Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eset’e en iyi performans ödülü

eset_globaltechmagazineAvusturya merkezli bağımsız test kuruluşu AV-Comparatives, dünyanın önde gelen antivirüs yazılımlarının katıldığı testte, yazılımların sistem performansına etkisini ölçtü. Testte, ESET Smart Security 8, düşük kaynak tüketimiyle bilgisayarların performansına yönelik en düşük etkisi nedeniyle en yüksek puanı aldı.

Antivirüs yazılımları, sadece zararlı yazılımlara karşı oluşturdukları korumayla değil, bilgisayar sisteminin performansına yaptıkları düşük etkiyle de öne çıkıyorlar. Özellikle ESET, tüm dünyada düşük kaynak tüketimiyle ve kullanıcıya hissetirmeden gerçekleştirdiği etkili korumayla dikkat çekiyor.

En yüksek ödül

ESET’in bu konudaki başarısı, Avusturya merkezli bağımsız test kuruluşu AV-Comparatives’in Kasım ayında yaptığı performans testinde bir kez ortaya kondu. ESET Smart Security ürünü, testte en yüksek puanları alarak, Advanced+ Ödülü’ne layık görüldü.

Düşük kaynak tüketimi değerli

Dünyanın önde gelen koruma yazılımlarının katıldığı AV-Comparatives Performans Testi; dosya indirme, açma, kopyalama ve dosya arşivleme gibi görevleri yerine getirirken güvenlik yazılımlarının sistem performansına etkileri üzerine odaklandı. Burada sistemlere yönelik düşük etki, başarı kriteri olarak değerlendirildi. Testte ayrıca, uygulamaları yüklerken ve çalıştırırken yazılımın gösterdiği performansa da bakıldı.

AV-Comparatives, hem kendi testlerini ve hem de performans testi konusunda uzmanlaşmış PC Mark Testleri’ni kullanıyor. Testte ödüller, Windows 8.1 64-Bit işletim sistemi altındaki varsayılan ayarlarla AV-Comparatives’in sisteme genel etkisinine yönelik değerlendirmesiyle belirleniyor.

Hissettirmeden koruyor

AV-Comparatives CEO’su Andreas Clementi, “ESET, bütün yıl boyunca testlerimizde üstün performans göstermiştir. ESET kullanıcılarını korumakta çok iyi olmasının yanı sıra, yapılan son performans testine göre de bilgisayarların hızına neredeyse hiç bir olumsuz etkisi yoktur“ diye konuştu.

Minimum kaynakla korumak sanattır

ESET Global Satış ve Pazarlama Müdürü Ignacio Sbampato, “Bugünün tehditlerine karşı yıldızlara yakışır koruma sunmak her tedarikçinin yapması gerekendir. Fakat bunu sistem kaynaklarını minimum kullanarak yapmak sanattır ve kullanıcılar için büyük bir fark yaratır” açıklamasını yaptı.

ESET Smart Security 8

ESET Smart Security’nin yeni versiyonu, çok katmanlı internet koruması sunuyor ve kullanıcının kimliğini Anti-Theft, Kişisel Güvenlik Duvarı ve Kimlik Avı Hırsızlığı özellikleriyle güvende tutuyor. Yeni versiyon Botnet Koruması ve antivirüs algılamalarından kaçınmak için tasarlanmış yazılımları engelleyen Gelişmiş İstismar Önleyici ile de öne çıkıyor.

Teknoloji Makaleleri