Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft ve Mapfre Genel Sigorta Azure’da Buluşuyor

microsoft_globaltechmagazineMicrosoft, farklı sektörlerden şirketlere yönelik geliştirdiği uygulama ve çözümler ile başarı hikâyelerine yenilerini ekliyor. Sigorta sektörünün önemli oyuncularından Mapfre Genel Sigorta için geliştirilen ve Microsoft’un bulut bilişim platformu Azure üzerinde çalışan Babonline uygulaması ile Mapfre Sigorta’nın iş süreçleri iyileşti, operasyon yükleri azaldı ve müşteri memnuniyeti büyük ölçüde arttı.

Neosinerji firmasının web servisleri ile çalışan ve Microsoft’un bulut bilişim platformu Azure üzerinde geliştirdiği sigortacılık portalı Babonline uygulaması ile Mapfre Genel Sigorta acentelerinin teklif ve poliçe düzenleme süreçlerinde artık vakit kaybı yaşanmıyor.

Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformu Grup Müdürü Mehmet Üner ise acentelerin Babonline üzerinden çeşitli raporları grafik veya tablo olarak çok hızlı şekilde alabildiklerini ifade etti. Mehmet Üner, “Mapfre Genel Sigorta, bu uygulama ile bütün teklif ve poliçe bilgilerinin tutulabildiği, her ortamdan ulaşılabilen ve veri kaybı korkusu yaşanmayan Microsoft’un bulut bilişim platformu Azure’un güvenli sistemine sahip oldu” dedi.

Mapfre Genel Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İlker Sırtıkırmızı konu ile ilgili şunları söyledi: “Acenteler, masaüstü üzerinden teklif ve poliçe düzenleyebiliyor ve gerektiğinde tahsilâtını yapabiliyor. Yeni sistem sayesinde, teklif veya poliçenin anında müşteriye e-mail olarak gönderilmesi ve platform üzerinden takip edilebilmesi iş süreçlerini hızlandırıyor, teklif performansı bölge ve il bazında takip edilebiliyor.”

Babonline uygulaması ile Mapfre Genel Sigorta acentelerinin donanım, lisans ve operasyon giderlerinin yanı sıra genel giderlerinde de büyük oranda düşüş yaşanacak.

Mapfre Genel Sigorta’nın 2600 acentasında artan müşteri memnuniyeti ile şirkete adaptayon süreci hızlanırken, yeni geliştirilen sistem 4100 acente kullanıcısı tarafından çok daha hızlı ve kolay öğreniliyor.

Teknoloji Makaleleri