Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Elbisenin Rengi Twitter’da Markalara Yaradı

twitter_globaltechmagazineTwitter’da başlayan “elbisenin rengi” tartışması markalara yaradı. #Thedress hashtagi ile tüm dünyaya yayılan tartışmada fırsatı kaçırmayan pek çok marka, birbirinden esprili Tweet’lerle kendi seslerini duyurdular. Türkiye’den pek çok markanın kaçırmadığı bu tartışma, Twitter’da gerçek zamanlı pazarlama (real time marketing) yönteminin en yaratıcı örneklerini ortaya koydu.

21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından paylaşılan bir elbise fotoğrafı Twitter’da kıyamet kopardı. Elbisenin “mavi-siyah” mı yoksa “beyaz-altın sarısı” mı olduğu ile ilgili süren tartışma bir anda tüm dünyaya yayıldı ve milyonlarca insan #thedress hashtag’i ile fikrini paylaşmaya başladı. Tüm dünyada bir anda trend topic olan bu tartışmanın yarattığı fırsatı kaçırmayan markalar da birbirinden esprili Tweet’lerle seslerini duyurdu. Markalar için, gerçek zamanlı pazarlama imkanı sunan Twitter’daki bu anlık dalgalar, markaların binlerce kez Retweet edilen Tweet’lerle kendilerinden söz edilmesini sağlıyor. Markaların paylaştıkları yaratıcı bu Tweet’ler binlerce yeni takipçi de sağlıyor.

Türkiye’deki pek çok firmanın kaçırmadığı bu elbise tartışmasına dair paylaşılan yaratıcı pazarlama Tweet’lerinden birkaçını sizler için derledik.

intel

philips

playstation

 

Teknoloji Makaleleri