Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SteelStore ile Yeni Nesil Veri Yedekleme

netapp_globaltechmagazineNetApp, Riverbed Technology ‘nin SteelStore ürününü satın aldığını duyurarak, özel ve genel bulut ortamları için veri yedekleme çözümünü ürün portföyüne kattı.

SteelStore yedekleme ve kurtarma stratejilerinde özel ve genel bulutu kullanarak verilerin güvenli ve etkin bir şekilde yedeklenmesini sağlayan, kurumsal sınıf bir veri yedekleme çözümüdür.

Mevcut yedekleme yazılımlarıyla entegre olarak, yedekleriniz üzerinde sıkıştırma, tekilleştirme ve şifreleme uygulanarak verileriniz kendi özel bulut altyapınıza ya da tercih ettiğiniz bir genel bulut sağlayacısına aktarılabilir.

Akıllı önbellekleme özelliği güncel yedeklerinizin lokal olarak depolanması sağlanırken, eski versiyonlar off-site veri koruması sağlayacak şekilde bulutta depolanabilmektedir.

SteelStore, veri yedeklemesi esnasında eşzamanlı tekilleştirme ve sıkıştırma yaparak depolama alanını en etkin şekilde kullanır ve bant genişliğinizi daha verimli kullanmanızı sağlar.

Veriler üzerinde eşzamanlı değişken uzunlukta blok tekillleştirme ve LZ sıkıştırma özellikleri ile 30:1 oranında kapasite verimliliği elde edilebilmektedir. Hızlı yedekten dönme özelliği ile RTO gereksinimlerine uyarken, RPO minimuma düşer. Ayrıca uçtan uca şifreleme uygulanarak verilerinizin aktarımı sırasında veri güvenliği sağlanır.

Her SteelStore cihazı 32TB cache alanı ile başlamaktadır ve ilave disk rafları eklenerek 192TB fiziksel kapasiteye kadar ölçeklenebilmektedir. Bu kapasite SteelStore’un uyguladığı tekilleştirme oranına bağlı olarak 28PB’lık bir depolama alanını ifade edebilmektedir.

NetApp SteelStore en çok kullanılan yedekleme yazılımları ve özel ve genel bulut sağlayıcıları ile entegre olabilmektedir, dolayısıyla mevcut yedekleme yazılımınızı değiştirmeye gerek kalmaz iken, istediğiniz servis sağlayıcıyı da seçme özgürlüğüne sahip olursunuz.

SteelStore aşağıdaki yedekleme yazılımlarını desteklemektedir :

NetApp SnapProtect®, ArcServe, Commvault Simpana, EMC Networker, HP Data Protector, IBM Tivoli Storage Manager (TSM), Symantec™ NetBackup™, Backup Exec™ ve Veeam, Ayrıca Microsoft SQL Server® ve Oracle® RMAN ile alınan veritabanı yedekleri de desteklenmektedir.


NetApp SteelStore’un Teknik Özellikleri:

– Önde gelen tüm yedekleme yazılımlar ve gelen/özel bulut sağlayıcıları ile entegrasyon

– Depolanmış ve transfer edilen veriler için FIPS 140-2 sertifikalı şifreleme ile uçtan uca güvenlik

– Verimli, değişken uzunlukta eşzamanlı tekilleştirme ve sıkıştırma kullanımıyla depolama maliyetlerinde %90 azaltma

– Akıllı lokal yedekler ile hızlı veri yedekleme ve kurtarma

– Eski versiyonların buluta yedeklenmesiyle off-site veri koruma

– Sistem başına 28PB’a ölçeklenebilen etkin kapasite

Teknoloji Makaleleri