Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çalışanlar Ofise Gitmeyecek, Ofis Çalışanların Ayağına Gelecek

unify_globaltechmagazineUnify tarafından yapılan araştırmaya göre, beş yıl içerisinde toplantıların yüzde 94’ünün internet ortamında yapılacağı tahmin ediliyor. Mobil hayat tarzını benimseyen Y kuşağının yüzde 89’unun tam zamanlı bir iş yerinden çok esnek çalışma saatleri sunan firmaları tercih edeceği belirtiliyor. Y ve Z kuşağının; mobilite, esnek çalışma ve her yerden çalışma gereksinimlerini karşılayamayan geleneksel firmaların yakın gelecekte istihdam sorunu ile karşı karşıya kalması bekleniyor.

Kurumsal görüntülü görüşme teknolojileri sayesinde dünyanın neresinde olunursa olunsun, iş süreçlerine katılmak artık eskisi kadar zor değil. Kurumların internet üzerinden toplantı yapmalarını ve seyahat masraflarını en aza indirerek önemli tasarruflar elde edilmesini mümkün kılan Circuit ile çalışanlar ofise değil, ofis çalışanların ayağına geliyor. Unify tarafından gelecekteki iletişim ihtiyaçları gözetilerek geliştirilen ürün, herhangi bir proje üzerinde çalışırken görüntülü görüşmenin yanı sıra, sunum, demo gösterimi gibi paylaşımları aynı masa etrafındaymışçasına yapabilmesini mümkün kılıyor. Ürün sayesinde kurum çalışanları uzun iş seyahatlerinde geçirecekleri zamanı azaltıyor, daha verimli ve hızlı karar alabilme süreçlerine sahip olabiliyorlar.

2020 yılında toplantıların yüzde 94’ü internetten yapılacak

Unify tarafından yapılan araştırmaya göre, 2020 yılında toplantıların yüzde 94’ü tamamen internet ortamında yapılacak. Mobil çalışanların geçmiş dönemde artış hızı dikkate alındığında, 2020 yılında işgücünün yüzde 50’sinin esnek çalışma sistemine geçeceği öngörülüyor. Unify tarafından geliştirilen Circuit ürünü, internet tarayıcısı üzerinden kolayca ses, video, masaüstü ekran paylaşımı yapmayı sağlayan yeni ve gerçek zamanlı iletişim olanağı sağlıyor. Circuit, herhangi bir kurulum ihtiyacı olmadan, PC veya istenilen mobil cihaz üzerinden erişecekleri internet tarayıcı üzerinden kolaylıkla kullanılabilen, özellikle internet ve mobilitenin ön planda olduğu günümüzde iletişim ihtiyaçlarının tamamını karşılayan yeni bir teknoloji standardı.

Mobil çalışma planlamasının yapıldığı şirketlerde verimlilik daha yüksek

Fortune Global 500 listesindeki şirketlerin yaklaşık yüzde 75’ine tümleşik iletişim çözümleri sağlayan, dünyanın önde gelen iletişim yazılım ve hizmetleri şirketi Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, Türkiye’nin gelecek 5 yılına ilişkin projeksiyonlarının hazır olduğuna dikkat çekerek, “Günümüzde internet ortamının bize sunduğu nimetler giderek artıyor. Kurumlar ve bireyler iş saatlerinde daha özgür ve daha esnek çalışma imkânları elde etmek istiyor. Mobil hayat tarzını benimseyen Y kuşağının yüzde 89’u 09:00-17:00 zamanlı bir iş yerinden çok daha esnek çalışma saatleri sunan firmaları tercih ediyor. Mobil çalışma planlamasının yapıldığı şirketlerde, verimliliğin giderek daha yüksek seviyelere ulaştığı gözlemleniyor. Gelişen teknolojiler yeni yeni fırsatların yakalanmasına olanak yaratıyor.” açıklamasında bulundu.

Devir mobil çalışan devri

Özellikle son yıllarda kurumların ve bireylerin iletişim alışkanlıklarının dikkat çekici bir şekilde değiştiğine ve dönüştüğüne dikkat çeken Tütüncüoğlu; “Çalışanlar, eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Kullanımı iyice artan akıllı telefon ve tabletler ise kullanıcı beklentilerini üst düzeye çıkarmış durumda. İletişim artık pek çok farklı kanal (ses, chat, video vs.) kullanılarak gerçekleştiriliyor. Müşterilerimize eski sistemlerinden Unify çözümüne geçerken bunu kademeli olarak gerçekleştirebilme ve sorunsuz entegrasyon olanağı sunuyoruz. Çözümlerimizin odağında kuruluşların verimliliklerini artırmak yatıyor. Böylece çalışanlar işi organize etmekten çok, iş yapmaya odaklanabiliyorlar. KOBİ’ler başta olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşların yenilikçi ürün ve hizmetlerden yararlanmasının ülkemize gerek istihdam gerekse mali yönden katkı sağlayacağı inancındayız. KOBİ çözümlerinde çok zengin ve esnek bir ürün ailesine ve yüksek performans düşük fiyat değerlerine sahibiz.” dedi.

Orta ve küçük ölçekli firmalarda mobil çalışan sayısı artacak

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı”na göre, bilgi iletişim teknolojileriyle destekli uzaktan çalışma koşullarının oluşturulması için çeşitli adımlar atıldığını da vurgulayan Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde mobil çalışan sayısı hızlı bir şekilde artıyor. Bu konuda bilhassa büyük ölçekli kurumların ipi göğüslediğini; satış, pazarlama, iş geliştirme, içerik ve tasarım gibi çalışmaların daha çok mobil çalışanlar tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bu eğilimin giderek yaygınlaşacağını, orta ve küçük ölçekli firmalarda mobil çalışan sayısının artacağı öngörülüyor. Ekonominin gelişmesi ve korunması açısından yenilikçi teknolojilerin her alanda kullanılması ve teşvik edilmesi gerekiyor. Genç nüfusa ve dinamik bir coğrafyaya sahip olduğumuz göz önüne alındığında, bu teknolojilerin ne denli önem arz ettiğini görebiliriz.”

Teknoloji Makaleleri