Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Giyilebilir Teknolojide Huawei Farkı

hw_327589Huawei, Mobil Dünya Kongresi 2015 organizasyonu çerçevesinde, en güncel giyilebilir teknoloji segmenti ürünleri; Huawei Watch, TalkBand B2 ve TalkBand N1’i teknoloji dünyasının beğenisine sundu. “Hayaller Yaratıcılığa İlham Verir” vizyonunun en yeni üyesi MediaPad X2 de tüketicilerin sektöre sunulan bir diğer Huawei yeniliği olarak tanıtıldı.

Huawei Tüketici Ürünleri Grubu CEO’su Richard Yu şunları kaydetti: “Tüketicilere kişisel verilerine ve kayıtlarına hızla erişme ve depolama imkânı sunan yeni nesil giyilebilir cihazlar; Big Data ve Cloud teknolojileri eşliğinde sektördeki en önemli ürün gruplarından biri haline gelecek. Bugün sunduğumuz ürünler, Huawei’nin yaratıcılığı teşvik ederken ilham verme ve tüketicinin giyilebilir cihaz deneyimini güçlendirecek değerler yaratma konusundaki taahhüdünü de ortaya koyuyor. Giyilebilir cihazlarımız, kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda en iyi akıllı çözümleri sağlamak için birbirlerine bağlı ve senkronize olacak. Giyilebilir cihazların bu sektördeki en önemli trendlerden biri olarak yer bulacağına şüphemiz yok. Huawei Tüketici Ürünleri Grubu, markanın teknolojisi ve yenilikçilik vizyonu eşliğinde, giyilebilir cihazlar sektöründe lider olmayı hedeflemektedir.”

Huawei TalkBand B2: Bluetooth Kulaklık ile Sağlıklı Yaşam Uygulamalarının Mükemmel Birleşimi

Huawei’nin ikinci nesil TalkBand ürünlerinden olan Huawei TalkBand B2, iş yaşamına uygun profesyonel bir tasarıma sahip olmasına ek olarak, daha yüksek doğrulukla daha akıllı bir günlük yaşam ve form takip özelliği sunuyor. Bunun yanı sıra, kullanıcıların mobil cihazlarıyla daha iyi senkronizasyon olarak hayatınızı kolaylaştırıyor. Gelişmiş Bluetooth bağlantısına sahip Huawei TalkBand B2, yalnızca kullanışlı bir sağlık ve form izleme cihazı olmakla kalmıyor, aynı zamanda Bluetooth kulaklıkla spor bilekliğin mükemmel bir birleşimini sunuyor. Böylece sportif açıdan aktif ve sürekli çalışanlar için de ideal bir ürün olarak öne çıkıyor.

Gelişmiş 6 eksenli sensörle donatılan TalkBand B2’nin akıllı tespit sistemi, hareketi otomatik olarak, en doğru bir biçimde algılıyor ve kaydediyor. Bunu yaparken, derin uyku ve hafif uyku sürelerini saptıyor ve kullanıcılarına uyku kalitelerini geliştirmeleri için farklı ipuçları sunuyor.

TalkBand B2’nin, çift mikrofonu, gürültü azaltma teknolojisi ve üst düzey Bluetooth özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Bluetooth kulaklığın bileklikteki yerinde olup olmadığını tespit eden ve böylece sesi (müzik/çağrı) akıllı telefona ya da B2 bilekliğine yönlendiren akıllı tespit sistemi, cihazın bir diğer özelliği. TalkBand B2 ayrıca modeli ne olursa olsun, akıllı telefonunuzu aramak ve titreşim ya da zil tonu uyarılarıyla yerini belirlemek için akıllı telefonunuza çağrı gönderme özelliğine sahip.

Paris’teki Huawei Tasarım ekibi tarafından yeni moda akımları dikkate alınarak tasarlanan Huawei TalkBand B2’nin minimalist tasarımı, sadeliği ön plana çıkarıyor. TalkBand B2’nin metal bileklik kısmı oldukça güçlü yapısına rağmen uçaklarda kullanılan alüminyum malzemeden yapılmış olması sayesinde oldukça hafif. Kullanıcı dostu HD dokunmatik ekranıyla TalkBand B2, iki farklı kayış malzemesi seçeneğine sahip. Her iki alternatifte de çok sayıda renk seçeneği mevcut.

TalkBand B2’nin etkileyici batarya performansı, cihazın beş güne kadar çalışmasını sağlamanın yanı sıra, 6 saate kadar kesintisiz konuşma ve 5 gün kullanım ve 12 gün süresine imkân tanıyor. Android 4.0 ve üzeri, ek olarak IOS 7 ve üzeri iPhone modellerini destekleyen TalkBand B2 siyah, gümüş ve altın olmak üzere üç renge sahip.

