Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco yeni hibrit çalışma inovasyonlarını tanıttı

Cisco-globaltechmagazineDünya genelinde şirketler ofiste, evde ve “hareket halinde” olan çalışanlarıyla çalışmanın daha esnek yollarını benimsiyor. Diğer yandan da tüm şirketler, çalışanların üretken olmak için ihtiyaç duydukları uygulamalara güvenli erişimini sağlamak için artan sayıda sorunla karşılaşıyorlar. Uygulamalara ofis dışından daha fazla kişi erişmeye başladığı ve uygulamaların birçoğu artık farklı bulut ortamlarında yer aldığı için bu platformları birbirine bağlayan ağlar, şirket sınırlarının dışına çıkmış durumda. Bu durum karşısında Cisco, müşterilerin bu karmaşıklıkla etkili bir biçimde başa çıkmasını sağlamak ve hibrid iş gücüne olanak tanımak için tasarlanmış yeni teknoloji çözümlerini duyuruyor.

Evlerin “mikro şubelere” dönüşmesi, güvenliğe yeni bir yaklaşım ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu ihtiyacın karşılanması için Cisco, yeni hibrid çalışma inovasyonları sayesinde müşterilerin kullanıcıları etkileyen sorunların nerede, ne zaman, nasıl ve neden ortaya çıktığını anlamasına yardımcı olarak sıfır güven çözümleri sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar çalıştığı herhangi bir yerde, dilediği ağ üzerinden, her uygulamaya güvenli bir şekilde bağlanabiliyor.

Cisco Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Reem Asaad, bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cisco’nun ağ teknolojileri, güvenlik ve iş birliği alanında uzun süredir lider konumda olması, hibrid iş gücünün uçtan uca karşılaştığı sorunları ve zorlukları çözmemiz konusunda bize benzersiz fırsatlar sağlıyor. BT’nin denetim alanının dışında kalan uygulama ve ağların izlenebilirliği, çeşitli yeni dijital deneyimler genelinde hibrid bir iş gücüne destek sağlayan BT ekipleri için kritik bir başarı faktörü haline geldi.”

ThousandEyes internet üzerindeki rakipsiz bilgi toplama olanaklarını genişletiyor

ThousandEyes, Internet Insights platformuna Uygulama Kesintileri (Application Outages) hizmetini ekledi. Bu hizmet, BT operasyonları için SaaS uygulamalarıyla ilgili küresel ölçekte anlık bilgiler sağlayacak. Herhangi bir uygulama gereksinimi olmayan bu hizmetlerle BT ekipleri artık çalışanların kullandığı SaaS uygulamalarının kullanılabilirliği konusunda gerçek zamanlı ve geçmişe dönük bilgi edinebilecek. Böylece müşteriler kullanıcıya özel sorunları daha geniş kapsamlı uygulama sorunları statüsüne yükselterek çalışanlarını bir uygulamanın “kullanılabilir olmadığı” konusunda proaktif bir biçimde uyarabilecek ve aynı zamanda sorunu SaaS sağlayıcısına bildirecek.

ThousandEyes’ın binlerce küresel kontrol noktası genelinde yaptığı milyarlarca ölçümle topladığı bilgilerle beslenen yeni Uygulama Kesintileri hizmetinin Internet Insights Ağ Kesintileri’ne eklenmesi, müşterilere dijital deneyimi etkileyen her türlü ağ, hizmet ve artık SaaS uygulamaları konusunda küresel bilgiler sağlayacak.

İnternet her çalışanı ve tüketiciyi aynı şekilde etkiliyor. Kullanıcılara güvendikleri hizmetleri etkileyen aksaklıklar konusunda gerçek bilgiler sunmak adına ThousandEyes, gerçek performans verilerinden faydalanarak iş için kritik SaaS uygulamaları ve internet kesintilerinin ilk canlı görünümünü kullanıma sunuyor. Yalnızca kullanıcıların bildirdiği, yanıltıcı ve hatalı olabilecek bilgileri kullanan sitelerin aksine Cisco ThousandEyes İnternet Kesintileri Haritası, her gün dünya genelinde binlerce kontrol noktasında yapılan milyarlarca ölçümden faydalanarak gerçek verilerin gücünü her kullanıcı ve çalışanın hizmetine sunuyor.

