Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bir WordPress web sitesine sahip olmanın dört avantajı

wordpress-globaltechmagazineWordPress’in web sitesi kurmak için en sağlam ve işlevsel platformlardan biri olduğuna değinen GoDaddy, işlerini internete taşımak isteyen küçük işletme sahipleri ve girişimciler için bir WordPress web sitesini tercih etmenin dört avantajını paylaştı.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, odak noktasında estetik, web standartları ve kullanılabilirlik yatan WordPress’in, kullanıcıların küçük bir blogdan yüzlerce sayfa içeren büyük bir e-ticaret sitesine kadar her türlü siteyi yönetmesine olanak tanıyan açık kaynaklı bir platform olduğunu belirtti ve her sektörden küçük işletme sahipleri ve girişimciler için bir WordPress web sitesine sahip olmanın dört avantajını paylaştı.

GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “WordPress’in verilerine göre dünyadaki tüm sitelerin yüzde 42’si WordPress kullanıyor. İnsanlar kişisel bloglardan, profesyonel işletme web sitelerine ve tam donanımlı e-ticaret sitelerine kadar çok çeşitli web siteleri oluşturmak için WordPress’i tercih ediyor. WordPress, kapsamlı tema ve eklenti seçenekleriyle, internette işletmeleri için benzersiz bir online varlık oluşturmak isteyen küçük işletme sahipleri ve girişimciler için de mükemmel bir seçim. GoDaddy’nin WordPress Hosting planları kurulum ve tasarım sürecini basitleştiriyor ve sürekli güncelleme ve güvenlik taraması gibi hizmetler sunuyor. Gittikçe artan WordPress kullanımıyla birlikte, GoDaddy olarak küçük işletme sahiplerine ve girişimcilere online yolculuklarında yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları araçları ve teknik desteği sağlamak için buradayız.”

GoDaddy’ye göre küçük işletme sahipleri ve girişimciler için bir WordPress web sitesine sahip olmanın dört avantajı şöyle:

Başlangıç yapmak kolaydır

Hosting tercihinize ve teknik bilginize bağlı olarak WordPress ile profesyonel bir web sitesi kurmaya başlamanın iki yolu bulunuyor. Hosting’i kendiniz yapmayı seçerseniz, bir alan adı ve web hosting planı satın almanız, WordPress dosyalarını WordPress.org adresinden ücretsiz indirmeniz ve sonrasında hosting hesabınıza yüklemeniz gerekiyor. Bunlar kulağa çok karmaşık geliyorsa, sağlayıcının sizin için ilk kurulumun yanı sıra hosting ile de ilgileneceği yönetilebilir bir hosting hizmeti seçmeyi tercih edebilirsiniz. GoDaddy WordPress Hosting planları bu süreci basitleştiriyor ve hızlı ve kolay bir şekilde WordPress kullanmaya başlamanız için tek tıkla kurulum sağlıyor. Ondan sonra web sitenizi oluşturmaya başlamak için GoDaddy’nin önceden hazırlanmış ve kolayca özelleştirilebilir temaları arasından seçim yapabilirsiniz.

Eklentiler esneklik ve işlevsellik sağlar

WordPress, temel bir web sitesi kurmak için gereken tüm ögelere sahip ve kullanıcıların web sitelerini eklentiler aracılığı ile ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar kapsamlı bir eklenti dizini sayesinde galeriler, iletişim formları, takvimler, sosyal medya akışları, üyelik seçenekleri ve daha fazlası gibi hemen hemen her özelliği web sitelerine ekleyebiliyor. Ayrıca güvenlik, spam koruması ve SEO (arama motoru optimizasyonu) gibi konularda yardımcı olacak eklentiler de bulunuyor. Web sitelerine e-ticaret özelliği eklemek isteyenler de bunu WooCommerce eklentisi ile gerçekleştirebilirler. GoDaddy WordPress E-ticaret Hosting planı bu süreci daha da kolaylaştırmak için halihazırda WooCommerce kurulu şekilde geliyor ve 6.000 doların üzerinde değere sahip 75’ten fazla premium WooCommerce uzantısına ücretsiz erişim imkanı sunuyor.

Kolay içerik yönetimi

Pek çok insan, web sayfaları oluşturmanın çok fazla kodlama ve tasarım becerisi gerektirdiğini düşündüğünden web sitesi kurmaya çekiniyor. Ancak bu, sıfırdan web sitesi oluşturan web geliştiriciler ve tasarımcılar için geçerli. WordPress, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı hazır tema sunarak tasarımın çoğunu sizin yerinize yapıyor. Sizin tek yapmanız gereken beğendiğiniz bir tanesini seçmek ve içeriğinizi eklemeye başlamak. WordPress’in kullanım paneli ve kullanıcı dostu arayüzü, tek bir tıklamayla yeni sayfalar veya gönderiler eklemeyi ve web sitesi içeriğini zenginleştirmek için metin, resim, video ve diğer medya ögelerini eklemeyi kolaylaştırıyor.

Yardım alabileceğiniz sayısız kaynak bulunur

WordPress’in en iyi yönlerinden biri ise topluluğu. WordPress açık kaynaklı bir platform olduğundan dünyanın her yerinden insanlar onu daha iyi hale getirmek için katkıda bulunabiliyor. Ayrıca sorunları çözmenize yardımcı olabilecek ve sorularınızı yanıtlayabilecek sayısız kullanıcı bulunuyor. Belirli bir soru sormak veya genel bir sorunun çözümünü aramak için WordPress forumlarına katılabilirsiniz. Ayrıca WordPress’in nasıl kullanılacağını adım adım rehber ve video formatlarında açıklayan ve karşılaşabileceğiniz sorunların çözümlerini sunan birçok yardım içeriği de bulunuyor. Bunlara ek olarak, WordPress ile ilgili herhangi bir sorunuz veya sorununuz ile ilgili yardım için GoDaddy’nin ödüllü müşteri hizmetleri GoDaddy Destek Ekibine de ulaşabilirsiniz.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri