Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

5. Nesil Intel Core İşlemciler İle Sınırsız Ol

intel_globaltechmagazine25. Nesil Intel® Core işlemcilerle çalışma ortamlarındaki statik yapı yerini, tüm çalışanların daha mobil ve etkin olabildikleri etkileşimli bir ofis ortamına bırakıyor. Çalışma ortamlarını maksimum güvenlik ve mobilite ile buluşturan 5. Nesil Intel® Core işlemciler, kabloları ortadan kaldırıyor, cihazları iki kat daha hafif ve çok daha ince bir forma sokuyor. Uzun pil ömrü ve yüksek performans özellikleri ofislerde çalışanların verimliliğini yeni bir boyuta taşıyor.

İş tanımları, ofisler ve çalışan profili her geçen gün değişiyor ve dönüşüyor. Mobil yaşamın hâkimiyetini hayatın her alanında hissederken çalışma ortamlarının bu yeni düzene ayak uyduracak şekilde yapılanması kaçınılmaz hale geliyor. Artık çalışanlar kişisel hayatlarındaki teknolojik özgürlükleri ve kolaylıkları ofis ortamlarına da taşımak istiyorlar. Şirketlerin bu noktada en büyük kaygıları ise “güvenlik”. İşte tam da bu ihtiyaçlara çözüm olarak geliştirilen 5. Nesil Intel® Core işlemciler, gerçekleştirilen etkinlik ile tanıtıldı.

 Kablo yok, özgür cihazlar var!

5. Nesil Intel® Core işlemcilerin devrimiyle kablo kelimesi hayatımızdan siliniyor. 5. Nesil Intel® Core işlemciler kablosuz şarjı mümkün kılmanın yanında kablosuz görüntü aktarım teknolojisini de kullanıcıların hizmetine sunuyor. Bu devrimle birlikte 5. Nesil Intel® Core™ işlemcili cihazlar aracıya ihtiyaç duymadan bağlantı kurabiliyor ve görüntü paylaşabiliyor.

Daha hafif, daha ince cihazlar, iki kat pil ömrü ve performans

5. Nesil Intel® Core işlemciler mobil yaşamda yeni ufuklar açmak için yüzde 50 daha hafif ve ince yapıda tasarlandılar. Intel, tasarımda küçülen boyutlara karşın artan performans oranı ile günümüzün iş hayatındaki efektif çalışma ve verimlilik kavramlarını yansıtıyor. 5. Nesil Intel® Core işlemcilerin üretkenlik ve performansı tüm ofisi kuşatıyor. 2,5 kat daha fazla pil ömrüne ve hıza sahip işlemciler çalışanların hayatlarını kolaylaştıracak, tüm süreçleri hızlandırarak verimliliği en üst seviyeye çıkaracak.

vPro ile güvenlikten ödün yok!

Kablosuz yaşamın getirdiği özgürlüğün teminatını ise 5. Nesil Intel® Core™ işlemcilerin üstün güvenlik katmanları sağlıyor. 5. Nesil Intel® Core işlemciler, Intel® vPro™ Teknolojisi ile Intel’in üstün kimlik koruma teknolojisini içinde barındırıyor. Gelişmiş şifreleme standartlarıyla zararlı yazılımların ulaşamayacağı üstün bir dilde iletişim kuruyor. 5. Nesil Intel® Core işlemciler, her türlü kablosuz bağlantı noktasında basit, güvenli ve aracısız bir bağlantı kurmanın en kolay yolunu sunuyor.

