Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eğitimde Fatih Projesi’nde İkinci Faz Hayata Geçiriliyor

fatih_globaltechmagazineEğitimde Fatih Projesi ( Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi )

Şimdiye kadar 9. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerine 737 bin 800 tablet bilgisayar seti dağıtımı tamamlanmış olan Eğitimde Fatih Projesi’nde ikinci faz hayata geçiriliyor.

Tablet bilgisayar, şarj adaptörü, dahili kalem ve koruyucu kılıf içeren 700 bin tablet bilgisayar seti alımı ihale süreci 27 Şubat 2015 tarihinde tamamlanmış ve ihale birim başına en düşük fiyatı veren TELPA Telekomünikasyon A.Ş.’de kalmıştı.

20 Mayıs 2015 tarihinde dağıtımı yapılmaya başlanacak olan tablet bilgisayar setleri, 10.1″ ekran boyutu, 8 çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 32 GB depolama alanı, 1920X1200 çözünürlük, 2 Mp ön kamera, 5 Mp arka kamera, aktif EMR kalem, silikon kılıf özelliklerine sahip, 9 milimetreden ince ve 600 gramdan hafif son teknoloji ürünü olacak.

20 Mayıs 2015 yılında dağıtılacak Eğitimde FatihProjesi kapsamında, 700 bin Tablet Bilgisayar Seti Dağıtımı imza töreni gerçekleştirildi. JW Mariott Otel’de gerçekleştirilen imza törenine Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş ve TELPA Telekomünikasyon A.Ş yetkilileri katıldı.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 700 bin tablet bilgisayarın Mayıs ayında dağıtılmaya başlanacağını belirterek, “İmza altına alacağımız sözleşme ile Mayıs ayında dağıtmaya başlayacağımız 700 bin tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerimize ulaşması için önemli bir safhayı da geride bırakmış olacağız. İşlemcisiyle, ekranıyla, teknik kapasitesiyle bugüne kadar aldığımız tablet bilgisayar olarak en iyi ürün olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca en uygun fiyata aldığımızı da çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz Fatih Projesini en etkin bir şekilde devam ettiriyoruz. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize en kısa zamanda tablet bilgisayarları dağıtacağız. Sadece hedefimiz sadece öğrencilerimize tablet bilgisayar vermekle bitmiyor. Okullarımızın alt yapı çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. 17 bin 30 okulumuzun alt yapı çalışmaları bitmiş durumda ve yaklaşık olarak 10 bin okulumuzun ihale aşaması da arkadaşlarımız tarafından başlatılmış durumunda. İnşallah sene sonuna kadar da onun ihalesini bitirmiş olacağız. Böylelikle tabletler, okullarımızda işlevsel hale gelmiş olacak. Etkileşimli tahta dağıtımımızda hızla devam etmekte. 2015-2016 eğitim sezonumuz da okullarımızda etkileşimli tahtalarımız, tabletlerimiz ve alt yapımız eğitime çok ciddi bir şekilde destek verecek” diye konuştu.

Kurt, konuşmasına şöyle devam etti:

“20 Mayıs’da dağıtmaya başlayacağımız tabletler bilişim ağına çok rahat ulaşabilecekler. Dolayısıyla burada ki okullarımızda öğretmenlerin ders işlemsinde çok ciddi katkıları olacağını düşünüyoruz. 8’inci sınıflarla ilgili olarak da ölçme ve değerlendirme, sınav hizmetleri genel müdürlüğümüz üretilen içerikle binaen kazanım temelli iki gün önce testlerini de kendi sitesinde yayınladı. Bugüne kadar aldığımız teknolojik olarak en üst ürün ve fiyat olarak da aldığımız en uygun ürün. Birim başına 550 TL para ödedik. Fatih Projesi dünya da özellikle teknolojik ürünlerin bir odağı haline geldi. Özellikle eğitim teknolojilerinde fark yarattı. Biz alacağımızı tüm ürünlerde bu farkı gözeterek yerlilik oranına çok ciddi bir şekilde dikkat edeceğimizi söylüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.

Teknoloji Makaleleri