Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mozilla Yandex’i Firefox’un Türkçe Sürümünde Varsayılan Arama Motoru Yapıyor

yandexlogo_globaltechmagazineFarklı ülkelerde, yerel anlamda uygun bulduğu arama motorlarını Firefox’un varsayılan arama motoru olarak belirleyen Mozilla’nın Türkiye’deki tercihi Yandex oldu. Yeni güncelleme ile birlikte Türkiye’de Firefox tarayıcısının varsayılan arama motoru Yandex olacak.

Yandex ve Mozilla, Türkiye’de çok önemli bir iş birliğine imza attı. Yandex, 30 Mart haftasında beklenen güncelleme ile birlikte Firefox mobil ve masaüstü tarayıcısının Türkçe sürümünde varsayılan arama motoru olacak. Mozilla’nın farklı ülkelerde yerel anlamda uygun hizmet verdiğini testlerle saptadığı arama motorlarını varsayılan olarak belirleme stratejisinin bir parçası olan işbirliği ile Yandex’in Türkiye’ye özel geliştirdiği arama deneyimi Türkiye’deki Firefox kullanıcılarına, Windows, Mac, iOS ve Android platformlarında sunulacak.

Mozilla’nın Türkiye’de arama motoru alanında Yandex’i tercih etmesi ve iş birliği yapmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu belirten Yandex.Türkiye COO’su Milena Djuricic, “Türkiye’de hizmet vermeye başladığımızdan bu yana, Türkiye’deki internet kullanıcılarına arama motoru alanında farklı ve iyi bir alternatif sunmak adına Yandex arama deneyimini sürekli geliştirdik. Mozilla’nın Türkiye’de varsayılan arama motoru olarak Yandex’i tercih etmesiyle de yaptığımız çalışmaların doğru yolda olduğunu bir kez daha görmüş olduk.” dedi.

Yandex.Türkiye ile başlayan iş birliği hakkında bir açıklama yapan Mozilla İş ve Hukuk İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Denelle Dixon-Thayer, “Firefox’u kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı seçenekler sunan bir tarayıcı haline getirmek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Tüm dünyada tek bir varsayılan arama motoru sunmak yerine, ülkeler özelinde yerel anlamda uygun bulduğumuz arama motorlarıyla iş birlikleri yapmaya yönelik ve daha esnek bir yol izlemeye başladık. Yandex ile hali hazırda var olan iş birliğimizin yeni bir adımı olarak, Türkçe sürümümüz için tercihimizin Yandex olduğunu duyurmak bizim için heyecan verici bir gelişme. Yaptığımız testler sonucunda Yandex, Türkiye’deki İnternet kullanıcıları için çok iyi ve yerel anlamda doğru sonuçlar veren bir arama motoru olduğunu kanıtladı ve yeni güncelleme ile birlikte Firefox kullanıcılarının varsayılan arama motoru olacak.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Makaleleri