Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Windows 10 Ücretsiz Yükseltme ile Bugün 190 Ülkede Kullanıcılara Sunuluyor

microsoft_globaltechmagazineCortana, Microsoft Edge, Xbox uygulaması, Başlat Menüsü, yeni Office Mobil uygulamaları ve daha birçok özelliğe sahip olan Windows 10 ile kullanıcılar ve kurumlar önemli işler başaracak.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini ücretsiz yükseltme ve Windows 10’a sahip yeni PC’ler ve tabletler ile kullanıcılarına ve kurumlara bugün duyurdu. Windows 10,  daha kişisel ve üretken bir deneyim sunan Cortana , Xbox uygulaması ve Microsoft Edge gibi yeniliklerin yanı sıra Başlat Menüsü, yeni Office Mobil uygulamaları ve daha birçok özelliği bir arada barındırıyor. Şimdiye kadar tasarlanan en güvenli Windows olan Windows 10’un yenilik ve güvenlik güncellemeleri de otomatik olarak sağlanıyor. Windows 10; PC, tablet, telefon, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens gibi 2.000’den fazla farklı cihazda ortak deneyimi sunacak. Windows 10’da yeni ve yenilikçi uygulama deneyimlerinin kapısını aralayacak olan yeni Windows Mağaza ve Windows Yazılım Geliştirme Kiti de bugün kullanıcılarla buluşacak.

Yıl boyunca sürecek olan farklı girişimlerle Windows 10, dünyada fark yaratan insanlara ve kurumlara dokunmaya devam edecek. Microsoft, #UpgradeYourWorld hashtag’iyle bireylerin dünyayı nasıl iyileştirebileceklerini anlatmaları ve küresel bir sivil toplum örgütüne oy vermeleri konusunda insanları cesaretlendiriyor. #UpgradeYourWorld and #Vote hashtag’lerinin Instagram, Facebook ya da twitter‘da kullanılması sonucunda seçilen kuruma bağışta bulunulacak. UpgradeYourWorld ile ilgili daha fazla bilgiye http://www.windows.com/upgradeyourworld adresinden ulaşılabilir. Microsoft, Türkiye’de de sivil toplum örgütleriyle planladığı ve insanların hayatını iyileştirmek amacıyla çalışmaları en kısa zamanda paylaşacak.

Microsoft’un Windows ve Cihazlar Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson konuyla ilgili olarak “Bugün yeni bir Windows çağı başlıyor. Windows 10, beş milyondan fazla üye kullanıcının geri bildirimiyle şekillendi ve ücretsiz bir yükseltme ile kullanıcıların ve kurumların hizmetine sunuldu. Tanıdık, mobil ve güvenli bir deneyim yaşatacak olan Windows 10, Microsoft’un daha kişisel bilgisayar vizyonunu ortaya koyuyor. İş ortaklarımızla beraber, dünya çapındaki tüm bireylerin ve kurumların önemli işler başarması için onları güçlendirecek en iyi Windows’u sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Windows 10: Şimdiye kadar sunulan en iyi Windows

Gerekli tüm güncellemeleri hızlı ve kesintisiz olarak gerçekleştiren Başlat Menüsü ve Canlı kutucuklar ile Windows 10 hızlı ve tanıdık olduğumuz bir deneyim sunuyor. Yanı sıra Windows 10, Microsoft’un sunduğu en güvenilir Windows olma özelliğini taşıyor. Windows 10 casus ve istenmeyen yazılımlara karşı savunma sağlayan Windows Defender ve SmartScreen zenginleştirmeleriyle virüslere, kötü amaçlı yazılımlara ve e-dolandırıcılığa karşı koruma sağlarken; Windows Hello özelliği ile hızlı, güvenli ve şifre kullanılmadan biyometik yöntemlerle güvenli bir oturum açma sağlıyor. En son özellikler ve güvenlik güncellemeleri cihazın ömrü boyunca kullanıcılara ücretsiz güncellemelerle sunulacağından Windows 10’da güncel kalmak çok daha kolay olacak.

Ses, kalem ve mimik girişleri sayesinde PC ile doğal bir etkileşim kuran Windows 10, çok daha kişisel ve üretken bir deneyim sunuyor. Windows 10, Office ve Skype ile mükemmel bir uyumda çalışabiliyor, Snap (Tutturma) ve Görev Görüntüleyicisi uygulamaları arasında kolayca geçiş yapıp organize olunmasını sağlıyor.

· Cortana adlı dijital asistanla doğru bilgiyi doğru zamanda bulmak kolaylaşıyor.

· Yeni tarayıcı Microsoft Edge, kullanıcıların hızlı bir şekilde web’de arama, okuma, not alma ve paylaşma yapabilmesini sağlıyor.

· Entegre olarak sunulan Xbox uygulaması, Xbox deneyimini Windows 10’a taşıyor; Xbox ve Windows 10 cihazları arasında arkadaşları, oyunları ve yetenekleri bir araya getiriyor.

· Süreklilik modu Continuum, dokunmatik ve masaüstü cihazlar arasında uygulamaları ve deneyimleri en iyi şekilde optimize ediyor.

