Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tech Data NVIDIA ile Avrupa dağıtım anlaşması imzaladı

Tech-Data-TD-Synnex-globaltechmagazineBir TD SYNNEX şirketi olan Tech Data, bugün, hızlandırılmış bilgi işlemde dünya lideri NVIDIA ile bir Avrupa dağıtım anlaşması yaptığını duyurdu. Bu gelişme, Tech Data’nın bölge genelinde NVIDIA Ağ Çözümleri sunduğu mevcut anlaşmayı genişletmesi anlamına geliyor. Ayrıca artık NVIDIA donanımını, NVIDIA AI Enterprise (Kurumsal Yapay Zeka) yazılım paketini ve NVIDIA DGX™ sistemlerini ve NVIDIA Omniverse™ Enterprise platformunu da içeriyor.

NVIDIA AI Enterprise, NVIDIA-Certified Systems™ ile VMware vSphere üzerinde çalışmak üzere optimize edilen, onaylanan ve desteklenen, uçtan uca, bulutta yerel bir AI ve veri analizi yazılımı paketi. 3D tasarım işbirliğinin yanı sıra gerçek zamanlı ve fiziksel olarak doğru simülasyon için oluşturulmuş, genişletilebilir, açık bir platform bir platform olan NVIDIA Omniverse Enterprise, kullanıcıların büyük 3D tasarım araçlarını, varlıklarını ve insanları paylaşılan bir sanal alanda birbirine bağlamasını sağlıyor. Anlaşmaya ayrıca NVIDIA DGX sistemleri eklenerek, kurumların yapay zeka geliştirmeyi kurumsal amaca yönelik çözümlerle ölçeklendirmesine olanak tanıyor.

Tech Data, NVIDIA hizmetlerini kapsamlı bir profesyonel ve yönetilen hizmet yelpazesiyle güçlendirecek ve çeşitli dikey kullanım durumları için temelde NVIDIA ürünleriyle özelleştirilmiş çözümler geliştirmek için kendi Çözüm Fabrikası metodolojisinden yararlanacak. Ayrıca Tech Data, Practice Builder (Uygulama Oluşturucu) programları aracılığıyla ortaklarına uzmanlıklarını ve iş hazırlıklarını hızlandırma fırsatı sunacak. Practice Builder, iş olgunluk değerlendirmesi, eğitim ve çözüm geliştirme dahil olmak üzere, iş ortaklarının kendi yeni nesil çözüm uygulamalarını geliştirmelerini sağlamak için yapılandırılmış bir yol oluşturuyor ve bilgi ve beceri geliştirme kaynaklarına erişim sunuyor. Bu programlar çevrimiçi etkinleştirme yolları olarak sunuluyor ve çözüm uygulama danışmanları tarafından desteklenen sanal strateji geliştirme atölyeleri gibi çeşitli unsurları içeriyor.

Tech Data Avrupa Gelişmiş ve Özel Çözümler kıdemli başkan yardımcısı Miriam Murphy şunları söyledi: “NVIDIA anlaşmamızı tüm çözümleri kapsayacak şekilde genişletmek ve NVIDIA’nın en son Yapay Zeka ve Omniverse simülasyon teknolojisini ekosistem ortaklarımız için geliştirdiğimiz çözümlerle bir araya getirebilecek olmak son derece heyecan verici. Yapay Zeka, verimliliği artırmak, daha iyi kararlar almak ve dünyayı daha güvenli hale getirmek için verilerden yararlanma yarışında işletmeler, hükümetler ve diğer kamu kurumları için hızla hayati bir bileşen haline geliyor. Bu arada, dijital ikizleri ve Omniverse Enterprise gibi sanal dünyaları mümkün kılan platformlar, toplumların etkileşim kurma, işbirliği yapma ve yaratma şeklini temelden dönüştürmeye hazırlanıyor. Ortaklarımızın teknoloji için bu büyüme alanına girmeleri için daha doğru bir zaman olamaz.”

Tech Data Avrupa Küresel Bilgi İşlem Bileşenleri başkan yardımcısı Hugo Graça ise görüşlerini şöyle belirtti: “NVIDIA’nın NVIDIA DGX sistemleri gibi öncü ürünleri, masadan veri merkezine ve buluta giden araçlarla desteklenen kurumsal sistemler içeren uçtan uca bir portföy ile çığır açıyor, Yapay Zeka ile süper bilgi işlem performansı ve daha hızlı içgörüler sunuyor. Böylece derin öğrenme ve analitik talebini karşılıyor. Tech Data’nın kapsamlı tamamlayıcı hazır bileşenler portföyü, satış öncesi mühendislik ekipleri, çözüm fabrikası ve entegrasyon hizmetleri ile NVIDIA’nın erişimini kanal ekosistemimiz genelinde genişletmeyi ve ortakların pazara sunma sürelerini iyileştirmelerine yardımcı olmayı dört gözle bekliyoruz.”

NVIDIA Channel Business EMEA başkan yardımcısı Alfred Manhart, “Tech Data, NVIDIA ürün yelpazesinin EMEA bölgesi genelinde kapsamlı dağıtımını etkin bir şekilde destekleyecektir” dedi ve şöyle ekledi: “Güçlü satış öncesi becerilere, teknik desteğe ve kavram kanıtlama olanaklarına sahip olan Tech Data, kapsamlı ekosistem ortağı ağıyla NVIDIA AI Enterprise ve Omniverse Enterprise çözümlerini yürütmek için ideal bir konumdadır.”

NVIDIA ürünleri ve hizmetleri artık Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa, Hollanda, Belçika, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya, İspanya, Portekiz, Polonya, Çekya, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Baltıklar ve GüneydoğuAvrupa’daki Tech Data ortakları tarafından kullanılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri