Ana Sayfa Etiketler KVKK

Etiket: KVKK

KVKK-globaltechmagazine

Kişisel verilere sahip çıkmak için yapılması gerekenler

Verinin önemine ve korunmasına yönelik farkındalık yaratmak için Avrupa ve Amerika’da kutlanan Veri Koruma Günü’nde, Türkiye’de de veri güvenliği bilincini artırmak hedefleniyor. Her yıl...
Primer-DC-globaltechmagazine

Ulusal siber güvenlikte veri merkezlerine büyük sorumluluk düşüyor

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulunan  Premier DC Veri Merkezi ve Sh Online (Sadecehosting) Yönetim Kurulu Danışmanı...
KVKK-globaltechmagazine

2020 yılında KVKK’ya 27 veri ihlali bildirimi yapıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK), 2020’de 27 veri ihlali bildirimi yapıldı ve 100.000’den fazla kişi etkilendi. Teknoloji, sağlık, bankacılık ve otomotiv gibi oldukça fazla...
Siberasist-globaltechmagazine

2020 yılının kişisel veri ihlali karnesi çıkarıldı

Pandeminin tüm süreçleri küresel çapta etkilediği 2020 yılı birçok kişisel veri ihlalinin de yaşanmasına neden oldu. 12 ay boyunca milyonlarca kişinin verilerinin ihlal edildiğini...
KVKK-globaltechmagazine

KVKK talebine cevap vermeyen incelemeye alınıyor

Kişisel Verileri Koruma Kurumu web sitesinde bu hafta yayınlanan veri ihlallerine dikkat çeken Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı Şenol Vatansever, kamu kurumlarının ve özel...
Siberasist-globaltechmagazine

Kişisel verilerin güvenliği konusunda şirketleri neler bekliyor

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2020 yılı, kişisel verilerin korunması konusunda endişeleri artırdı. Teknoloji alanındaki ilerlemelerin beraberinde getirdiği siber risklerin şirketleri daha da zorlayacağını belirten Siberasist...
KVKK-globaltechmagazine

Kişisel verileri yurtdışında depolarken dikkat etmeniz gerekenler

Veri merkezlerini yurtdışında bulunduran birçok şirket ve servis, kişisel verileri yurtdışına aktarıyor. Kişisel verilerin yurtdışına aktarılmasında belirli koşulların sağlanması gerektiğini aktaran Siberasist Genel Müdürü...
KVKK-globaltechmagazine

KVKK uyum süreci ve VERBİS kaydı için önemli eşik 30 Eylül

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında veri sorumluları, veri işleme faaliyetleri ile ilgili bilgiler için VERBİS’e kayıtlarını oluşturup, işledikleri kişisel verileri burada beyan etmek zorundadır....
bugbounter-globaltechmagazine

Veri ihlali yaşayan şirketler büyük cezalarla karşılaşıyor

BugBounter, veri ihlali yaşamaları durumunda karşı karşıya kalabilecekleri cezalara karşı şirketleri uyarıyor. Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında gereklilikleri karşılamayan ve verileri ele geçirilen şirketler,...
KVKK-globaltechmagazine

İş başvurusu yaparken kişisel veri güvenliğine dikkat

İşe alım süreçlerinde şirketlerin, iş başvuru süreçlerinde ise adayların kişisel verilere dikkat etmesi gerekiyor. Önemli birçok kişisel verinin CV’lerde yer almasının yanı sıra insan...

Internet of Things - IoT Dünyası