Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

FIT e-Fatura Çözümleri ile Şirketler Artık Daha Tasarruflu, Verimli ve Çevreci

fitsolutions_globaltechmagazineTürkiye’nin lider e-Dönüşüm® firması FIT Solutions, giderek büyüyen e-Fatura pazarında başı çekiyor. 2000’den fazla şirketin teknolojik üstünlüğüne güvenerek tercih ettiği FIT e-Fatura çözümleri firmalara büyük maliyet avantajı sağlıyor: Birim başı ortalama 6 TL olan kağıt fatura maliyetleri 2 kuruşa, yani 300’de 1’ine kadar düşüyor. FIT Solutions inovasyon çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor ve böylece şirketlere her zaman en güncel ve en verimli çözümü sunuyor.

FIT Solutions, e-Fatura çözümlerinde SAP, Turkcell Akıllı Bulut desteği ve ING Bank’a özel INGEF gibi farklı altyapıları kullanıyor. e-Dönüşüm® uygulamalarını kullanmaya yeni başlayan firmalara, özel entegratörlerini seçerken kalite ve tecrübesi sunuyor.

FIT SAP e-Fatura, şirketlerin tasarruf etmesinin yanı sıra, insan kaynağının vaktini de daha verimli alanlara vakfetmesini sağlıyor. Ek olarak, dijital alana taşınan faturalama süreçleri sayesinde kağıt israfı engelleniyor. FIT Solutions, 2013 yılında yalnızca kendi müşterilerinin 10 binden fazla faturayı e-Fatura olarak göndererek, yüzlerce ağacın kesilmesini engellediği bilgisini paylaşıyor.

2010 yılından bu yana gündemde olan e-Fatura, Türkiye’nin e-Dönüşüm® süreçlerinde en aktif dijital çözümlerden biri olarak öne çıkıyor. O dönemde yayınlanan tebliğ gereği kimi şirketler e-Fatura’ya geçmek zorunda idi. 2014 yılı itibariyle Türkiye’de 19 binden fazla şirket e-Fatura’yı iş süreçlerine entegre ederek verimini yükseltti. e-Fatura’nın GİB tarafından 2015 yılı içerisinde de 100 binin üzerinde şirkete zorunlu kılınması bekleniyor. e-Fatura pazarı, FIT Solutions’ın başını çektiği e-Dönüşüm® süreçlerinin hız kazanmasıyla ciddi ölçüde büyüyecek. Üstelik bugün e-Fatura, basım, arşivleme, kargo ve noter onay maliyetlerini azaltması, tek format ile raporlama ve denetim kolaylığı ve çevreci yapısıyla, zorunluluk dışındaki binlerce şirket tarafından da tercih ediliyor. e-Fatura kullanan şirketler, birim başı ortalama 6 TL olan kağıt fatura maliyetlerini, 2 kuruşa (0,02 TL) kadar düşürerek ciddi anlamda tasarruf ediyor.

2000’den fazla şirket FIT Solutions’ın teknolojik üstünlüğünü tercih ediyor

FIT Solutions’ın e-Fatura çözümleri, yarattığı katma değer ile şirketlerin dönüşüm süreçlerinde aktif rol üstleniyor. FIT Solutions’ın sorunsuz çalışan, güven veren altyapısı, tecrübeli teknik ekibi ve güçlü Ar-Ge birimi, e-Fatura çözümünü farklı kılıyor. Bu özellikleri ile FIT e-Fatura çözümleri bugün, 30’un üzerindeki global firmanın Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeleri de dahil, 2000’in üzerindeki şirket tarafından tercih ediliyor. FIT Solutions, e-Dönüşüm® uygulamalarını kullanmaya yeni başlayan firmalara, özel entegratörlerini seçerken kalite ve tecrübesi sunuyor.

İnovasyonu destekleyen işbirlikleri ödül getirdi

FIT Solutions güçlü partner ağı ile en doğru çözüme ulaşmak için kendini sürekli geliştiriyor. SAP altyapısının yanı sıra, son olarak yapılan işbirliği ile artık e-Fatura, FIT Solutions tecrübesine ek olarak Turkcell Akıllı Bulut uzmanlığı ile sunuluyor. FIT Solutions, stratejik iş ortakları ING Bank için geliştirdiği INGeF e-Fatura çözümü ile de İngiltere’de düzenlenen prestijli bankacılık teknoloji ödülleri Banking Technology Awards 2014’ten ödül almıştı.

Sürekli geliştirilen altyapı ile daha çok ihtiyaca cevap veriyor

Inovasyon alanında çalışmalarını aralıksız sürdüren FIT Solutions, şirketlerin ihtiyaçlarını iyi analiz ederek, çözüm odaklı hizmet sunuyor. Son olarak UBL-TR 1.2 paketine geçişle gelen UBL-TR 2.1 Invoice belgesi, FIT e-Fatura Çözümünü teknik olarak yeniden yapılandırdı ve eklenen yeni alanlar sayesinde daha çok ihtiyaca cevap verebilmesi sağlandı.

e-Fatura düzenleme (e-Billing) işlevselliğinin yanı sıra, e-Fatura alımı ve yönetimi (e-Invoicing) işlevselliği de sunuyor. Dijital faturaların güvenli biçimde alınmasına yönelik, alınan faturaların doğrudan SAP içerisinde işlenmesini sağlayan, iş akışı işlevselliği de içeren entegre bir araçlar bütünü olarak öne çıkıyor. Alınan faturaların eksiksiz olup olmadıkları, otomatik olarak kontrol edilerek, ilgili satın alma ya da satış emri ile eşleştiriliyor.

Firmalar e-Fatura için kullandıkları kadar ödeme yapıyorlar. Ayrıca FIT Solutions’ın e-Fatura çözümü, açık kaynak kodlu oluşu ile dikey ve yatay genişleme imkanı vermesi ile bir kez kurulduktan sonra geliştirme olanağına sahip olunmasını sağlıyor.

İnsan kaynağının da verimli kullanılmasını sağlıyor

Öte yandan sağlanan bu kolaylıklar sayesinde çalışanlar fatura basma, zarflama ve kuryeye verme gibi işlemlerle harcayacakları zamanı kendi yeteneklerini daha verimli şekilde kullanacakları, şirkete katma değer sağlayan alanlara kaydırabiliyor ve şirketin genel performansının yükselmesine katkıda bulunabiliyorlar.

1 yılda 10 binden fazla kağıt israfı önlendi

Şirketlerin iş süreçlerinin ve devlet ile olan ilişkilerinin elektronik ortama taşınması, kağıt israfını da önlüyor. Bu anlamda çevrenin korunmasına büyük katkı sağlıyor. Sadece FIT Solutions’ın e-Fatura çözümünü kullanan müşterileri göz önüne alındığında, 2014 yılında 10.000’den fazla faturanın e-Fatura olarak gönderildi ve bu sayede yüzlerce ağacın kesilmesinin engellendi.

Teknoloji Makaleleri