Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cardtek Group’tan e-bilet projesi

cardtek_globaltechmagazineCardtek Group şirketlerinden Phaymobile’ın, Deutsche Telekom iştiraklerinden Magyar Telekom için gerçekleştirdiği proje ile artık Macaristan’daki etkinliklere girişte kağıt bilet devri sona eriyor.

2007’den bu yana NFC konusunda çözümler sunan Phaymobile, Avrupa’nın en büyük iletişim kurumlarından Deutsche Telekom ile küresel servisler kapsamında imzaladığı anlaşma ile TSMxpert sisteminin kurulumunu gerçekleştirdi.

Deutsche Telekom iştiraklerinden Magyar Telekom ile 2014 Nisan ayında uygulama yerleştirme fazına başlanan proje, 23 Eylül tarihinde ticari olarak da kullanılacak düzeye geldi. İlk aşamada sadakat projeleri ve biletleme servislerinde kullanılacak sistem Macaristan’daki iki servis sağlayıcı ile entegre edildi. SP TSM sisteminin Cardtek Group şirketlerinden Phaymobile tarafından sağlandığı projede, sistem bir diğer grup şirketi olan PCI/DSS güvenlik sertifikasına sahip Cordis Network’te barındırılıyor ve Macaristan’a İstanbul’dan hizmet sunuluyor.

Sunulacak hizmet ile kullanıcıların etkinlik girişlerinde artık kağıt bilet kullanma veya onları unuttukları için problem yaşama sorunları ortadan kalkıyor. Cep telefonlarını bilet olarak kullanma imkanı tanıyan proje aynı zamanda çeşitli mağazaların sadakat kartlarının da mobil cüzdanda yer almasını sağlayacak. NFC teknolojisini hayatın bir parçası haline getiren bu projenin bir diğer önemli özelliği ise platformun çoklu kurum desteği ile ileriki dönemlerde pek çok servis sağlayıcı da sisteme dahil olabilecek.

Proje ile ilgili olarak Phaymobile Genel Müdürü Dr. Özgür Güngör projeyi Avrupa’nın en büyük iletişim şirketlerinden biri ile gerçekleştirdiklerini belirtti. “6 ay gibi kısa bir dönemde hem projeye özgü geliştirmelerin hem de entegrasyon ve uçtan uca testlerin tamamlandığı projeyi Deutsche Telekom gibi Avrupa’nın önde gelen Telekom şirketi ile hayata geçirmekten onur duyuyoruz. 2010 yılından beri satışı devam eden TSMxpert ve bununla ilişkili projelerimizden farklı olarak bu kez ödeme dışındaki güvenlik gereksinimi olan servisler için sistemi İstanbul’da konumlandırdık ve İstanbul’dan Macaristan’a hizmet veriyor olacağız. Son dönemde artık telefonlara entegre olarak kullanıcıya ulaştırılan NFC özelliği hayatımızın bir parçası haline geldi ve biz de bu konudaki tecrübemizi sadece Türkiye’de değil Orta Doğu, Avrupa ve Amerika kıtasına da müşterilerimiz aracılığıyla ulaştırıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri