Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dört Ülkede Çevre Dostu Ürün Sertifikası Aldı

samsung_globaltechmagazineÜrettiği çevre dostu ürünler ile sektöre öncülük eden Samsung Electronics, Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge’in, çok sayıda çevre sertifikası aldığını açıkladı. Galaxy Note 4, ABD, İnglitere, Rusya ve Kore’de sertifika almaya hak kazanırken Galaxy Note Edge de Japonya’da sertifikaya layık görüldü.

Samsung Electronics CEO’su ve IT ve Mobil İletişimler Bölümü Başkanı JK Shin: “Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge, mükemmel performanslarına ve tasarımlarına ek olarak, yüksek teknolojiye sahip ve çevre dostu ürünler geliştirme vizyonumuzun da en önemli göstergesi. Samsung olarak çevre dostu ürünler grubumuzu genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge için ambalaj malzemesi kullanımını, bu ürünlerin önceki modelleriyle karşılaştırıldığında yüzde 20 ila 25 oranında azaltan Samsung; yüzde 100 geri dönüşümlü ambalaj kâğıdı, şarjlar için geri dönüşümlü plastik kullanılmış şarj cihazı ve kullanım kılavuzları için ise petrol bazlı çözücüler içermeyen soya mürekkebi gibi çevre dostu malzemeler kullanıyor.

Çevre dostu ürünler geliştirmeye büyük bir önem veren Samsung, 2004’te Eko-Tasarım Sürecini ve 2009’da Eko-Ürün Sınıflandırma Sürecini başlatmıştı. Geliştirme aşamasından başlanarak ürünlerin çevre dostu olup olmadıklarının değerlendirildiği Eko-Tasarım Süreci; Eko-Ürün Sınıflandırma Süreci için bir temel oluşturuyor. Yine Eko-Ürün Sınıflandırma Sürecinde farklı ürün modelleri ne kadar çevre dostu olduklarına bağlı olarak sınıflara ayrılıyor.

  • Karbon Sertifikasyonları: KEITI, Kore; Carbon Trust, Birleşik Krallık; JEMAI, Japonya

Galaxy Note 4, Kore Çevre Endüstrisi ve Teknolojisi Enstitüsü’nden (KEITI) düşük karbonlu ürün sertifikası alan ilk akıllı telefon oldu. Samsung, Galaxy Note 4’ün üretiminde kullanılan malzemeler ve %9 iyileştirilen şarj verimliliği ile karbon emisyonlarını Galaxy Note 2’ye göre, ünite başına 1,82 kg. azaltmayı başardı.

Ürün karbon ayak izi için küresel bir standart olan PAS 2050’nin gerekliliklerini başarıyla yerine getiren Galaxy Note 4 İngiltere’de bulunan Carbon Trust’dan “CO2 Measured” sertifikası aldı.

Son olarak, Japonya Endüstri İçin Çevre Yönetimi Birliği (JEMAI), Ürünlerin Karbon Ayak İzi Programı çerçevesinde Galaxy Note Edge’e sertifika verdi ve Galaxy Note Edge’in sera gazı emisyonlarının minimal düzeyde olduğunu vurguladı.

  • Sürdürülebilir Ürün Sertifikasyonu (Platin): UL, ABD

Galaxy Note 4, ABD merkezli güvenlik testleri ve sertifikasyon kuruluşu UL’den (Underwriters Laboratories) en yüksek sınıfta Sürdürülebilir Ürün Sertifikası aldı. Sürdürülebilir Ürün Sertifikası, toksik maddelerin bulunmaması, verimli enerji kullanımı, ürün geri dönüşümü ve ambalaj ve ayrıca imalatçının sosyal sorumluluk uygulamaları gibi bir dizi zorlu kriteri karşılayan ürünlere veriliyor.

  • Viality Leaf: Ekoloji Birliği, Rusya

Galaxy Note 4, Rusya’nın önde gelen çevre sertifikasyonu kuruluşu olan Ekoloji Birliği’nden Vitality Leaf sertifikası aldı. Yine bu yıl içerisinde Galaxy S5, tüm elektronik cihazlar arasında eko-etiket alan ilk ürün olmuştu.

Teknoloji Makaleleri