Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Online alışverişte Kasım ayının fenomeni ne oldu

related-digital-globaltechmagazineTürkiye’de online alışveriş devlerinin tercihi olan ve çok kanallı pazarlamada yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çeken Related Digital, Black Friday, 11.11 ve Cyber Monday gibi özel günleri de içinde barındıran Kasım ayı istatistiklerini açıkladı. Related Digital platformu üzerinden müşteri izinleri kapsamında gerçekleştirilen pazarlama çalışmaları dahilinde 2023 Kasım ayında; 474 milyon SMS ve 3,5 milyar push bildirimi özelinde kampanyalar tüketicilere başarıyla ulaştırıldı.

Online Alışverişin Fenomeni 128 GB iPhone 13

Kasım ayında online alışveriş hacmi büyümeye devam etti. Related Digital, Türkiye’nin önde gelen alışveriş platformlarının kampanyalarına ilişkin kategori bazlı satış rakamlarını da değerlendirdi. Buna göre elektronik kategorisinde en çok satın alınan ürün 128 GB iPhone 13 oldu. Giyim alanında en çok satılan ürün kadınlar için beyaz basic gömlek, erkekler için ise siyah basic tişört oldu. Ev ve yaşam kategorilerinde ise kahve fincan takımı ve buharlı ütü popüler oldu.

Markalar da Tüketiciler Gibi Gamification’ı Sevdi

Markalar için yılın en büyük ve önemli alışveriş etkinliği olan ve 24 Kasım’ı kapsayan Black Friday’in Related Digital platformu üzerinden gerçekleştirilen tek günlük kampanya yönetimi analizi de yapıldı. Buna göre, 235 milyon web & mobil push, 75 milyon e-posta ve 32 milyon SMS, kampanyalar özelinde tüketicilere ilgili fırsatları duyurmak için aracı oldu. Öte yandan, müşteriler için online dünyada en keyifli alışveriş araçlarından biri konumuna gelen ve markalara özel kurgular sunan Gamification çözümleri de 1400’ün üzerinde uygulama ile alışveriş süreçlerine hem eğlence hem de değer kattı.

Teknoloji Makaleleri