Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İsviçreli Varlık Yöneticisi Vontobel, KOBIL’in Yeni Platformuyla Kapsamlı Güvenlik Sağlıyor

kobil globaltechmagazineİsviçreli varlık yöneticisi Vontobel, e-bankacılık alanında KOBIL’in mIDentity Güvenlik Koruma Platformu’na güveniyor. Platform, masaüstü veya mobil terminallerden kimlik doğrulama ve güvenli erişim gibi optimizasyonlar sayesinde ağa bağlanılması süreçlerini özel bankacılık müşterileri, bağımsız varlık yöneticileri ve kişiye özel çalışanlar için de iyileştiriyor.

Vonbotel’in, yeni e-bankacılık portalının temel bileşenleri arasında KOBIL tarafından geliştirilen Trusted Login (Güvenli Oturum Açma), Trusted Web View (Güvenilir Ağ Görüntüleme) ve Trusted app’i (Güvenilir uygulama) bulunuyor. “Mini” olarak isimlendirilen mini bir bellek, dijital istemcinin kimliğini doğrulayan bir “oturum açma kodu” görevini görüyor. Bu USB bellek içerisinde, Windows ve Mac işletim sistemleri aracılığıyla masaüstü bilgisayarlardan güvenli bankacılık işlemlerinin yapılabilmesine imkan veren Güvenilir Ağ Görüntüleme (güvenli tarayıcı) uygulaması yer alıyor.

Güvenilir Ağ Görüntüleme (TWV) ile “sağlamlaştırılmış” çıkış tarayıcısı; önceden yapılandırılmış tarayıcı ve istemciler, banka web sitesini aktif hale getirebiliyor. “Mini” ile entegre çip kart, kullanıcı ile iletişim kodlarken ve kullanıcının kimliğini de doğruluyor.

mIDentity Platformu kullanıldığında, arka planda buna adanmış bir sunucu sürekli uygulamaları kontrol ederek bunların güvenliklerini sağlıyor. Sunucu, ayrı bir güvenlik kanalı üzerinden cihazların doğruluğunu, uygulamaların gerçekliğini ve kullanıcıların kimlik doğrulamasını yapıyor. KOBIL Ürün Müdürü Dr. Erik Dahmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “mIDentity koruması aracılığıyla müşterilere, iş ortaklarına ve çalışanlara, sürekli ihtiyaç duydukları uygulamalara güvenli erişim imkânı sunuyoruz.” dedi.

Mobil platformlarda da güvenli bankacılık

Hizmetin mobil platformlara uyarlanması, Vontobel’in müşterilerine, güvenli erişim sağlayabileceği, yeni ve güvenilebilir bir mobil bankacılık seçeneği de sunmasına olanak tanıyor. Müşteriler, Vontobel’in temel güvenlik özellikleriyle korunan KOBIL Güvenilir Uygulaması (Trusted App.) üzerindeki iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla mobil bankacılık hizmetlerine ulaşıyor.

Vontobel’in, KOBIL’in yeni güvenlik platformunu kullanarak müşterilerine güvenli platform hizmeti vermesi dışında çalışanlar da akıllı telefonlarındaki Güvenilir-Giriş uygulaması aracılığıyla şirket içerisindeki uygulamalara erişebiliyor. Bağımsız varlık yöneticileri için ilave bir yükseltme olarak tasarlanmış online portal da Güvenilir Ağ Görüntüleme ve USB mini bellek ile güvenli oturum açabilme yetkinlikleriyle daha optimize ve daha güvenli hale getiriliyor. Bu, üçüncü tarafların Vontobel’in uygulamalarına erişimde geçirdikleri kimlik doğrulama süreçlerinin KOBIL’in platformu ile daha da sağlamlaştırıldığı anlamını taşıyor. Merkezi bir erişim noktası ile belirli kullanıcıların hangi programlar aracılığıyla hangi bilgilere ulaşabilecekleri tanımlanıyor.

Teknoloji Makaleleri