Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ZyXEL’den Daha Fazla Hız ve Ekstra Güvenlik

zyxel_globaltechmagazineGenişbant internet bağlantı ihtiyaçları için daima yüksek performanslı ürünler geliştiren ağ teknolojileri şirketi ZyXEL, yeni modemi VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 ile hem hız hem de güvenlik taleplerine tam çözüm sağlıyor.

ZyXEL, kullanıcıların daha fazla hız ve ekstra güvenlik ihtiyaçlarına tam çözüm sunan yeni modemi VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2’yi pazara sundu. 300 Mbps hıza kadar destek verebilen VDSL2, 3G yedekleme özelliği ve değiştirilebilir antenleri sayesinde artan sinyal gücü ile kesintisiz ve yüksek hızda bağlantı avantajı sağlarken,  VPN üzerinden gelişmiş güvenli bağlantı özelliği ile de dikkat çekiyor.

Yüksek tanımlı videolar, müzik servisleri, buluttan kullanılan iş uygulamaları ve oyunlar, kullanıcıların kesintisiz, yüksek hızda internet bağlantı ihtiyaçlarını artırdığı gibi, profesyonel kullanıcılar için bu ihtiyaç çoğu zaman rekabette kendilerini bir adım öne taşıyacak ana unsur haline geliyor. Bağlantının kesintisiz olması ve yüksek hızda olması kadar kablosuz ortamda yüksek hızda dağıtılabilmesi ve ortamda birden farklı cihaza yüksek hızda destek verebilmesi de önemli hale geliyor. Hem bireysel kullanıcıların, hem de işletmelerin artan bağlantı hızı taleplerine ek olarak, daha güvenli iletişim ihtiyaçları da giderek artıyor. Kullanıcılardan aldığı geri bildirimler ile ürünlerini ihtiyaçlara tam çözüm sağlayacak şekilde sürekli geliştiren ve daha yenilikçi hale getiren ZyXEL, en popüler modem serisini güncelleyerek VMG3312-B10A v2 adıyla pazara sundu. Yeni cihaz daha yüksek bağlantı hızı sunmaya devam ederken, 3G yedekleme, gelişmiş kablosuz sinyali ve güvenlik özellikleri ile beğeni topluyor.

Yüksek Hızlı VDSL Bağlantınızı 3G İle Yedekleyin

Kullanıcıların yüksek hızda internet bağlantı taleplerine tam olarak karşılık veren VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 modem, VDSL2 desteği sayesinde 100 Mbps indirme ve 42 Mbps yükleme yeteneğine sahip. Aynı zamanda ADSL2+ destekli hatlar için de kullanabilen modem, en üst seviyede ADSL bağlantı imkanı sunuyor.
Ürün üzerinde bulunan USB portu sayesinde 3G modemlerin takılmasına imkân veren VMG3312-B10A v2, bu sayede internet bağlantısının yalnızca tek bir operatör üzerinden değil aynı zamanda 3G üzerinden yedekli olarak çalışabilmesine olanak tanıyor. Böylece kullanıcılar çift bağlantı seçeneği sayesinde kesintisiz bir internet erişim ortamına kavuşmuyor oluyor. Bu USB portu aynı zamanda ağ üzerinden ağ bağlantılı depolama cihazı vazifesi gören USB bellek veya sabit disklerin bağlantısına da imkan tanıyor. Ürün sayesinde ağ üzerindeki tüm kullanıcılar ortak depolama alanına ya da aynı porta bağlanmış bir yazıcıya erişim sağlayabiliyorlar.

VDSL İle Daha Fazla Servis

İnternet servis sağlayıcılar katma değerli hizmetlerini hayata geçirebilmek ve kullanıcılara daha geniş ölçekte çözüm sunabilmek için yüksek bant genişliğini adresleyebilecek yeni cihazları kullanmaya başlıyorlar. ZyXEL’in yenilikçi ve gelecek teknolojiler ile uyumlu yeni nesil ürünü VMG3312-B10A Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 modem, bakır hatlar üzerinden en yüksek veri transferine imkân tanıyan VDSL2 standardını destekleyerek mevcut ADSL aboneleri için daha uzun vadeli bir yatırım seçeneği haline geliyor. VDSL2 sayesinde tek internet bağlantısı üzerinden veri, ses ve görüntü iletişiminin internet üzerinden verilmesini sağlayan ve  “Triple Play” olarak (Üçlü Oyun) bilinen servisler kolayca sunulabiliyor.  Triple Play servisleri sayesinde kullanıcılar evlerinde ve ofislerinde yalnızca internete bağlanmakla kalmıyor, aynı bağlantı üzerinden ses görüşmelerini ve yüksek kalitede TV servislerini de kullanmaya başlıyorlar. VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 modem, kullanıcılarına bu ayrıcalıkların yanı sıra, yüksek çözünürlüklü interaktif oyunları kesintisiz oynama ve HD kalitesinde video seyretme fırsatı veriyor.

Yüksek Güçte Kablosuz Ağ Sinyali

Ev ve ofis kullanıcıların en büyük şikâyetlerinden biri olan düşük hızda kablosuz ağ bağlantıları ve sinyal kayıpları da VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 modem sayesinde ortadan kalkıyor. 300 Mbps’e kadar kablosuz ağ bağlantısına imkan tanıyan IEEE 802.11n uyumlu yeni modem, üzerinde bulunan 2 adet 5dBi antenleri ile geniş bir kapsama alanı sağlıyor. Ayrıca bu antenlerin değiştirilebilme özelliği sayesinde kolayca daha güçlü ve sinyal seviyesini artıran antenler takılabiliyor.

Yüksek Ağ Güvenliği

İnternet üzerinden tehditlerin hızla artıyor olması ile birlikte kullanıcılar gelen saldırılara karşı daha güvenli bir ağ ortamı oluşturmak istiyorlar. VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 modem, kullanıcıların ekstra donanım maliyetlerine girmesine gerek bıraktırmadan birçok güvenlik seçeneğini kendi içerisinde sunuyor. Çoklu SSID özelliği sayesinde 4 adede kadar gizli SSID tanımlama seçeneği, farklı kullanıcılar için farklı bağlantı isimleri oluşturulmasına izin veriyor. MAC adres filtreleme özelliği ile 32 adede kadar tanımlı cihazların bağlantısı için izinler oluşturulabiliyor. VMG3312-B10A v2 Kablosuz ADSL2+ /VDSL2 modem aynı zamanda 2 adet IPSec VPN bağlantısı oluşturulabilmesine imkan tanıyor. Bu sayede iki cihaz arasındaki uzak bağlantılar güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Yine modem üzerinden bulunan Durum Paket Denetimi (SPI) ve dDoS önleme yetenekleri sayesinde dışarıdan gelebilecek olan saldırılar için bağlantı verisi seviyesinde güvenlik sağlanmış oluyor. VMG3312-B10Av2 aynı zamanda desteklediği PPTP VPN protokolü ile benzerlerinde çok fazla bulunmayan bir güvenlik opsiyonu sunuyor.

Teknoloji Makaleleri