Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Chery yaptığı yatırımlarla hızla büyümeye devam ediyor

chery-globaltechmagazineÇin’in önde gelen otomotiv üreticisi Chery, yüksek teknolojiyle ürettiği inovatif ürünleriyle hızla büyümeye devam ediyor. Şubat ayı verilerini açıklayan Chery Grubu, ulaştığı 143 bin 155 adetlik satışla yıllık bazda performansını yüzde 37,8 oranında artırmayı başardı. Chery Grubu, yılın ilk iki aylık döneminde ise, yıllık yüzde 69,5’lik artışla 348 bin 19 araç satışına imza attı. Grubun öne çıkan markası Chery, şubat ayında yıllık yüzde 41’lik büyümeyle 97 bin 562 adetlik satışa ulaştı. Markanın ilk iki aylık satışları ise 232 bin 692 adedi buldu. Chery’nin ilk iki aylık satış performansı, yıllık yüzde 67,1’lik büyümeye işaret ediyor. Chery Grubu, pazardaki rekabet üstünlüğünü korumak için özellikle yeni enerji ürünleri, otonom sürüş ve akıllı bağlantılı otomobiller gibi alanlarda teknolojik Ar-Ge yatırımlarını artıracak.

Çin’in 20 yıldır en büyük otomotiv ihracatçısı olan Chery, yeni nesil modelleriyle satış performansını artırmaya devam ediyor. Teknolojik üretim gücü ve inovatif modelleriyle dünya çapında satış rakamları hızla yükselen Chery Grubu, şubat ayına ait verilerini açıkladı. Şubat ayında satışlarını yıllık bazda yüzde 37,8 oranında artıran Chery Grubu, 143 bin 155 araç satışına ulaştı. Grubun satışları, 2024’ün ilk iki aylık döneminde ise yıllık ölçekte yüzde 69,5 artışla 348 bin 19 adedi buldu.

Chery iki ayda toplam 232 binden fazla araç sattı

Sektördeki olumsuz büyüme ortamına rağmen yıl başından bu yana ortaya koyduğu agresif büyüme ivmesini sürdüren Chery Grubu, Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle şubat ayında mevsimsel olarak zayıflayan pazara rağmen büyümüş oldu. Yıllık ölçekte yüzde 15,7 ve aylık olarak yüzde 43,5 gerileyen pazara rağmen Chery Grubu’nun tüm büyük binek otomobil markaları Çin’in “Ejderha Yılı”nda olağanüstü performanslar sergiledi. Chery markası tek başına şubat ayında yıllık yüzde 41 artışla 97 bin 562 araç satışına ulaştı. Chery, ilk iki aylık dönemde ise yıllık yüzde 67,1 büyüme ile 232 bin 692 araç satışı gerçekleştirdi. Şubat ayında resmi olarak açılışı gerçekleştirilen Chery’nin Orta Doğu Yedek Parça Deposu ile bölgeye olan güvenini ortaya koyan Chery, yeni deposuyla Orta Doğu’daki parça tedarikini hızlandıracak. Böylece müşteri taleplerini daha iyi karşılayacak olan Chery, güçlü uluslararası marka ve kapsamlı satış sonrası hizmetiyle Orta Doğu pazarındaki varlığını genişletmeyi hedefliyor.

ARRIZO 8 için yeni keşif kampanyası başlıyor

Chery, mart ayında amiral gemisi sedanı ARRIZO 8 ile birlikte, “ARRIZO 8 Estetik Seyahat: Dünya Genelindeki En İyi 8 Görkemli Göl Koleksiyonu” başlıklı bir keşif kampanyasını başlatmaya hazırlanıyor. Bu etkinlik Meksika ve Kazakistan gibi ülkelerde gerçekleşecek ve ARRIZO 8 için küresel pazarda önemli bir vitrin olacak. Chery Grubu, pazardaki rekabet üstünlüğünü korumak için özellikle yeni enerji ürünleri, otonom sürüş ve akıllı bağlantılı otomobiller gibi alanlarda teknolojik Ar-Ge yatırımlarını artıracak. Chery, marka bilinirliğini ve itibarını artırmak ve daha fazla tüketicinin ilgisini çekmek için marka ve pazar tanıtımlarını güçlendirecek. Grup ayrıca tüketicilere kaliteli otomobil satın alma ve otomobil deneyimi sunmak için satış kanallarını ve hizmet sistemlerini de geliştirecek. Ayrıca Chery, küresel pazarlardaki varlığını genişletmek ve dünya genelindeki rekabet gücünü daha da artırmak için küreselleşme stratejisini aktif olarak destekleyecek. Chery Grubu, bu kapsamlı stratejilerin uygulanmasıyla 2024’ün ikinci yarısında büyümesini sürdürmeyi ve otomotiv endüstrisindeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Teknoloji Makaleleri