Huawei TalkBand N1: Spor ve Müzik Tutkunları İçin

Huawei TalkBand N1, 1.000 MP3 formatında şarkı saklama kapasitesine sahip 4GB dâhili MP3 belleği, Blueetooth arama ve sportif faaliyetleri takip etme özellikleriyle sektörün ilk Hi-Fi stereo + Bluetooth kulaklığı olma özelliğine sahip.

Kaliteli hoparlör bileşenlerine sahip olan TalkBand N1, Chamber Tuning özelliği sayesinde kullanıcılara en son teknolojiye sahip kulaklıklarla benzer şekilde bir profesyonel ses kalitesi sunuyor. 20-20KHz frekans aralığında çalışan TalkBand N1, en hassas ses kalitesi deneyimini kullanıcılarına yaşatıyor. APTX Bluetooth iletim teknolojisini bünyesinde barındıran cihaz, kullanıcılara Bluetooth kulaklıktan CD kalitesinde ses deneyimi yaşatıyor.

TalkBand N1, aynı zamanda sağlık ve spor faaliyetleri açısından adım sayma, mesafe hesaplama, kalori takibi ve daha pek çok fonksiyonu tüketicinin kullanımına sunuyor. Cihaz, bunlara ilaveten arama geldiğinde arayanın ismini veya telefon numarasını yayınlama işlevine de sahip, böylece kullanıcılar yoldayken hiçbir aramayı kaçırmıyor.

TalkBand N1, kullanıcı dostu yapısıyla yalnızca 18 gram ağırlıkta olmasının yanı sıra, toza ve suya dayanıklılık için IP54 standartlarına sahip. Böylece aktif kullanıcılar için kulaklıkların ter önleyici bir özelliğe sahip olmasını sağlıyor. Ek olarak manyetik kulaklık tasarımı, TalkBand N1’i kullanışlı bir kulaklıktan, modaya uygun bir kolye aksesuarına dönüştürüyor. TalkBand N1, gümüş, gri ve kırmızı olmak üzere üç şık renkte piyasaya sürüldü.

Klasik tasarımı ve benzersiz özellikler: Huawei Watch

Huawei, yeni nesil akıllı ve giyilebilir ürünleriyle sektöre farklı ürünler sunmayı sürdürüyor. Android Wear İşletim sistemiyle, akıllı saat dünyasına yeni bir soluk getirecek Huawei Watch, 1 Mart’ta Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtıldı. Uzun yıllardır kullanılan klasik yuvarlak hatlara sahip kol saati görselliğinde tasarlanan ve dayanıklı yapısıyla dikkat çeken ürün, tam dokunmatik 1,4 inç ekranında 400×400 piksel çözünürlüğü, paslanmaz çelik gövdesi, safir kristal ekranı, dâhili kalp ve hareket sensörüyle de benzersiz. Huawei Watch aynı zamanda markanın bu segmentteki ilk ürünü.

Saat tasarımı konusunda özel bir ekiple çalışan Huawei, bugünün ve yarının teknolojik trendlerini, estetik ve klasik tasarım ögelerini birleştirerek hayata geçirdi. Markanın bu alandaki ilk ürünü, 1,4 inç’lik ekranı ile segmentinin tüm detaylarını gözetirken, 400×400 piksel çözünürlüğü, 10.000:1 yüksek kontrast değeri ile dünyadaki en üst düzey akıllı saatlerden biri olarak teknoloji tutkunlarıyla buluştu.

130 farklı komponent’ten üretilen Huawei Watch, çizilmelere ve hava koşullarına dayanıklı paslanmaz çelik yapısıyla pazardaki benzer ürünlere göre yüzde 40 daha dayanıklı. Sezgisel dokunmatik ekranı, kullanım kolaylığı ve konfor açısından da Huawei Watch’u öne çıkarırken, stil sahibi renk seçenekleri onu çekici kılan diğer unsurlar. Kişiselleştirilebilir arayüzü, 40 farklı saat tasarımı sunarken, mıknatıslı şarj ünitesi kullanımı kolaylaştıran bir diğer etken.

Android Wear işletim sistemi sayesinde SMS, e-posta, takvim uygulamaları ve telefon yanıtlama seçenekleri sunan Huawei Watch’la akıllı saat kullanımı, hiç bu kadar kolay olmamıştı. Android 4.3 ve üzeri sürümleri ile uyumlu olan Huawei Watch, 1,2 Ghz’lik hızı, 512 MB RAM’i, 4GB depolama kapasitesi ve Bluetooth 4.1 ile donanımsal olarak da son derece güçlü. Spor tutkunları için özel olarak geliştirilen ölçüm seçenekleri, kalp sensörü, hareket sensörü ve barometre, yürürken, koşarken ve tüm hareketli anlarda en sıkı yaşam koçunuz olmaya aday. Kullanıcılar ayrıca, yakılan kalorilerden kalp atış oranına, tırmanma yüksekliğinden adım sayısına ve kat edilen mesafeye kadar birçok değeri Huawei Watch ile kolayca takip edebilecek.

