Ana Sayfa Etiketler KVKK

Etiket: KVKK

eset-globaltechmagazine

Veri ihlali sonrasında atılması gereken 10 temel adım

Veri ihlalleri her geçen gün artıyor. Şirketler dijital yeteneklerini ve  hizmet yelpazelerini geliştirdikçe risklerini de artırıyorlar. Siber güvenlik şirketi Eset artan veri ihlalleri sonrasında...
Siberasist-globaltechmagazine

Veri ihlallerine karşı koymanın 5 etkili adımı

Kişisel verileri korumanın son derece olduğu dijital dünyada her geçen gün amansızca artan veri ihlalleri korku yaratmaya devam ediyor. Yayınlanan raporlara göre, yılın ilk...
Siberasist-globaltechmagazine

Veri ihlallerinin perde arkasında yer alan 9 gerçek

Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve en önemlisi de korunması şirketlerin ve bireylerin güvenliği için önemli adımları oluşturuyor. Siber güvenlik bilinci giderek artsa da çeşitli...
KVKK-globaltechmagazine

İşlenmesine izin verdiğiniz kişisel verileri sildirebilirsiniz

Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda KVKK tarafından vatandaşlara ciddi haklar tanınıyor. Şirketlere yüklenen sorumlulukların dışında bireylere de önemli hakların kazandırıldığını aktaran Siberasist Genel...
Siberasist-globaltechmagazine

Veri gizliliği konusunda şirketleri gelecekte neler bekliyor

Son yıllarda teknoloji alanında meydana gelen ilerlemeler, kurumlara çeşitli fırsatlar sunsa da beraberinde siber riskleri getiriyor. Günümüze kadar karşılaşılan saldırılarda birçok kurumun kişisel verileri...
KVKK-globaltechmagazine

Kişisel verileri koruyamayan markalar değerini kaybediyor

Dünyanın en değerli 100 markasına yönelik bir veri ihlali gerçekleşse, marka değerleri üzerinden yaklaşık 223 milyar dolar zarar gerçekleşiyor. Farklı sektörlerde hizmet veren ve...
KVKK-globaltechmagazine

İnsan Kaynakları departmanları KVKK yükümlülüklerine dikkat etmeli

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun hayatımıza girmesiyle birlikte şirketlerin, insan kaynakları süreçlerinde dikkat etmesi gereken noktalar artıyor. İnsan kaynaklarının elinde bulunan çalışan verilerinin yanı sıra...
KVKK-globaltechmagazine

İnternet siteleri kişisel verileri korumakla sorumlu

Yaşamın her alanında meydana gelen dijitalleşme ile dönüşüme uğrayan şirketler müşteri hizmetlerini geliştirmeye çalışırken, internet siteleri aracılığıyla kişisel verilere ulaşabiliyor. İnternet sitelerinde toplanan verilerin...
KVKK-globaltechmagazine

VERBİS kayıt ve bildirim süresi 31 Mart’ta sona eriyor

Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yaz kayıt ve bildirim süreleri uzatılan VERBİS için son tarih yaklaşıyor. Gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü...
KVKK-globaltechmagazine

Sağlık verileri işleyen grup için son gün 31 Mart

Eczaneler, diş hekimleri, tıp merkezleri, psikologlar, özel muayenehaneler, yaşlı bakım evleri, laboratuvarlar ve diyetisyenler gibi ana faaliyeti özel nitelikli kişisel veri işleyen işletmelerin Veri...

Editörün Seçimi

Röportajlar

Dönüştürücü Teknolojiler