Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Toshiba’dan Kablosuz HDD Keyfi

toshiba_globaltechmagazineTNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. Wi-Fi bağlantı özellikli HDD depolama cihazı Canvio AeroCast modelini tanıttı. Toshiba’nın Canvio depolama serisine yeni katılan heyecan verici modeli, medya içeriklerini mobil cihazlardan tamamen kablosuz olarak paylaşmaya ve yedeklemeye imkan verirken, Google Cast™ Ready uygulamasını indirerek eğlence içerikleri tamamen kablosuz olarak doğrudan HDTV’ye aktarılabiliyor. Canvio AeroCast kendi kablosuz LAN ağını yarattığından, içeriklerinize erişmek için internete bağlı olmanıza bile gerek kalmıyor.

Dev 1TB depolama kapasitesi sunan, taşınabilir Canvio AeroCast’a aynı anda akıllı telefon, tablet veya notebook gibi altı adet cihazdan erişilebiliyor; böylece aileler ve arkadaşlar için aynı ev içinde içerik paylaşımı son derece kolay hale geliyor. Ayrıca, Android ve iOS cihazlar için özel Toshiba Kablosuz HDD uygulaması ile mobil cihazlarınızda internet gezintisi, streaming veya dosya kaydetmek her zamankinden daha da kolay. Kullanıcı arayüzü, görüntüleri ön izleme ve kilit kelime ile arama özelliklerine sahip olduğundan kullanımı hem gerçekten basit, hem de eğlenceli. Ayrıca kullanıcının film, müzik ve fotoğraf gibi kişisel dijital içerikleri tüm aile ile birlikte izleyebilmek için evdeki televizyona kablosuz olarak aktarılabiliyor. Windows ile uyumlu olduğundan Canvio AeroCast üzerindeki içeriklere Windows Explorer kullanarak da erişilebiliyor.

Kesintisiz streaming için beş saate kadar pil ömrü sunan Canvio AeroCast, hareket halindeyken kullanılabildiği gibi AC-Adaptör ile süreye bağımlı olmadan da kullanılabiliyor.  Internet Pass-Thru Modu ise eş zamanlı olarak hem Canvio AeroCast’a erişebilmeyi, hem de internette gezinti yapabilmeyi sağlıyor.

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri Genel Müdürü Aytaç Biter yaptığı açıklamada, “Canvio AeroCast kablosuz HDD, ev içindeki tüm aile bireylerine mükemmel bir merkezi yedekleme noktası yaratmak üzere tasarlandı. Sürekli olarak tüketicilerden farklı mobil cihazlardan erişilebilen güvenli bir kişisel depolama çözümü ile ilgili talepler alıyoruz. Canvio AeroCast kablosuz HDD kendi kablosuz LAN ağını kurarak ve tüm aile bireyleri için şifre korumalı depolama sağlayarak, ticari bulut hizmetlerine yerel bir alternatif olarak çalışıyor.” dedi.

Canvio AeroCast kablosuz HDD, Microsoft® Windows® 8.1, 8 ve 7, Mac OS X 10.7, 10.8 ve 10.9, iOS 6’dan 7’ye ve Android 2.3’ten 4.4.’e kadar versiyonlar ile uyumlu. USB 3.0 ile çalıştığı gibi daha önceki USB 2.0 bağlantılarını da destekliyor.

Özellikler

Kapasite: 1TB
Depolama arayüzü: USB 3.0
Mac için Tuxera NTFS sürücü
Kablosuz LAN arayüzü: IEEE 802.11b/g/n
SD kart girişi: SD™ hafızayı destekler, SDHC™, Sınıf 10 uyumlu
Şarj edilebilir Lityum-iyon Pil (5 saate kadar kesintisiz gösterim2)
Internet Pass-Thru Modu
Android ve iOS için ücretsiz uygulamalar
Boyut: 124 mm (W) x 86 mm (H) x 20 mm (D)
Renk: Siyah
Ağırlık: Yaklaşık 260 g

İçerik

Canvio AeroCast kablosuz HDD
AC Adaptör (Avrupa + İngiltere)
USB 3.0 Kablosu (Mikro B’den A’ya, 45cm )
Hızlı Başlangıç Kılavuzu
Garanti kitapçığı

Sistem Gereksinimleri

Akıllı telefon veya tablet: iOS versiyonu 6’dan 7’ye , Android™ OS2.3’ten OS4.4’e
PC veya Mac®: Microsoft® Windows® 8.1 Windows® 8, Windows® 7,
Mac OS X® 10.7/10.8/10.9

Teknoloji Makaleleri