Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eğitimin geleceğine teknoloji yön verecek

fatih projesi globaltechmagazineEğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi, bu yıl 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlendi. Eğitim teknolojilerinin ve eğitimde yenilikçi uygulamaların ele alındığı etkinlikte konuşan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Geleceğin öğrenme ve öğretme yöntemlerine eğitim teknolojileri yön verecek. Bu doğrultuda FATİH projesi kapsamında sunduğumuz ve Türkiye’nin en büyük online eğitim destek hizmeti olan Vitamin’e çok büyük önem veriyoruz. Türk Telekom olarak ülkemizdeki tüm öğrencilere evlerinden ücretsiz bir şekilde Vitamin’e erişim sağlıyoruz ve çok yakında okul öncesi eğitimi de Vitamin içeriğine ekleyerek, öğrencilerimizin üniversiteye kadar olan tüm eğitimini kapsayacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü önderliğinde, eğitimde FATİH Projesi’ne katkı sağlamak ve proje ile oluşan ekosistemi daha etkin kullanmak amacıyla gerçekleşen FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi bu yıl, 4-5 Kasım tarihlerinde, Ankara’da düzenlendi. Açılış konuşmalarını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın yaptığı Zirve; akademisyenleri, karar vericileri, uzmanları, öğretmenleri, öğrencileri, sivil toplum temsilcileri ile özel sektörü bir araya getirdi. Zirvede gerçekleştirilen panellerin yanı sıra, kodlama, robotik ve üç boyutlu teknolojiler gibi birçok alanda atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Zirvede açıklama yapan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, eğitimde dijitalleşmenin özellikle fırsat eşitliği sağlama noktasındaki önemine dikkat çekti. Doany “10 sene önce Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmaya başladığımızda Türkiye’de sadece iki buçuk milyon bilgisayar vardı. Bir yandan Türk Telekom okullarının inşasına başlarken, dijital eğitim içeriği üzerinde çalışmaya başladık ve Sebit’i satın aldık. O günden bugüne Türkiye dijitalleşme yolunda çok yol kat etti ve Türk Telekom’un online eğitim içeriği Vitamin, şu anda tüm müfredatı kapsayan, gurur duyduğumuz bir ürün.”

Öğrenciler Türkiye’nin öncü online eğitim içeriği Vitamin’e evlerinden ücretsiz erişiyor

Türk Telekom olarak sınav için öğrenmeye değil, hayat boyu başarı için öğrenmeye destek olduklarını belirten Doany, “Okullarımıza ve öğrencilerimize sadece en ileri teknoloji altyapısını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda en büyük ihtiyaçlarından biri olan online eğitim içeriği de sunuyoruz. Bu alanda geliştirdiğimiz ’Vitamin‘, Türkiye’nin en büyük online eğitim destek hizmeti olarak öğretmen ve öğrencilerin en büyük yardımcısı haline geldi. Vitamin hizmetimizle ülkemizin dört bir yanındaki öğrencilere ücretsiz online eğitim içeriği sağlayarak, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına destek oluyoruz.

Bugün Vitamin, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm Milli Eğitim müfredatını kapsıyor. Öğrenciler evlerinden ücretsiz bir şekilde Vitamin’e erişebiliyorlar. Çok yakın bir zamanda Vitamin içeriğine okul öncesi eğitimi de ekleyeceğiz ve böylelikle öğrenciler okul öncesinden üniversiteye kadar olan eğitim müfredatının tamamına Vitamin’den ulaşabilecek” dedi.

FATİH Projesi kapsamında geliştirilen Vitamin servisine, dijital uçurumu kapatmak ve böylece fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çok büyük önem verdiklerini belirten Doany sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Telekom olarak 176 yıllık köklerimiz ve deneyimimizle ülkemizdeki dijital uçurumu azaltmak ve bu sayede eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Güçlü ve sağlam altyapımız ile eğitimin dijitalleşmesi, böylece teknolojinin gücüyle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve yayılması konusunda Bakanlığımız ile her zaman iş birliği içerisindeyiz. Bu kapsamda güvenli ve hızlı interneti şehir merkezlerindeki okullardan, en ücra köy okullarına kadar götürerek yeni nesil eğitim-öğretim imkânlarından tüm öğretmen ve öğrencilerin yararlanmaları için çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen ve tüm dünyada örnek gösterilen FATİH Projesi’nde en başından itibaren yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz”. 

40 bin okulda 600 bin sınıfa güvenli ve hızlı internet altyapısı

“Türk Telekom olarak, dijital uçurumu kapatarak, ülkemizin her köşesindeki çocuklarımıza ve gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için teknolojinin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 40 bin okulda 600 bin sınıfa güvenli genişbant hizmeti ve 4 bin okulda da fiber altyapımız ile yüksek hızlı ve güvenli VPN hizmeti veriyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri