Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NEi Nastran ve Delcam ile Autodesk Tasarım ve Üretim Çözümlerinde Güç Kazanıyor

autodesk_globaltechmagazineDünyanın öncü tasarım yazılımı şirketlerinden Autodesk, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği satın almaların ardından portföyüne kattığı Nastran ve Delcam çözümleri ile Türkiye pazarında da güçlenmeye devam ediyor. Bilgisayar destekli tasarım, simülasyon ve dijital modelleme konularında dünyanın en bilinen platformlarından NEi Nastran ve lider bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM) yazılımı şirketlerinden Delcam’i bünyesine kattıktan sonra mühendis, tasarımcı ve analistlere yönelik yepyeni çözümler sunan Autodesk; uzay bilimden otomotive, oyuncaktan spor ekipmanları üretimine kadar pek çok farklı sektörde tasarım ve üretim süreçlerinin gelişimine ışık tutmaya devam ediyor.

Yeni bulut destekli Autodesk Nastran çözümleri ile tasarımda simülasyon teknolojisi yaygınlaşıyor

NEi Nastran satın alması sonrasında bulut teknolojisi ile desteklenen Autodesk Nastran ve Autodesk Nastran In-CAD çözümleri, mühendis ve analistlerin karmaşık simülasyonlardan en doğru sonuçları almasını sağlıyor.

Autodesk Nastran; doğrusal ve doğrusal olmayan stres, yapı ve mekanik bileşenlerin dinamiği ve ısı transferi özelliği gibi verileri analiz etmek üzere kullanılan en yetkin FEA (sonlu elemanlar analizi) yazılımları arasında yer alıyor. Ürün, mühendis ve analistler için, çözüm parametrelerindeki değişim ve sonuçları gerçek zamanlı olarak bildiriyor.

Autodesk Nastran çözümleyici tarafından desteklenen CAD uygulamalı Autodesk Nastran In-CAD 2015 çözümü ise, genel kullanım amaçlı bir FEA aracı olarak çoklu analiz tipleri için simülasyon desteği sağlıyor. Ayrıca mühendis ve tasarımcıların en iyi ürünleri geliştirilebilmesi için, CAD kullanılan iş süreçlerinde hem Autodesk Inventor hem de Solidworks yazılımları ile uyumlu, gelişmiş simülasyon hazırlama olanağı sunuyor.

Autodesk, Delcam’in PowerMILL yazılımı ile üretim sektöründe büyüyor

Autodesk, dünyanın lider gelişmiş bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM) yazılımı tedarikçilerinden Delcam’i satın aldıktan sonra şirketin ürün portföyü ve yönetimini aynen koruyarak hem üretim sektörüne yönelik çözümlerini çeşitlendirdi, hem de dünya genelinde 30’un üzerinde ofisi ve yaklaşık 700 çalışanı bulunan Delcam’in uluslararası güç ve uzmanlığını da bünyesine katmış oldu.

Delcam’in amiral gemisi yazılımı PowerMILL, Autodesk’in tasarım konusundaki deneyimi ve yeni teknolojileri geniş kitlelere ulaştırma konusundaki başarısıyla daha da büyüyerek uzay bilim, otomotiv, tıbbi cihazlar ve alet üretim gibi çeşitli sektörlerde daha yaygın şekilde kullanılmaya devam ediyor. PowerMILL, üretim sektöründe zorlayıcı şekillerin hayata geçirilebilmesini kolaylaştıran en geniş kullanımlı ve yetkin NC CAM yazılımı olarak öne çıkıyor.

Autodesk Türkiye İş Geliştirme Müdürü Emin Cenal, üretim ve tasarım profesyonellerini yakından ilgilendiren bu yeni teknolojileri şu sözlerle değerlendiriyor: “Autodesk olarak 2005 yılından bu yana simülasyon, tasarım ve üretim platformlarına yeni çözümler eklemeye devam ediyor, geleceğin üretim ve tasarım teknolojilerini her geçen gün daha geniş kitlelere ve sektörlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen bu satın almalar sonrasında Türkiye pazarında da sunmaya başladığımız Nastran ve Delcam çözümleri ile amacımız, daha iyi bir üretim ve tasarım deneyiminin mümkün olduğunu göstermek. Yerel pazarda da ürünlerimizin her geçen gün daha fazla profesyonele ve işletmeye ulaştığını görmek bizi gururlandırıyor.”

Teknoloji Makaleleri