Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İndirim günlerinin olduğu Kasım ayında harcamalar 2 kat arttı

PayTR-globaltechmagazine İndirim günlerinin olduğu kasım ayında harcamalar geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 102 oranında arttı. En çok alışveriş yapılan gün 26 Kasım olurken, en çok alışverişin yapıldığı şehir ise Antalya oldu.

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle müşterilerinin ve tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıran ödeme şirketi PayTR, 2021 yılı kasım ayı verilerini paylaştı. Verilere göre, bu yıl 1-26 Kasım tarihleri arasındaki harcamalar geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 102 oranında arttı.

Black Friday olarak geçen 26 Kasım’da yapılan harcamalar geçtiğimiz yıla oranla TL bazında yaklaşık yüzde 102 artarken, 11.11 indirimlerindeki harcamalar yaklaşık yüzde 73, Cyber Monday yani 29 Kasım’daki harcamalar ise yüzde 240 arttı.

2021 yılının kasım ayında en çok alışveriş yapılan gün 26 Kasım olurken, en çok harcama yapılan zaman dilimleri ise 9:00-11:00, 17:00-19:00 ve 22:00-23.00 oldu.

Dijital servisler yerini kozmetiğe bıraktı

Bu yılın en çok ilgi gören kategorileri ise sırasıyla Ev eşyaları, İş Servisleri, Kozmetik, Aksesuar ve Konfeksiyon, Gıda-Market olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl bu sıralama Ev eşyaları, İş Servisleri, Dijital Servisler, Aksesuar ve Konfeksiyon, Endüstriyel Gereçler idi. Bu yıl geçtiğimiz yılın üçüncüsü dijital servisler yerini kozmetiğe bıraktı.

En çok alışveriş yapılan şehirler ise 2020 yılında Antalya, Gaziantep, Samsun, Bursa ve Aydın olurken, bu yıl sıralama Antalya, Bursa, Konya, Gaziantep, Samsun ve Sakarya olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “Bu yıl indirim günlerinin olduğu kasım ayında geçtiğimiz yıla kıyasla yine önemli artışlar yaşadık. 2020 yılında pandeminin de etkisiyle internetten alışverişe yönelen tüketicilerin özellikle dijital servisleri tercih ettiğini gözlemlemiştik. Bu yıl bu trendin devam etmediğini görüyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri