Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bir etkinlik de böyle geçti… Dell Solutions Tour 2014

dell_globaltechmagazine25 Kasım günü Wyndham Grand Levent güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliğin adı Dell Solutions Tour 2014… Gerçekten de adına yakışır bir şekilde teknolojik anlamda yenilikçi çözümler sunan bir etkinlikti.

Etkinliğin açılış konuşmasını Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 sene aradan sonra konuşmasını yaparken duyduğu heyecan da gözlerden kaçmadı. Dell firmasının kuruluşundan bugüne kadar olan stratejik gelişmelerinden bahsetti. Amaçlarının en iyi performansı uygun fiyata sunmak ve yapılan teknolojik alt yapı yatırımlarıyla problemleri en aza indirmek olduğundan bahsetti. Ayrıca Dell Kurumsal Çözümler Satış ve Strateji Dünya Başkanı Brain Humphries de Dell’in dünya üzerindeki farklı konumundan bahsederek bütünleşik sistemler hakkında ufak bir konuşma yaptı.

Dell’in yazılımsal ve donanımsal tümleşik çözümlerle ilgili bir çok standı yerini almıştı ve ziyaretçilere yeni teknolojik ürünler hakkında sunumlar yaptılar. Bu arada kurumsal çözümler standında yer alan Dell Kurumsal Sosyal Medya Uzmanı Adem bey de beni sosyal medya stratejileri ve müşterilere sundukları hızlı çözümler hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Etkinlikte bir çok konu hakkında oturumlar düzenlenmişti. Veri merkezi alt yapı çözümleri, yedekleme ve yönetim yazılımları, masa üstü sanallaştırma, sistem ve veri güvenliği hakkında bir çok konu meraklılarına profesyonel bir şekilde sunuldu. Ayrıca değişimi tetikleyen trendlerden de bahsedildi.

Bu arada Dell deyince nedense bir çoğumuzun aklına bir dizüstü ya da desktop bilgisayar geliyor. Fakat bilenler bilir ama bilmeyenler için söyleyeyim Dell firması 1.8 Milyon $’dan fazla yazılım cirosuna, 1600’den fazla yazılım mühendisine, 2500’den fazla yazılım uzmanına ve yazılım çözümleri konusunda bir çok ödüle sahip muazzam bir firma.

Belli ki Michael Dell’in uçtan uca çözümler stratejisi firmayı bu denli başarılı hale getirmiş.

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için tüm Dell ailesine teşşekkür ediyor, bu tarz etkinliklerin de devamını diliyorum.

 

 

 

Teknoloji Makaleleri