Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kariyer Programı 16 Ülkenin En İyisi

mediamarkt_globaltechmagazineAvrupa’nın bir numaralı elektronik market zinciri Media Markt Türkiye’nin, mağazalarında çalışanlarına özel geliştirdiği kariyer programı, 16 ülkenin Media-Saturn Holding İnsan Kaynakları Yöneticileri tarafından birinciliğe layık görüldü.

Media Markt Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seda Kaplan liderliğinde, Organizasyonel Gelişim Departman Müdürü Merve Özer tarafından yönetilen ve Türkiye CEO’su Bülent Gürcan ve COO’su Marcus Tengler tarafından aday gösterilen Türkiye’nin “Smart Kariyer Programı” diğer ülkeleri geride bırakarak tüm Media –Saturn Holding ülkeleri arasında en iyi İnsan Kaynakları Eğitim ve Kariyer Yönetimi programı seçildi. Proje ile 5 Bin Euro’luk ödülün de sahibi olan Media Markt Türkiye İnsan Kaynakları Ekibi Holding’e bağlı diğer ülkelerin İnsan Kaynakları Yönetimleri’ne de örnek oluşturmayı hedefliyor.

Media Markt Türkiye’nin, 2013 yılında başlattığı kariyer programı 16 farklı ülkedeki İnsan Kaynakları Yönetcileri tarafından yapılan oylama ile HR Excellence ödülüne layık görüldü. Media Markt Türkiye İnsan Kaynakları tarafından kapsamlı şekilde hazırlanan “Smart Kariyer”de yer alan eğitim yelpazesindeki 22 farklı program, çalışanları yetkinliklerine göre eğiterek mağazadaki satış kalitesini attırmanın yanı sıra çalışanlarının belli kriterlere göre Mağaza Müdürlüğü’ne kadar yükselmesine de olanak tanıyor.

Kaplan: “Media Markt çalışanları “Smart Kariyer” ile kariyer rotalarını kendileri çiziyor”

“Smart Kariyer”in, Türkiye’de elektronik perakende sektöründe bir ilk olduğuna dikkat çeken Media Markt İnsan Kaynakları Direktörü Seda Kaplan, “ Media Markt’ın büyüme stratejisine paralel olarak mağazalarımızdaki çalışanlarımızın eğitim ve gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirdiğimiz “Smart Kariyer” programımız ile Media-Saturn Holding içinde 16 farklı ülkenin oymalasıyla birinci seçildik. Media Markt Türkiye CEO’muz ve COO’muzun da desteği ile katıldığımız projemizin ödülle taçlandırılması Media Markt Türkiye İnsan Kaynakları departmanı olarak bizleri çok mutlu etti. Bu projeyi tasarlarken öncelikli motivasyonumuz mağazalarımızın sağlam temellerini daha da güçlendirmekti. Eğitim programımızda temel olarak Liderlik, Müşteri Odaklılık, Çatışma Yönetimi, Departman Yönetimi, E-Learning, Geri Bildirim Yoluyla Liderlik, Satışta Başarı, Sunum Teknikleri, Ticari Planlama, Zor Müşteriler, Görsel Düzenleme, Ekip çalışması ve İşbirliği, Toplantı Yönetimi ve Etkin İletişim gibi konular yer alıyor. Hazırladığımız program dahilindeki eğitimlerde çalışanlarımızın kendilerine olan güvenlerini arttırarak şirketimize olan bağlılıklarının artacağına ve şirketimizin hızlı büyümesinde önemli katkılarının olacağına inanıyoruz. Aynı zamanda çalışanlarımıza aldıkları eğitimlere, yetkinliklerine ve belli kriterlere göre pozisyonlar arasında terfi imkanı da sunuyoruz. Böylece kariyer rotalarını kendi yetenekleriyle çizebilecekleri bir fırsat yaratmış oluyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri