Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ParamPOS pazar payını yüzde 30’un üzerine çıkardı

param-globaltechmagazineParamPOS Türkiye’nin en çok işlem hacmi geçen sanal POS markası oldu. Şirket, bir yılda yüzde 702 büyüyerek sektördeki pazar payını yüzde 30’un üzerine çıkardı. Param Kurucusu Emin Can Yılmaz, “Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimize sunduğumuz çözümler sayesinde sektör lideri olduk. İlk iki aydaki performansımızla bu yıl ParamPOS’ta 15 milyar TL’lik işlem hacmi hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Ön ödemeli kart, sanal POS, e-cüzdan, kredi gibi alanlarda B2B ve B2C müşterilerine hizmet veren Param, ParamPOS markasıyla şubat ayında tüm rakiplerini geride bırakarak sanal POS sektörünün lideri oldu. Haziran 2020 itibarıyla hızlı bir büyüme performansı göstermeye başlayan ParamPOS, 2021 yılının ilk iki ayında çok önemli bir rekora imza atarak geçen yılın şubat ayında yüzde 8.75 olan pazar payını, bu yıl yüzde 30,79’a çıkardı. ParamPOS’un son bir yıllık ciro büyümesi yüzde 702, pazar payı büyümesi ise yüzde 252’ye ulaştı. 2020 yılını da büyük bir başarıyla kapatan şirket, müşteri sayısını iki kat, müşteri memnuniyet oranını da yüzde 100’e yakın artırmıştı.

Hedefimiz 2021 yılında da yüzde 100’ün üzerinde büyümek

Şirketin hızlı büyümesiyle ilgili görüşlerini açıklayan Param Kurucusu Emin Can Yılmaz, Kovid-19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli değişimlere yol açtığını, değişen tüketici alışkanlıkları nedeniyle ödeme hizmetleri sektörünün ürün ve çözümleriyle öne çıktığını söyledi. “Biz de sektörümüzün gelişimine paralel olarak 2020 yılını oldukça başarılı sonuçlarla kapattık” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Param olarak imza attığımız tüm ürünlerimizin, müşterilerimiz tarafından büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca proaktif yaklaşımımız sayesinde hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimizin hayatını daha da kolaylaştıracak, salgının yarattığı tahribatı azaltacak çözümler sunduk. Bu sayede geçen yıl olduğu gibi 2021 yılının ilk iki ayında çok ciddi bir büyüme yaşadık. Sadece KOBİ’ler değil önde gelen e-ticaret firmaları tarafından da tercih edilen ilk marka haline geldik. Artık sorumluluğumuz daha büyük. Ekip olarak müşterilerimizin bize gösterdiği bu ilgiyi daha üst seviyeye taşımak, çok daha fazla kişiye dokunarak onların ihtiyaçlarına yanıt vermek için çalışıyoruz. 2021 yılı için belirlediğimiz 15 milyar liralık işlem hacmine, son aylarda imza attığımız yüzde 702’lük büyümeyle çok rahat ulaşacağımızı düşünüyoruz.”

Teknoloji Makaleleri