Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet Yüksek Performanslı Siber Güvenliği Erişim Katmanı’na Taşıyor

fortinet globaltechmagazineFortinet’in yeni Güvenli Erişim Mimarisi, kablosuz ve kablolu ağ altyapılarında gelişmiş güvenlik sağlarken, cihazları ve ağı bölümlendiriyor.

Yüksek performanslı siber güvenlik çözümleri sunan Fortinet, piyasaya sürdüğü yeni Güvenli Erişim Mimarisi’nin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Fortinet’in yenilikçi Dahili Bölümlendirme (Internal Segmentation) siber güvenlik stratejisini geliştiren bu yeni çerçeve, işletmelerin kablolu – kablosuz ağlar boyunca tüm erişim katmanlarını ve cihazları kesintisiz bir şekilde bölümlendirmesini sağlıyor. Güvenli Erişim Mimarisi, istemciden bulut ortamına kadar aradaki tüm aşamalarda etkili olan yüksek performanslı ve entegre bir güvenlik platformu sunuyor.

Erişim Katmanı’na yönelik talep artarken güvenlik geride kalmasın

Gartner, Nesnelerin İnterneti (IoT) aracılığıyla, 2020‘de birbirine bağlı cihaz sayısının 33 milyar olacağını öngörüyor. Bu cihazların çoğunun ise, arayüzü olmayan, yeni tip gömülü cihaz olacağı tahmininde bulunuyor. Cihaz ve uygulama sayılarındaki artış, işletmeler için ağ güvenliği korumasında yeni sorunlara ve gelişmiş tehditlere karşı ciddi bir siber güvenlik açığına yol açıyor. Fortinet’in yürüttüğü bağımsız araştırmanın sonuçları, genişleyen erişim katmanı ve alınması gereken siber güvenlik önlemleri arasındaki büyük uçurumu ortaya koyuyor.

Fortinet Kurucusu Ken Xie, “İşletmelerin altyapısındaki ilk savunma hattı olan erişim katmanı, maalesef siber güvenlik açısından hak ettiği ilgiyi görmüyor. Fortinet olarak, son teknoloji güvenlik çözümlerinden oluşan kapsamlı ürün portföyümüz ve benzersiz mühendislik kabiliyetlerimiz ile bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımızı artıracağız” diyor.

Güçlü koruma ile desteklenen gelişmiş erişim 

Fortinet’in Güvenli Erişim Mimarisi, erişim katmanı seviyesinde gerçekleşebilecek veri sızıntılarına ve siber güvenlik tehditlerine karşı entegre koruma sağlamak amacıyla geliştirildi. İşletmelerin her geçen gün artan güvenli bağlantı taleplerini karşılayan mimari, aynı zamanda ağ operasyonlarını ve ağ yönetimini birleştiriyor. Bu özellik, BT departmanlarının üzerindeki yönetim yükünü hafifletirken, BT yöneticilerinin gelişmiş araçlarla kapsamlı mantıksal analizler ve raporlamalar yapmalarını kolaylaştırıyor.

Güvenli Erişim Mimarisi’nin sunduğu esnek ve kapsamlı kurulum çözümleri aşağıdaki gibi:

  • Altyapı: Mobil ortamlar için gelişmiş, hızlı ve esnek erişim teknolojileri; Fortinet’in en gelişmiş güvenlik ve ağ araçlarını ve hizmetlerini kapsıyor.
  • Entegrasyon: Üstün ölçeklendirme ve sadeleştirilmiş yönetim seçenekleri arayan işletmeler için tümleşik güvenlik ve erişim teknolojileri tek panelde toplanıyor.
  • Bulut: Bulut ortamında uçtan uca entegre güvenlik ve erişim arayan işletmeler için bulut yönetimi etkinleştirilmiş ve Yeni Nesil Güvenlik Duvarı (NGFW) ile entegre edilmiş kablosuz erişim noktaları sunuyor.

Fortinet’in hiper-güvenlikli Dahili Bölümlendirme stratejisinin bir parçası olan Güvenli Erişim Mimarisi, erişim katmanlarını, işletme için kritik olan altyapıdan ve yüksek değere sahip verilerden güvenli bir şekilde izole ediyor. Fortinet’in Dahili Bölümlendirme sisteminin temelini ise, çoklu gigabit ağların hızına yetişebilen ve piyasadaki tek çözüm olan yeni nesil güvenlik duvarları oluşturuyor.

Güvenli Erişim Mimarisi, aynı zamanda son kullanıcı cihaz yönetimi, kablosuz erişim noktaları, anahtarlar, kablosuz LAN yönetimi, uygulama denetimi ve gelişmiş tümleşik yönetim gibi,  Fortinet’in kapsamlı uçtan uca siber güvenlik platformunun içinde yer alan gelişmiş çözümleri de kapsıyor. Bu çözümler ise, FortiGuard Laboratuvarları tarafından sunulan sektör lideri tehdit istihbaratı araştırmaları ve gelişmiş siber güvenlik hizmetleriyle destekleniyor.

Fortinet, yakın zamanda piyasaya sürülen kablosuz LAN erişim noktaları (AP) için geliştirilen yenilikçi FortiAP-S serisiyle de güvenli erişim pazarındaki liderliğini sürdürüyor. AP üzerinde çalışarak uçtan uca güvenlik sunan FortiGuard ile desteklenen bu çözüm, bulut üzerinden yönetilebilen, piyasadaki en geniş kapsamlı kurumsal Wi-Fi çözümü olarak dikkat çekiyor.

Ken Xie, “Ölçeklenebilir, yüksek performanslı ve esnek siber güvenlik teknolojilerimiz ile erişim altyapı güvenliğini işletmeler için öncelikli hale getiriyoruz. Artık müşterilerimiz, Fortinet’in Güvenli Erişim Mimarisi’ni kullanarak piyasadaki en iyi erişim katmanı güvenliğinin sağladığı avantajlardan faydalanabilecekler” diyor.

Teknoloji Makaleleri