Görüş kapasitesinin en önemli uygulama ve ortamlara genişletilmesi

Genel internete ek olarak iş birliği uygulamaları ve bulut ortamlarında görüş kabiliyeti, kullanıcılara eşsiz dijital deneyimler sunmanın önemli bir yolu haline geldi. Dolayısıyla iş birliği uygulamaları çok sayıda uzaktan çalışan için kritik hale geldiği için bu uygulamaların her zaman çalışır durumda olmasını sağlamak işletmeler açısından birinci öncelik konumunda.  Mayıs 2020 ile Ağustos 2021 arasında, iş birliği uygulamaları BT ekiplerinin en çok takip ettiği uygulamalar arasında birinci sıraya yerleşerek hibrid çalışma ortamında iş birliği deneyiminin kritik olarak görüldüğünü ortaya koyuyor. Bununla birlikte, kullanıcıların, şubelerin, bulut ortamlarının ve internetin yönetilmesi, daha sade ve sezgisel bir SD-WAN yaklaşımını gerekli kılıyor.

Bu sorunlarla başa çıkmak adına Cisco, yakın zamanda daha da iyi bir hibrid çalışma deneyimi sunmak için yeni inovasyonlar yapacağını duyurdu. Bu inovasyonlar arasında şunlar öne çıkıyor:

  • Cisco SD-WAN, yakın zamanda daha fazla bulut ortamı genelinde daha yüksek erişim ve görüş olanağı sağlayarak üstün deneyimler sunmak amacıyla yeni geliştirmeler duyurdu. Bu inovasyonlarla Cisco, Bulut ve SDCI iş ortaklarıyla daha fazla bağlantı, gelişmiş çoklu kiracı desteği ve daha iyi bir kullanıcı arayüzüyle sezgisel yönetim sunuyor. Bu da Equinix, Google Cloud ve Microsoft Azure ile yeni entegrasyonların kullanıma sunulmasını içeriyor.
  • Cisco son olarak WebexOne kapsamında ThousandEyes ve Cisco Meraki üzerinden Cisco Webex performansının daha iyi izlenebileceğini duyurdu. Meraki Insight şu anda yerel ağ, WAN ve SaaS sağlayıcısının bulut ortamında kök neden analizleri ve özel sorun çözümü adımlarını otomatikleştiriyor. 1 Aralık itibariyle, BT ekipleri kullanıcı konumları ile Webex hizmetleri arasında çift yönlü izlenebilirlik için de new ThousandEyes Webex Aracıları’ndan faydalanabilecek.

Cisco İş Ortaklarına Hibrid Çalışmada Avantaj Sağlıyor

Cisco’nun birçok müşterisi, günümüzdeki hibrid çalışmaya geçiş gibi büyük teknoloji dönüşümlerini planlaması için güvenilir çözüm ortaklarından destek alıyor. Cisco’nun hibrid iş gücünün olanaklarını artırmaya odaklanması, kanal ortaklarına, son kullanıcı müşterilerinin bu geçişi yönetmesine yardımcı olma konusunda merkezi bir rol oynama fırsatı sunuyor. Böylece Cisco, iş ortaklarına öncelik veren bir yaklaşımla, müşterilerin teknoloji yatırımlarını satın alma ve yönetme biçimlerinin sadeleştirilmesini de kapsayan, karmaşık ortamları daha sade bir hale getirmeye yönelik çözümler sağlamak için çalışıyor. Bu amaçla Cisco, inovasyon avantajıyla birleşen sade ve esnek yapıdaki yeni satın alma modellerini, iş ortaklarının başarıya ulaşmasını sağlayacak biçimde geliştiriyor.

Teknoloji Makaleleri