Teknolojik dönüşüm ile zamandan bağımsız bir çalışma yaşamı ortaya çıkıyor

Etkinlikte konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, teknoloji ile hayatımızın nasıl değiştiğini anlatırken sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden masalara bağımlı yaşardık. Bu oyunu, hatırlarsanız Centrino’yu çıkararak yıllar önce değiştirdik. Masa üstünden mobil özgürlüğe geçtik. Bugün 5. Nesil Intel® Core işlemcilerle yeni bir milattayız. Dünya çok farklı. Nesnelerin interneti günümüzün kaçınılmaz bir gerçeği. Her şey, herkes bağlı. Araçlar, evdeki cihazlar, insanlar ve bu sayı hızla artıyor. Yeni dünyanın yaşam tarzı, iş ve özel yaşamı artık birbirinin ayrılmaz parçası haline getirdi. İnsanlar kişisel teknolojik deneyimlerini çalışma ortamlarında da görmek istiyor. Ancak güvenlik, şirketler için öncelikli kaygıları arasında bulunuyor. 5. Nesil Intel® Core™ işlemcilerimizle bu kaygılara çözüm bulduk. Intel® vPro™ Teknolojisi sayesinde güvenlikten ödün vermiyoruz. Kabloları yok ediyoruz. Daha ince, daha hafif cihazları müjdeliyoruz. Pil ömrü ve performansı iki katına çıkararak verimlilikte yeni bir dönem başlatıyoruz. 2’si 1 Arada cihazlar başta olmak üzere artık 5. Nesil Intel® Core işlemciler sayesinde hem laptop hem de tablet olarak kullanılabilen farklı tasarımlarda cihazlar hayatımıza giriyor. Bu devrim niteliğindeki yeniliğin lideri Intel olarak, yeni bir dünyanın kapılarını aralıyoruz” dedi.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın konuşmasında beş yıl sonrasının ofisleriyle ilgili çarpıcı bir detaya dikkat çekti. 2020 yılında çalışma ortamlarının yüzde 50’sini Y kuşağı olarak tanımlanan kuşağın oluşturacağını söyleyen Aydın, o yıl ofislerde beş ayrı kuşaktan profilin bir arada olacağını vurguladı. Her an bağlı olarak tanımlanan Y kuşağının ve sonrasında gelecek kuşakların günlük yaşamdaki dijital beklentilerinin tamamını iş ortamında görmek isteyeceklerini belirten Aydın “Yeni kuşaklar alışveriş yaparken, sosyal medya kullanırken, bilgiye erişirken ki olağan rahatlığı, üretirken de bulmak isteyecek.” dedi. Aydın, 5. Nesil Intel® Core™ işlemcilerin bu dünyanın kapılarını bugünden ardına kadar açtığını söyledi.

İş iklimimiz yeni nesil için çekici mi?

İş dünyasını mobil özgürlük ve güvenlikle buluşturan 5. Nesil Intel® Core™ işlemcilerin tanıtımının yapıldığı etkinlikte bir konuşma yapan yaşam koçu Evrim Kuran, 2025 yılına gelindiğinde gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde toplam çalışan nüfusun yüzde 65’ten fazlasını 1980-99 arası doğanları kapsayan “Y Kuşağı”nın oluşturacağını belirtti. Y Kuşağı, şüphesiz, yeni nesil işyerinin barometresi görevini görüyor. Y Kuşağı ve Yeni İş Yaşamı başlıklı konuşmasında Evrim Kuran sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüfusunun yüzde 35’i Y Kuşağı olan barındıran bir ülkenin iş dünyası şu soruların yanıtlarını arayacak: İş iklimimiz yeni nesil için çekici mi? Fiziksel koşullarımızı en son ne zaman düzenledik? Bu düzenlemeleri yaparken iç müşterilerimiz hangi kuşaktandı? Peki ya 2000 sonrası doğan çocuklara, Z Kuşağı’na, hazır mıyız?”

Etkinlikte 5. Nesil Intel® Core işlemcilerin bulunduğu ürünlerin demoları sergilenirken aynı zamanda Modern Dans Topluluğu tarafından kablolu cihazların kullanıldığı geleneksel ofis ortamlarıyla, 5.nesil işlemcilerle donatılan yeni nesil ofis ortamları arasındaki farkı konu alan bir gösteri sergilendi. Gösteride ofis ortamlarında yaşanan dönüşümle birlikte çalışanların yaşadığı özgürlük ve mutluluk anlatılırken daha verimli ve yaratıcı bir dünyanın avantajları vurgulandı.

Teknoloji Makaleleri