Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung’dan acil eylem planı

samsung_globaltechmagazineSon yılların en düşük karlılık seviyesini göre Samsung, acil eylem planını devreye soktu. Özellikle çok çeşit stratejisiyle mobil pazarı domine etmeyi başaran Samsung’da tehlike çanları çalmaya başladı.

Amiral gemi modellerinde de beklediği satış rakamlarına erişemeyen Güney Koreli teknoloji devi özellikle Galaxy S3’ten sonra bu seride tekrar aynı başarıyı yakalayamadı.

Geçtiğimiz günlerde model sayısını azaltacağını duyuran şirketin dün de bazı kullanılmayan servisleri kapatacağını duyurmuştuk. Chat On gibi ölü doğmuş uygulamaların fişini çekmeye hazırlanan Samsung’un büyük bir işten çıkarma operasyonu yapacağı da ortaya çıktı.

Samsung, tümüyle mobil stratejisinde değişikliğe gidiyor. Buna göre artık şirket çok fazla model çıkarmak yerine her segmentte daha iddialı cihazlarla kullanıcıların karşısına çıkacak. Ayrıca firmanın mobil bölümünden %30’luk bir iş gücünü çıkaracağı da konuşulanlar arasında. Yani bu duruma bakılırsa yaklaşık 7 bin kişi işinden olacak. Teknoloji devinin bu kararı henüz resmiyet kazanmadı fakat emin olamadığımız tek konu işten çıkacakların sayısı. Zira küçülme kaçınılmaz görünüyor.

Teknoloji Makaleleri