Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Teknoloji sektörü üniversite öğrencileriyle buluşuyor

tet_globaltechmagazineProje Baharı etkinliği ile katma değerli ihracatın artırılmasını hedefleyen TET, Türkiye çapındaki üniversite gençlerini sektörün başarılı girişimcileri ile bir araya getiriyor. TET- Üniversite buluşmaları Okan ve Fırat Üniversitelerinin ardından geçtiğimiz günlerde Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), üniversite öğrencilerini sektörün başarılı girişimcileri ile buluşturmaya devam ediyor. Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde Türkiye’nin Ar-Ge ve teknolojideki önemli güçlerinden biri olan Vestek A.Ş. Genel Müdürü Metin Salt, üniversite öğrencilerine, “Girişimcilik” üzerine kendi gözlemlerini ve sektördeki deneyimlerini aktardı.

Seminerin bir diğer konuşmacısı olan TET Denetim Kurulu Üyesi Besim Oktayer ise Proje Baharı’nın üniversite-sanayi işbirliği ve inovasyon kültürünün gelişmesinde önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, öğrencilere bu gibi etkinlikleri değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Genel Sekreteri ve TET Ar-Ge Proje Pazarı Danışmanı Melih Bulu da Ar-Ge ve inovasyonun günümüz ekonomisindeki önemi ile geleceği şekillendirmedeki rolü hakkında bir konuşma yaptı. TET Proje Baharı’nın elektrik-elektronik sektöründe inovasyon kültürünün gelişimine olan katkısından bahsetti ve 2015 yılında 4’üncüsü yapılacak etkinlik hakkında bilgiler verdi.

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Onural, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Arıkan, Bilkent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Yeşim Erdoğan’ın katıldığı etkinliğe öğrenciler, akademisyenler, Teknoloji Transfer Ofisi ve Cyberpark firmaları yoğun ilgi gösterdi.

Elektrik-Elektronik sektörünün başarı hikâyelerini ve önemli girişimcilerini, üniversite gençliği ile bir araya getirecek olan seminerler, gençlere yeni fikirler geliştirme gücünün hayatlarını nasıl şekillendirebileceği konusunda ipuçlarını da veriyor. TET Proje Baharı üniversite seminerlerinin bir diğer amacı ise mezun olduktan sonra kendilerini bekleyen profesyonel iş hayatına ışık tutmak, onlara rehberlik etmek. Böylece sahip olmaları gereken bilgi ve donanımı da gözden geçirme fırsatı bulabilecekler.

Geçtiğimiz ay Okan ve Fırat Üniversitelerinde gerçekleştirilen TET Proje Baharı Üniversite Seminerlerine; önümüzdeki dönemde İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve yine Okan Üniversitesi ile devam edilmesi planlanıyor.

Teknoloji Makaleleri