Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sensormatic Perakende Günleri’nde sektöre özel çözümleriyle yerini alacak

sensormatic-globaltechmagazineSensormatic, perakendede satış artırmadan kayıp önlemeye, verimlilik artışından pandemi teknolojilerine kadar pek çok yeni çözümüyle, 2-3 Haziran’da Perakende Günleri’nde olacak. ‘Farklı bir dünya görün’ sloganı ile tüm perakendecileri 304-305 nolu standına davet eden Sensormatic, “yalnızca en kötüyü görüyorsanız dünyanıza daha yakından bakın. İyi olan her şeye gözlerinizi açın” diyerek katılımcıları bu yeni perakende dünyasını deneyimlemeye çağırıyor.

Türkiye’nin lider elektronik güvenlik ve iş zekası entegratörü Sensormatic, 2-3 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde 20’ncisi gerçekleşecek olan Perakende Günleri’nde sektöre özel çözümleriyle yerini alacak. Tasarladıkları çözümlerle yalnızca iş yerlerini değil, o iş yerinin sahip olduğu değerleri, orada çalışanların tutkusunu ve müşterilerinin markaya duyduğu güvenini koruduklarını ifade eden Sensormatic Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu “Securitas çatısı altında biz 80 yıldır dünyayı korumanın verdiği deneyim sayesinde hem dünyaya hem de işimize farklı bakıyoruz. Görünenin ötesindeki olasılıkları ve potansiyelleri görebiliyoruz. Soruna odaklanmak yerine, çözüme ve gelişime odaklanıyoruz. Her koşulda doğabilecek ihtiyaçları öngörebiliyor ve dünya daha güvenli, verimli olduğunda yaşamın nasıl olabileceğini biliyoruz.” diyor.

Sensormatic’in Perakende Günleri standında tanıtacağı çözümler

Temassız Görüntüleme Çözümü: Yeni nesil temassız görüntüleme teknolojisi, özellikle perakende depo ve dağıtım merkezinde kullanıldığında kayıpları en aza indirgeyip kârlılığı artırırken iş süreçlerinin hızlanmasını sağlıyor. Bu teknoloji video kamera aracılığıyla vücut ısısını algılıyor.  Sistem, ekranın önüne gelen kişileri 12 saniye içinde 4 farklı duruşta tarıyor. Video kamera, vücutta bulunan ve vücut ısısından farklı ısıya sahip tüm cisimleri tespit ediyor ve ekranda görüntülenmesini sağlıyor. Patentli pasif terahertz teknolojisiyle çalışan temassız görüntüleme teknolojisi, benzersiz bir şekilde giysilerin altına gizlenmiş metal veya metalik olmayan öğeleri 3 ila 4 metre gibi güvenli bir mesafeden algılayabiliyor. 5 cm’ye kadar metal, plastik, silikon gibi her tür materyali tespit edebiliyor.

Yoğunluk Ölçüm Çözümü: Bu çözüm, gerçek zamanlı analiz yeteneği sayesinde, bir alandaki kişi sayısının anlık olarak takip edilebilmesini sağlıyor. Yoğunluk ölçümü kapılacak alanın girişine konumlandırılan ekrana, içeride kaç kişi olduğu, kaç kişinin girebileceği ve yaklaşık ne kadar süre bekleneceği bilgileri görsel olarak yansıtılıyor. Çözüm, özellikle insan yoğunluğunun çok olduğu AVM’lerin yemek alanlarında, tuvaletlerde, mağazaların girişlerinde, deneme kabin bölgesi gibi alanlarda kullanılabiliyor.

Temassız Geçiş Kontrol Çözümleri: Video izleme, yangın algılama, sesli anons, kamera vb. farklı diğer güvenlik sistemleriyle entegre edilebilen geçiş kontrol sistemleri, merkezi yönetim yazılımları ile tek bir konsol üzerinden kolay şekilde yönetilebiliyor. Güvenlik sağlanacak alanın ihtiyacına göre biyometrik, mobil ya da fiziksel sistemler tek tek ya da kombinasyonlar halinde kullanılabiliyor. Yeni normalle birlikte daha fazla tercih edilen temassız geçiş kontrol sistemleri sisteme tanımlanan iris, yüz, parmak izi gibi biyometrik verileri işleyerek, herhangi bir yere dokunmadan güvenli ve hijyenik şekilde giriş-çıkış yapılmasını sağlıyor.

