimize daha fazla değer sunarak ‘Açık Bankacılık’ konseptini daha geniş bir perspektiften ele alıyoruz. Öte yandan özel ödeme önerileri sistemleri geliştirerek müşterilerimize daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak istiyoruz. Bu noktada danışmanlık alanında müşteri portföyümüzü genişletirken kendi ürünlerimizi geliştirmeye odaklandık.” dedi.

Ödeme sistemleri alanında iş birliği yapma kararı aldık

Açık Bankacılık konusunda önde gelen finansal kuruluşlarıyla stratejik iş birlikleri kurarak özgün ve etkili ön yüz uygulamaları geliştirdiklerini belirten Yusuf Ürey, “Ağustos 2022’den bu yana ‘Açık Bankacılık’ alanındaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Finansal kuruluşlara rehberlik eden danışmanlık hizmetleri sunarak sektördeki deneyimimizi paylaşıyor ve temsilcilik modelini destekliyoruz. Ödeme sistemleri alanında önde gelen şirketler ile iş birliği yapma kararı aldık. Özellikle iki önemli bankanın Hesap Hizmeti Sağlayıcısı (HSS) ve Yetkilendirilmiş Ödeme Sağlayıcısı (YÖS) altyapılarını kurarak, Açık Bankacılık hizmetlerini sunmalarına olanak tanıdık. Ayrıca kendi özgün ürünümüzü pazara sunma aşamasında ilerliyoruz. Sektördeki bilgi birikimimizi kullanarak Açık Bankacılık alanında öncü pozisyonumuzu sürdürmeye kararlıyız.” dedi.

Veri güvenliği riski önemini koruyor

“Açık Bankacılık, finans sektörünün dijitalleşmesini hızlandıracak ve müşterilere daha fazla kontrol ve seçenek sunacak bir geleceğe doğru ilerliyor.” diyen Yusuf Ürey, Açık Bankacılığın geleceğine yönelik de şunları söyledi: “Açık Bankacılık finansal hizmetlerin sınırlarını aşarak farklı sektörlerde genişleyecek ve yeni kullanım alanları yaratacaktır. Rekabet, finansal kuruluşların yanı sıra fintek şirketlerinin de bu alana girmesiyle artacak, bu da müşterilere daha fazla seçenek sunacaktır. Öte yandan Açık Bankacılık, finansal verilere daha fazla erişim sağlayarak kişiselleştirilmiş hizmetlerin yaygınlaşmasına yol açacak, böylece müşteri ihtiyaçlarına daha iyi cevap veren ürünler ve kampanyalar sunulacaktır. Ancak veri güvenliği ve koruma konusu her zamanki kadar önemli olacak ve daha fazla regülasyonla desteklenecektir.”

Teknoloji Makaleleri