Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony Mobile, Xperia M4 Aqua ve Xperia Z3 + ile Yaza Merhaba Dedi

sony_globaltechmagazineSony Mobile, orta segment telefonlarda standartları yeniden belirleyen Xperia M4 Aqua ile Xperia Z3 serisine son “Premium” katkısı olan Xperia Z3+’ı The Grand Tarabya Hotel’de gerçekleştirilen “Yaza Merhaba” etkinliği ile tanıttı. Etkinlik öncesi basın mensuplarıyla buluşan Sony Mobile Türkiye Ülke Müdürü Tarık Akad, Xperia M4 Aqua’nın 11 Haziran’dan itibaren 1.099TL’den satışa sunulacağını belirtirken, Xperia Z3+’ın ise 2.499 TL’lik fiyatı ile tüketicilerle buluşacağını açıkladı. Basın toplantısının ardından gerçekleştirilen partide su balesi ve su davulu şovları davetlilere keyfili anlar yaşattı.

Sony Mobile Türkiye, 11 Haziran akşamı Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirdiği “Yaza Merhaba” etkinliği ile iddialı iki yeni ürününü tanıttı. Sony Mobile, MWC 2015’te global duyurusunu yaptığı, özellikleriyle orta segmente amiral gemisi performansı deneyimi sunan ve süper orta segment ürün olarak adlandırılan Xperia M4 Aqua’yı 1,099TL’lik fiyat ile 11 Haziran tarihinden itibaren, Xperia serisine “Premium” katkı sağlayan Xperia Z3+’yı ise, Temmuz ayından itibaren 2.499 TL’lik fiyatı ile tüketicilere sunuyor.

Etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan ve orta segmentte Xperia M4 Aqua ile pazardaki dengeleri değiştirmeye hazırlandıklarını belirten Sony Mobile Türkiye Ülke Müdürü Tarık Akad, “Sony Xperia ile hedefimiz hep tüketicileri alıştıkları akıllı telefon anlayışının dışına çıkararak onlara çok farklı bir deneyim yaratmaktı. Bu stratejimize sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yolumuza devam diyoruz. Xperia M4 Aqua bu stratejimizin ürüne dönüşmüş son hali. Sony Mobile olarak Xperia M4 Aqua ile Premium segment özelliklerini orta segmente taşıyoruz ve orta segment telefonlarda standartları yeniden belirliyoruz. Yani mükemmel deneyimi kolayca ulaşılabilir kılıyoruz, yaygınlaştırıyoruz ve paylaşıyoruz.” dedi.

Xperia M4 Aqua’nın iki günlük batarya ömrü, üstün kamera performansı, suya ve toza dayanıklılık özelliklerini orta segmentle buluşturduğunu söyleyen Akad, ürünün 11 Haziran tarihinden itibaren 1.099 TL’den Türkiye’deki tüketicilerle buluşacağını açıkladı.

Bunun yanında Sony Mobile’ın amiral gemisi serisine son katkısı “Xperia Z3+” ile Xperia Z3 serisinin yeni bir soluk kazandığını belirten Sony Mobile Türkiye Ülke Müdürü Tarık Akad, “Xperia Z3+’ın 6,9 mm inceliği (6,9 mm) ve 144 gr ağırlığı ile Xperia Z3 serimiz yeni bir soluk kazanıyor. Biz Xperia Z3+’da mükemmelden kusursuzluğa doğru bir yolculuk yaptık. Z3+’ın kusursuz 20 MP’lik arka ve 5 MP’lik ön kamera özellikleri, ultra hızlı Qualcomm Snapdragon 810 sekiz çekirdekli 64 bit işlemcisi ve iki güne varan pil ömrü fark yaratıyor. Ayrıca Xperia Z3+, suya ve toza dayanıklılık (IP65/68) özellikleriyle her koşulda ideal kullanım sağlıyor.” dedi. Xperia serisine son “Premium” katkı Xperia Z3+ ise Temmuz ayından itibaren tüketicilerle 2,499 TL’lik fiyatı ile buluşuyor.

Basın toplantısının ardından gerçekleştirilen Yaza Merhaba partisindeki su balesi ve su davulu şovları davetlilere keyfili anlar yaşattı.

M4 Aqua öne çıkan özellikleri

– 2 gün pil ömrü

– 136 gr ağırlık

– 5 inç HD ekran

– 13MP kamera, Sony’nin F2.0 geniş diyafram açıklığı ve ISO 3200 hassasiyete sahip Exmor RS™ mobil sensoru sayesinde mükemmel fotoğraf deneyimi

– Video çekimi için HD 720p ile 5 MP ön kamera

– Suya ve toza dayanıklılık (IP65 ve IP68 sertifikaları)

– Kapaksız USB portu

Z3+ öne çıkan özellikleri

– 2 gün pil ömrü

– 144 gr ağırlık

– 5,2 inç 1080p FHD (1920 x 1080), IPS ekran

– 20,7 MP Exmor RS, ISO12800 Fotoğraf/ 3200 Video, 4K video çekimi ve çıkışı

– 5 MP ön kamera, Exmor R, 22 mm geniş açı, Akıllı aktif modu ile Steadyshot

– Suya ve toza dayanıklılık (IP65 ve IP68 sertifikaları)

– Kapaksız USB portu

Teknoloji Makaleleri