Mağaza İçi Trafik Analiz Çözümü: Bu çözümler mağaza ve AVM’ler için veriye dayalı yönetim kolaylığı sağlayarak satış, operasyon ve kiralama gibi alanlarda karar almayı kolaylaştırıyor. Hangi saatlerde yoğunluk yaşanıyor, mağazanın önünden kaç kişi geçiyor, içeri kaç kişi giriyor, mağazaya girenlerin kaç tanesi alım yapıyor gibi sorulara, operasyonel verimliliği ve satışları artıracak cevaplar sunuyor. Mağaza giriş-çıkış trafiğini, tarih ve saat bilgisiyle birlikte ölçen Sensormatic Kişi Sayma Çözümü, 3D sensörleri ile mağazalardaki müşteri trafiğini yüksek doğruluk oranında tespit ediyor ve bu trafik değerlerini anlamlı raporlara dönüştürüyor.

Elektronik Ürün Takip ve Kayıp Önleme Yönetim Hizmeti: Bulut tabanlı bu hizmetle Sensormatic, Elektronik Ürün Takip Sistemi kapsamındaki cihazların performans yönetimini sağlarken, elde edilen veriler sayesinde mağaza içi kayıpların sebeplerinin belirlenmesine yardımcı oluyor. Sisteme bağlı tüm cihazlar, ilgili uzmanlar tarafından uzaktan ve proaktif olarak takip ediliyor.

Personel ve Ziyaretçi Yönetim Platformu (Passlogic): Passlogic, birçok farklı bina otomasyon ve güvenlik sisteminin birbiriyle kolayca iletişim kurmasını sağlayarak hem çalışan hem ziyaretçi trafiğini uçtan uca takip ediyor. Passlogic’in ürettiği raporlar, organizasyon içerisinde İnsan Kaynakları (bordrolama, izin yönetimi vb.), İdari İşler (yemekhane, kantin modülü vb.), Bilgi Teknolojileri (ERP, Task Management vb.) gibi farklı departmanların ihtiyaçlarına hizmet ediyor. Bununla birlikte yeni normalde vardiya planlama ve yetki kontrolünü Passlogic yapıyor. Servis ve yemekhanedeki kişi sayısını planlıyor. Passlogic yazılımına eklenen HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama modülü sayesinde çözümü kullanan kurumlar personel ve ziyaretçilerinin HES kodunu Passlogic üzerinden sorgulayabiliyor. Passlogic’e sahip bir firma, bir çalışanında COVID-19 tespit edildiği durumda, çalışanın daha önce iş yerinde bulunduğu ortamların, temas ettiği kişilerin kimler olduğunun raporunu alabiliyor.

RFID Envanter Yönetim Çözümü: Bu çözüm sayesinde işletmeler ürünlerini üretim aşamasından mağazada müşteriye satılana kadar anlık olarak takip edebiliyor. Bu sayede envanter doğruluğu, reyon yönetimi, omni channel stok yönetimi ve tedarikçi hataları gibi konular çözüme kavuşuyor. Sensormatic RFID çözümü ile 10 kat hızlı ürün sayımı yapılabiliyor. Bu sayede mağaza sayımları yılda bir ya da altı ayda bir yerine, her hafta hatta her gün yapılabiliyor. Yine bu çözüm sayesinde yüzde 99,5 stok doğruluğu ve satışlarda da yüzde 21’e varan artışlar sağlanıyor. Ayrıca müşteri memnuniyeti ve çalışan verimliliği optimizasyonu da artıyor.

 Elektronik Fiyat Etiketi: Fiyat etiketi yönetmeliğindeki değişim sonrası, etiketlerin pek çok değişken bilgiyle donatılması zorunluluğu geldi. Sensormatic, bu çözüm sayesinde başta gıda, kozmetik ve elektronik olmak üzere tüm perakende sektöründe fiyatların saniyeler içinde güncellenebilmesini sağlıyor. Böylece perakendeciler zaman ve maliyet tasarrufu elde etmiş oluyor.

Teknoloji Makaleleri