Huawei MediaPad X2: Dünyanın İlk Ultra Sekiz Çekirdekli xx bit LTE Cat6 4G Tableti

Huawei MediaPad X2, 7,28 mm’lik kalınlığıyla dünyanın en ince 7 inç’lik phablet’i olma özelliğine sahip. Tümüyle metalden üretilen gövdesi sayesinde, zarif ve estetik bir tasarım sunan cihaz, kompakt ve çerçevesiz ekran tasarımının yanında, %80’lik ekran-gövde oranıyla tek elle kullanımı kolaylaştırıyor. Telefon, tablet, navigasyon cihazı, taşınabilir batarya, mobil kişisel erişim noktası ve dijital fotoğraf makinesinin kusursuz bir birleşimi olan Huawei MediaPad X2, dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler için tek bir cihazda daha iyi bir medya deneyimi sağlıyor.

1200×1920 IPS HD çözünürlüğe ve 323 ppi değerine ulaşan tam lamine 7-inçlik ultra HD ekranıyla Huawei MediaPad X2 zenginleştirilmiş bir görüntüleme deneyimi için gereken tüm konforu sağlıyor. 178 derecelik geniş açılı ekran, cihaz eğik tutulduğu zamanlarda bile ideal görüş sağlarken, CABC teknolojisiyle donatılmış LTPS HD dokunmatik sensör, canlı ve dinamik bir görsel deneyim sunuyor. 2,0GHz Kirin 930 ultra 8 çekirdekli işlemciyle donatılan MediaPad X2, 300Mbps hıza erişebilen LTE CAT6 uyumlu. Mobil cihazlarda izin verilen en yüksek seviye olan 5.000 mAh’lık yüksek kapasiteli batarya, Huawei MediaPad X2’ye en yoğun kullanımda dahi bir günlük pil ömrü sağlıyor.

13 MP’lik ana kamerasıyla Huawei MediaPad X2, loş ışıkta yapılan çekimlerde son derece başarılı olmanın yanı sıra, çekim sonrası odak ayarlama özelliği, odaksız hızlı çekim, odak ve pozlama ölçüm fonksiyonları sayesinde, mükemmel fotoğraflara imza atıyor. 5 MP’lik ön kamera ise F2,4 diyafram açıklığı ve 22 mm’lik geniş açılı lensiyle panoramik selfie çekmek için ideal.

Titanyum gümüş gövdeli ve 2GB RAM+ 16GB ROM özellikli standart model ile kırmızı altın rengi gövdeli ve 3GB RAM+ 32GB ROM özellikli premium model olmak üzere iki ayrı modelde tüketicilerin beğenisine sunulan Huawei MediaPad X2’nin, her iki modeli de çift sim kart ve 4G uyumlu.

“Hayaller Yaratıcılığa İlham Verir”: Olasılıkların Sonsuz Olduğu Bir Dünya

Huawei, Mobil Dünya Kongresi 2013’te “Make it possible” marka konseptinin lansmanını gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz iki yıl boyunca küresel ölçekte gerçekleştirdiği ve futbol sponsorluğu gibi faaliyetleri de kapsayan marka pazarlama çalışmaları sonucunda Huawei, markası ve kullanıcıları arasında hızla duygusal bir bağ kurarak, dünyanın en popüler akıllı telefon markalarından biri haline geldi. 2014 yılı ekim ayında ise Interbrand’ın “Dünyanın En İyi 100 Markası” listesine girmeyi başardı.

Huawei markasıyla tüketiciler arasında duygusal bir bağ kurulmasını sağlayan temel unsur olarak “Make it possible ” sloganını daha da derinleştirmeyi amaçladıklarını belirten Huawei Tüketici Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Shao Yang, “Mümkün kılınan şeyin, hayal kurma ve yeniliklere imza atma gücü ile birlikte, tüketicilerimizle aramızda sağlam bir duygusal bağ kurabilme becerisi olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Mobil Dünya Kongresi 2015’e, şirketin ruhsal motivasyonunu simgeleyen yeni marka idealimiz, ‘Hayaller Yaratıcılığa İlham Verir’ vizyonu ile katıldık. Huawei’nin en büyük ideali, markası ve tüketicileri arasında ortak bir manevi değer ve bağ oluşturmak. Huawei olarak, rüyaların ve yaratıcılığın gücüne herkesin inanmasıyla, dünyanın çok daha iyi bir yer haline geleceğine inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

Marka vizyonundaki bu değişim, Huawei’nin geçirdiği dönüşümü de yansıtıyor. Markanın tüketicilerine aktarmayı amaçladığı temel ideal ise yaratıcılığın, Huawei ve tüketicileri arasındaki ortak manevi değer olarak tanımlanan hayallerden ilham alması.

Teknoloji Makaleleri