Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Aruba ağ segmentasyonunu buluta genişletiyor

aruba-globaltechmagazineAruba bugün, Amazon Web Services’in (AWS) düzenlediği AWS re:Invent etkinliğinde tanıtılan inovatif bulut ağ hizmeti yeni AWS Cloud WAN’la, Aruba SD-WAN desteğini ve entegrasyonunu duyurdu. Bu yeni çözümle Aruba müşterileri, Aruba SD-WAN’ın yapısıyla kesintisiz uyum sağlayan entegre ağ segmentasyonlu gelişmiş WAN topolojisine sahip AWS Cloud WAN’ın politika tabanlı ağ yapısına erişecekler. Böylece kenar ağdaki (hem LAN hem de WAN’daki) segmentasyon, AWS buluttaki genel merkezlerden tüm şubelere dek genişletilebilecek.

Kurumlar iş uygulamalarını çalıştırmak için bulut hizmetinden giderek daha fazla yararlandıkça, daha iyi ekonomi, kontrol, güvenilirlik ve performans sağlayan bulut yatırımlarından en yüksek verimi almalarını sağlayan en modern ve esnek SD-WAN çözümünü talep ediyorlar. Bu kurumlar aynı şekilde daha esnek ve güvenli kurumsal WAN’lar kurmak için AWS’in küresel networkü gibi bulut altyapılarından istifade etmek istiyorlar.

Bu son gelişmeyle Aruba artık AWS entegrasyonunu en geniş ölçekte destekleyerek, Aruba SD-WAN’ı buluta öncelik veren kurumlar için ilk tercih haline getiriyor. Bu yılki re:Invent etkinliği, Aruba’nın yeni AWS ağ hizmetleriyle ortak iş yaptığı üst üste üçüncü yılına ev sahipliği yapıyor. 2020’de AWS Transit Gateway Connect’e desteğini açıklayan Aruba, 2019’da ise bu sistemle çalışan API tabanlı otomasyon çözümünü duyurmuştu.

Aruba ESP’nin (Kenar Servisleri Platformu) tamamlayıcı bir parçası olan Aruba’nın SD-WAN çözümleri, kurumların veri merkezlerinden AWS ağ hizmetlerine esnek ve gelişmiş bir geçiş yapmasını sağlar. Böylece kullanıcılar SD-WAN’larını geniş ölçekteki hibrit ve çoklu ağ hizmetleriyle kolayca entegre edebilirler. Aruba’nın AWS Cloud WAN’la entegrasyonu, hem LAN/WAN ağ segmentasyonunu hem de trafik izolasyonunu AWS’in global omurga ağına dek genişleten bulut bağlantısındaki kullanım senaryoları için eksiksiz destek sağlar.

AWS Cloud WAN’la LAN/WAN segmentasyonu aşağıdaki kazanımları beraberinde getirir:

Kenardan buluta geliştirilmiş ağ güvenliği

Kullanıcıları, cihazları, uygulamaları ve WAN hizmetlerini önceden tanımlanan güvenlik politikalarına, yasal zorunluluklara ve iş amacına uygun kolayca segmente eder. Bu, tüm kurum üzerinde tutarlı güvenlik politikaları ve otomatize edilmiş uygulama sağlar. İnce taneli LAN segmentasyonu, AWS Cloud WAN boyunca uzanan iri taneli, VRF’ye benzer bir özel ağı segmente eder.

Yeni şube sitelerinin ve sanal özel bulut ağlarının hızla devreye alınması

Yeni “tek tıkla” EdgeConnect VPC oluşumuyla entegre çözüm sayesinde ağ uygulamaları otomatize hale getirilerek SD-WAN’ın elle yapılan, adım adım yapılandırılmasındaki (IPSec tünelleri, segmentasyon, yönlendirme tablosu ve VRF’ler) karmaşıklıkla AWS Core Network Policy’nin zaman alan ve hataya yatkın özelliklerini ortadan kaldırılır.

Kurumlar artık politika tabanlı ağ segmentasyonunu kampüs, şube, mikro şube ve uzaktan çalışma çözümlerini içeren kenar ağlardan AWS’in küresel ağına dek genişletebilir. AWS Cloud WAN ile Aruba SD-WAN’ın entegrasyonu, Aruba Orchestrator ve Aruba Central aracılığıyla etkinleşirken, AWS üzerinden karmaşık WAN ağlarının yönetilmesini ve çalıştırılmasını kolay hale getirir. Aruba Orchestrator artık aynı zamanda EdgeConnect SD-WAN oluşumlarının doğrudan AWS sanal özel bulut ağlarına tek tıkla uygulanmasını destekliyor. Bu yeni otomasyon yetkinliği, EdgeConnect’in iş akışını el değmeden işleyen konfigürasyonuna entegre eder ve Cloud WAN kullanan çözümler için uygulama ve görevlendirme sürecini daha da basitleştirir.

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi Aruba’nın ürün ve teknolojiden sorumlu Başkan Yardımcısı David Hughes, “AWS Cloud WAN’la yapılan bu son entegrasyon, bulutu merkezine alan WAN uygulamalarında güvenlik yapısını güçlendirirken, esnekliği azami seviyeye çıkarmak ve operasyonel karmaşıklığı azaltmak isteyen kuruluşlar için oyunu değiştiriyor. Bu ve bunun gibi entegrasyonlar, Sıfır Güven’e dayalı SASE yaklaşımını benimseyen kurumlar için güvenliği kenardan buluta dek sağlarken, bulut stratejilerinin uygulanmasında seçenek bolluğu ve esneklik sunarak Aruba ESP içinde kritik bir öneme sahip oluyorlar.” dedi.

Teknoloji Makaleleri