Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Şirketlerdeki İş süreçleri ve Verimlilik İçin Microsoft SharePoint

Global-Tech-Magazine-Serhan-TurkmenogluSerhan Türkmenoğlu
Global Tech Magazine Genel Yayın Yönetmeni

Günümüz bilgi çağında, bilgiye verilen önem her geçen gün hızla artmaktadır. Bu artışla beraber bilginin kolayca ulaşılabilir halde olması da önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. En doğru bilgiye en hızlı zamanda ulaşmak hepimizin arzusu olsa gerek.

Büyümeyi hedefleyen ve akıllı adımlar atan şirketler, çalışanlarının bütünleşik bir alt yapıda çalışmasının, iş süreçlerini hızlandıran bir sistem olduğunu gayet iyi bilirler. İşletmenin tek bir alt yapıdan yönetilerek, hem çalışanların, hem iş ortaklarının, hem de müşterilerin arasındaki bilgi alışverişinin önemli olduğu noktada ise  Microsoft firmasının en etkili ürünlerinden biri olan SharePoint karşımıza çıkıyor.

SharePoint, adından da anlaşılacağı gibi bütünleşik bir veri paylaşım noktası. Ortak bir data havuzunda barındırılan bilgilerin hızlı bir şekilde paylaşıldığı bir sistem.

whatissharepoint

SharePoint, Microsoft’un geliştirdiği şirket içi doküman değişimini ve versiyonların kullanımını sağlayan, Windows SharePoint Services ve Asp.Net temelleri üzerine kurulu bir pakettir. Microsoft Office Sharepoint Server uygulamasının altı önemli yapı taşı vardır. Bunlar;

1- Bilgi paylaşımı
2- Doküman yönetimi
3- Gelişmiş arama fonksiyonları
4- Form Servisleri
5- Elektronik Tablolama Servisleri
6- BDC(Business Data Catalog) Servisleri

Bu altı ana başlık Sharepoint uygulamasının yapı taşlarını oluşturur. Ayrıca, şirket içinde kullanılan tüm bilgilerin son kullanıcı için kullanımı çok basit olan arama motorları aracılığıyla veya kategorileştirilmiş görünümler sayesinde kolayca ulaşılabilir hale getirilmesi de en büyük avantajları arasındadır.

Hal böyleyken işletmelerin değişen iş ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verebilen böyle bir sistemin çalışanların daha verimli ve üretken olmalarını da sağlayacağını gözardı etmemek gerekir.

Teknoloji Makaleleri