Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea’ya TESİD’den Yenilik ve Yaratıcılık Ödülü

avea_globaltechmagazineAvea, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödüllerinde Consumer Mobile Device Management Projesi kapsamında geliştirdiği “Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği” ürünü ile “TESİD-Işık Üniversitesi Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. Böylece Avea’nın yaratıcılık ve yenilikçilik adına ortaya koyduğu çalışmalar, TESİD (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) tarafından da tescillendi.

TESİD (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen “TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri”nde dört projeyle* finale kalan Avea, Consumer Mobile Device Management Projesi kapsamında geliştirdiği “Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği” ürünü ile TESİD-Işık Üniversitesi Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, ödülü Avea adına Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Işık Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK’tan aldı.

“Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği” ile müşteri hizmetlerinde devir değişiyor

Avea’ya ödül kazandıran “Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği” ürünü, Avea müşterilerine daha iyi bir cihaz ve servis performansı deneyimi sunarken, sorunların müşteri hizmetleri tarafından uzaktan yönetim yardımıyla sanki müşterinin yanındaymış gibi müdahale edilerek hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Sistem, sorunların ortaya çıkmasını önlemek amacıyla uzaktan yönetimle cihaz güncellemelerini otomatik olarak da gerçekleştirebiliyor.

Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği; müşteri hizmetlerine çağrı geldiğinde müşteri temsilcisine, aboneye ait tüm uçtan uca şebeke faaliyeti, mobil cihazı ve uygulamaları dahil olmak üzere abone hakkındaki kapsamlı bilgiyi sağlıyor. Böylece sorunlar geçmişe kıyasla çok daha hızlı bir şekilde çözülebiliyor.

*Avea’nın finalde yarışan projeleri arasında “Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği”’nin yanı sıra “Avea Yetenekler Platformu”, “IntelliMAP” ve Avea Kuluçka Merkezi şirketlerinden BAYT Teknoloji’nin “B-Locator Küçük Hücre Platformu” projesi yer almıştır.

Teknoloji Makaleleri