Ana Sayfa Etiketler KVKK

Etiket: KVKK

European-Commision-globaltechmagazine

GDPR kapasamında 160 milyon euroya yakın para cezası kesildi

Avrupa Birliği ülkelerinin ve ekonomik alan içerisinde yer alan bireylerin veri koruma ve gizliliğine ilişkin yönetmelik olan GDPR, 2 yılda 340 adet ceza kesti....
BDDK-globaltechmagazine

Yeni bankacılık yönetmeliği ile bilgi güvenliği farkındalığı

BDDK’nın Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliği, bankalarda bilgi güvenliği farkındalığını artıracak çalışmaları gerekli hale getiriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)...
innovera-globaltechmagazine

Yeni BDDK yönetmeliği faklı boyutlarıyla ele alındı

Bankalar ve finans kuruluşları Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık alanında 2021 yılında yürürlüğe girecek olan BDDK yönetmeliğine uyum sağlamak için adımlarını hızlandırırken, Innovera’nın düzenlediği...
KVKK-globaltechmagazine

KVKK “Unutulma Hakkı” ile ilgili kararını duyurdu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) arama motorlarında kişilerin ad ve soyadlarıyla aranması sonrasında çıkan sonuçların indekslenmeyecek şekilde teknik düzenleme yapılmasıyla ilgili kararını duyurdu. KVKK'nın kararına göre,...
KVKK-globaltechmagazine

Firmalar yasal olarak KVKK ve GDPR’yi ayrı ayrı değerlendirmeli

Kişisel verilerin işlenmesi, korunması ve saklanması ile ilgili KVKK ve GDPR arasında önemli ve farklı detaylar bulunuyor. KVKK’ya uyum sağlanması ile GDPR için de...
KVKK-globaltechmagazine

Covid-19 nedeniyle VERBİS kayıt ve bildirim süreci ertelendi

Covid-19 salgını nedeniyle VERBİS kayıt ve bildirim süreleri uzatıldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın dolayısıyla birçok şirket ve iş yerinin fiziki olarak kapalı...
software ag globaltechmagazine

Software AG’den, Açık Bankacılık dönemine teknolojik çözümler

Tüketicilerin katma değerli, hızlı ve güvenli hizmetlerle tanışmasını sağlayacak Açık Bankacılık çalışmalarını düzenleyen yönetmelik, 1 Temmuz’da yürürlüğe giriyor. Software AG, bankaların ve finteklerin beraber...
KVKK-globaltechmagazine

VERBİS kayıt ve bildirim süresi 30 Haziran’da sona eriyor

Yıllık çalışan sayısı 50’den fazla veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’nin üzerinde olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının, Veri Sorumluları Siciline...
KVKK-globaltechmagazine

Her internet sitesi kişisel veri koruma konusunda sorumlu

Kurumsal web sitelerinden, e-ticaret veya blog sitelerine kadar birçok alanda kişisel veriler toplanıyor. Toplanan kişisel verilerin korunması, işlenmesi veya saklanması ise KVKK kapsamına giriyor....
KVKK-globaltechmagazine

E-ticaret sitelerinin her biri birer veri sorumlusu

Dijital yaşamın getirdikleri ve şu anda içerisinde bulunulan karantina süreci ile birlikte toplum arasında online alışveriş alışkanlığı iyice yerleşti. Bununla birlikte online alışveriş konusunda...