Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Accenture ve VMware’den bulut stratejisinde büyük adım

Accenture-VMware-globaltechmagazineAccenture ve VMware, büyüyen iş ortaklıklarını ve kurumların ‘buluta öncelik veren’ strateji kullanmalarına yardımcı olacak özel iş grubunu duyurdu. ‘Buluta öncelik veren’ bir stratejiyi takip eden şirketler, buluta daha hızlı geçiş yapabiliyor, modern uygulamaları daha kısa sürede geliştirebiliyor ve bulutu inovasyon ve yeni iş modellerinin temeli olarak konumlandırarak daha fazla değer yaratabiliyor.

Accenture VMware İş Grubu, 20 yıldan uzun süredir birbirleriyle ilişki içinde olan iki şirketin uzun yıllar boyunca gerçekleştirdiği milyon dolarlar seviyesindeki yatırımın bir karşılığı. Yeni iş grubu, hibrit bulut ve buluta taşınma, cloud-native, uygulama modernizasyonu ve önemli sektörlerde güvenlik alanlarında derin uzmanlığa sahip özel profesyonelleri bir araya getiriyor. VMware ürün ve hizmetleriyle eğitilen yaklaşık 2.000 Accenture bulut profesyoneli tarafından desteklenen Accenture VMware İş Grubu, müşterilerin kurumsal hizmetleri, operasyonel verimliliği ve inovasyonu hızlıca ölçeklendirmek için çok önemli olan bulutun güçlü özelliklerinden ve esnekliğinden faydalanmasını sağlıyor.

Yeni iş grubu, aynı zamanda Accenture’un müşterilerinin buluttaki işlerini şekillendirmesine, yer değiştirmesine ve işletmesine yardımcı olmak için 2020’de yeni özelliklere, çözümlere, iş ortaklıklarına ve müşteri ilişkilerine yapılan üç milyar dolarlık yatırımla başlattığı Accenture Cloud First’ün de bir parçası.

Accenture CEO’su Julie Sweet, konuyla ilgili şunları söyledi: “Değişimin ustası olmak için bulut tek başına çok güçlü bir araç. Önümüzdeki yıllarda kurumların buluta ve sınıra geçişini hızlandırmasıyla Accenture VMware İş Grubu da şirketlerini temelden değiştirmeleri ve daha fazla değer yaratmaları için ihtiyaç duyacakları hıza, ölçeğe ve güvenliğe sahip olmalarına yardımcı olacak.”

Accenture VMware İş Grubu ortak pazara açılma ve satış operasyonlarına, daha fazla Accenture uzmanlarının VMware teknolojileri konusunda eğitilmesine ve VMware teknolojileriyle desteklenen yeni hizmet tekliflerinin, varlıkların ve hızlandırıcıların geliştirilmesine yatırım yapacak. İki şirket, telekomünikasyon şirketlerinin 5G ve sınır bilişim hizmetlerini daha hızlı erişime açmak için mühendisliği yapılmış dikey pazar çözümleri geliştirecek.

VMware CEO’su Pat Gelsinger de “Günümüzün bilinmezlerle dolu iş ortamının ihtiyaçlarını karşılamak için şirketlerin çoklu bulut stratejilerini daha önce hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde uygulamaya başlaması gerekiyor. Uygulamalarını bir veya birden fazla bulutta, veri merkezinde ve sınırda çalıştıran şirket sayısı artıyor. Accenture VMware Business Group da ihtiyaç duyulan birinci sınıf ekipleri ve uzmanlığı kurumların bugün ihtiyaç duyduğu ve ilerleyen günlerde duyacağı hızla, çeviklikle ve dayanıklılıkla bir araya getirecek” dedi.

Yeni iş grubu kapsamında binlerce uygulamanın taşıma ve modernizasyon aşamalarıyla ince ayarları yapılan son derece otomatik süreçlerle bilişim iş yüklerinin buluta hızlı ve daha güvenli bir şekilde geçirilmesi için özel geliştirilen VMware Cloud Migration Factory erişime açılacak. VMware Cloud Migration Factory, müşterilere kontrollü bir ortama erişimin yanı sıra uygulamaları planlamak, test etmek, geçirmek ve tercih ettikleri genel, özel ve / veya hibrit buluta modernleştirmek için özel kaynaklar sunarak VMware iş yüklerinin taşıma riskini azaltıyor ve değer yaratma işlemlerini hızlandırıyor.

Kiko Milano CIO’su Claudio Bianchi, “’Bulut yolculuğumuza’ yeni zorluklara karşılık vermek için doğru esnekliği ve hızı korurken yenilikçi bir marka deneyimi sunarak ve e-ticaret yeteneklerimizi artırarak başlamak, pazarda başarılı bir şekilde yer almak için oluşturduğumuz temel stratejimizin bir parçası. Accenture ve VMware, halihazırda Kiko Milano olarak tüm BT altyapımızı buluta rekor bir sürede taşımaya olanak tanıyor. Accenture VMware İş Grubu’nun pazara ulaşma imkanlarımızı ilerleyen günlerde daha da artıracağına eminiz” dedi.

IDC Dünya Çapında Araştırma Grup Başkan Yardımcısı Rick Villars, “Pandemi, şirketler için ‘bir sonraki yeni düzeni’ beraberinde getirdi. Bu düzende kurumların işlerini modernleştirmek ve inovasyon için bir temel haline gelmek için bulut kullanımını hızlandırması gerekiyor. Şirketler genel, özel ve hibrit bulutun bu geçişte önemli bir rol oynadığını biliyor. Bu noktada bu dönüşümü daha önce hiç olmadığı kadar hızlı gerçekleştirmek için gereken stratejileri uygulayabilecek ve becerilere sahip olduğunu ispatlayabilecek teknoloji bulut iş ortaklarına ve hizmet sağlayıcılarına ihtiyaç duyuyor” dedi.

VMware’ın Küresel Büyük Ortağı ve şirket içinde Premier Küresel Sistem Entegratörü olan Accenture, VMware’ın imkanlarına yönelik geniş ve derin anlayışıyla şirketin pazara ulaşmak için birlikte çalıştığı en büyük küresel iş ortaklarından birisi. VMware ise Accenture’un küresel BT organizasyonunun güvenilir bir ortağı olmanın yanında buluttaki bilişim iş yüklerini verimli ve daha güvenli bir şekilde güçlendiriyor ve sınır bilişime öncülük ediyor.

Teknoloji Makaleleri