Çarşamba, Nisan 17, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp’tan 2014’ün Unutulmaz Verileri

netapp_globaltechmagazineVeri depolama ve yönetimi alanında dünyanın lider şirketlerinden NetApp, 2014’ün en unutulmaz anlarına dair verilerle ilgili bir araştırma yaptı. FIFA Dünya Kupası’ndan Grand Prix araba yarışına kadar pek çok projede ve zaferde veri patlaması yaşandı.

Sauber F1 Takımı, her bir Grand Prix’de araba başına yaklaşık 200 gigabyte veri topladı.100’den fazla yerleşik sensör, gerçek zamanlı analiz ve ayarlamalar için canlı telemetrik verileri NetApp mobil veri merkezine aktardı.

Facebook kullanıcıları, ALS araştırmalarına destek vermek için 17 milyondan fazla“ice bucket challenge” videosu paylaştı. Bu videolar 440 milyon insana ve 10 milyar görüntülemeye ulaştı.

2014 FIFA Dünya Kupası’nın™ son maçı ile ilgili dakikada 618.725 tweet atıldı. Maç, Facebook’ta280 milyon etkileşim yarattı.

Brezilya’daki São Paulo Üniversitesi, NetApp, Cisco ve Citrix işbirliğiyle Latin Amerika’nın ilk ve en büyük özel bulut ortamını yarattı. 150 veri merkezini 6veri merkezinde birleştirdiler. Böylece%300’lük veri artışına rağmen, depolama gereksinimlerini %90 azaltmış oldular.

NASA’nın Kepler Uydusu, 150.000 yıldızdan alınan veri sayesinde daha önce görülmemiş 715 yeni gezegen keşfetti. Böylece bilinen gezegenlerin sayısı yaklaşık 1.700’e ulaştı. Sochi’deki Kış Olimpiyat Oyunları, 120.000 saatlik TV ve dijital yayın meydana getirerek 4.1 milyarizleyiciye ulaştı.

Tarihteki en büyük kuraklıkla mücadele eden Kaliforniya’daki mühendisler ve bilim insanları, NetApp depolama çözümlerini kullanan Kaliforniya Doğal Kaynaklar Ajansı’nın çalışmaları sayesinde 100 yıllık su, iklim ve nüfus verilerini elde etti.

Çin e-ticaret devi Alibaba yılda ortalama 11.3 milyar siparişe ve 231 milyon aktif tüketiciye ulaştı. Eylül ayında gerçekleştirdiği ilk halka arzda 21.8 milyar elde ederek ABD tarihindeki en büyük ilk halka arz işlemini gerçekleştirdi.

Ellen DeGeneres’in ünlülerle birlikte 86. Akademi Ödülleri’nde çektiği selfie, televizyon yayını henüz bitmeden 2 milyon kez retweet edildi. DeGeneres bu selfie’yle Twitter rekorlarını altüst etti.

NetApp’ın bugüne kadar geliştirdiği en güçlü tümleşik depolama sistemi FAS8080 EX Haziran’da piyasaya sürüldü. FAS8080 EX, 4 milyon IOPS değerinde performans ve 4.6 petabyte depolama imkanı sunuyor.

Sadeliği ve zorluğuyla ön plana çıkan mobil oyun Flappy Bird, yalnızca Şubat ayında 100 ülkede 50 milyon yüklemeye ulaştı.

U2 “Invisible” single’ını Super Bowl XLVIII reklamında ücretsiz olarak sunduktan sonra şarkı, iTunes’da bir saat içinde 1 milyondan fazla yüklemeye ulaştı.

Teknoloji Makaleleri