· Fotoğraflar, Haritalar, Microsoft’un yeni müzik uygulaması Grove ve Filmler&TV’yi içeren Yüklü Uygulamalar eğlence ve üretkenlik imkanı sunuyor.

· Microsoft Phone Companion uygulaması, iPhone, Android ya da Windows telefonların Windows yüklü cihazlar ile uyum içinde çalışmasını sağlıyor.

· Windows 10 tabletler için tüm yeni Office Mobil Uygulamaları bugün Windows Mağaza’da sunuluyor. Office Mobil uygulamaları, tüm cihazlarda güçlü dokunmatik deneyimi yaşatıyor. Tüm özelliklere sahip OneNote, Windows 10’a yüklenmiş olarak geliyor ve dijital olarak not alma ihtiyaçlarını karşılıyor. Yakın gelecekte sunulacak olan Office’in masaüstü uygulamaları (Office 2016) uzman içerik üreticilerine en zengin özellikleri sunacak.

Windows 10, kurumları siber saldırılara karşı koruyor

Milyonlarca BT uzmanından gelen geri bildirimlerle şekillenen Windows 10, şimdiye kadar sunulan en çok test edilmiş Windows olarak kullanıcılarla ve kurumlarla buluştu. Bu kapsamda Windows 10, kurumlara özel güvenlik özellikleriyle donatıldı. Kurumsal kurulumlar için de hazır olan Windows 10, şirketlerin modern siber saldırılara karşı korunmasına yardımcı olacak, çalışanların memnun olacağı deneyimler sunacak ve şirketleri son teknolojilere karşı güncel tutarak kesintisiz yenilik sağlayacak. İşletmeler güncellemelerin sıklığını kontrol edebilecek ve şirket çalışanlarından oluşan her grup için en doğru özellikler ve işlevler seçilebilecek.

Windows 10 ile müşteriler şifre kullanmayı daha ileri güvenlik seçenekleriyle değiştirebilir, kurumsal verilerini koruyabilir ve yalnızca güvenilen yazılımların kullanılması sağlanabilir. Yeni yönetim ve kurulum araçları, cihaz yönetiminde kolaylıklar sağlar, maliyetleri düşürür ve Azure bulut teknolojisinin kurumsal gücü sayesinde işletmeler güçlenir.

En iyi Uygulamalar Windows 10’da

Yeni Windows Mağaza, bugün açıldı ve Windows 10 için yeni uygulamaları kabul etmeye başladı. Tüm Windows 10 cihazlarında çalışan Windows Mağaza, popüler ücretsiz ve ücretli uygulamalar, oyunlar, filmler, TV şovları ve son çıkan şarkılar için tek noktadan hizmet sunuyor. Yeni Windows Mağaza, kullanıcıların Cortana’yı kullanarak, uygulamaları sesleriyle kontrol edebileceği, uygulamalar için gerçek zamanlı bildirimler alabilecekleri tek mağaza. Windows Mağaza’daki tüm içerikler, cihazları korumak için Microsoft tarafından sertifikalanıyor. Netflix gibi Windows 8.1 uygulamalarına ek olarak, Windows Mağaza, gibi birçok  yeni ve güncel Universal Windows uygulamasına sahip.

Windows 7 ya da Windows 8.1 yüklü PC ya da tablet kullanan müşterilerin cihazlarını Windows 10’a yükseltmesi çok kolay olacak. Windows 10 güncellemesi için rezervasyon yaptıran ve güncelleme yüklemeleri hazır olan müşteriler bugünden itibaren bilgilendirilecek. Kurumsal müşteriler için Windows 10 kurulumu 1 Ağustos’ta başlayacak ve toplu lisanslamaya sahip olan organizasyonlar Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Education sürümüne yükseltme yapabilecek.

Microsoft’un şimdiye kadar yapılan en büyük “tech bench” programı sayesinde perakendeci iş ortakları da kullanıcılara Windows 10’a yükseltme yapmaları konusunda yardımcı olacak. Dünya çapında 10.000’den fazla mağazada 100.000’den fazla perakendeci bu konuda eğitildi. Ücretsiz güncelleme programları bugün başlıyor ve Windows 10 yazılımı dünya çapındaki perakende mağazalarında yaygın bir şekilde Ağustos ortası ve Eylül ayı arasında yer alacak. Windows 10 işletim sistemine sahip cihazlar bazı mağazalarda bugün satılmaya başlanacak ve birçok cihaz önümüzdeki haftalarda ya da aylarda raflardaki yerini alacak.

Son olarak Microsoft Türkiye Windows ve Cihazlar Grup Yöneticisi Kadir Şener “Bugün Windows 10’u kullanıcılarımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Son kullanıcılarımızın ve kurumların ihtiyaç duyduğu ve istediği özellikleri Windows 10 ile beraber onlara sunuyoruz. Kullanıcılarımızın cihazlarını Windows 10’a yükseltmelerini ve yepyeni çözümlerimizle tanışmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Windows için yükseltme, yeni ve uyumlu cihazlar ve uygulamalarla ilgili ek bilgiye http://www.windows.com ‘dan ulaşabilirsiniz.

 

Teknoloji Makaleleri