Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Turkcell Superonline ve Pharos işbirliğine Amerika’dan 7 Ödül Birden

Turkcell_globaltechmagazine1Amerika’da bu yıl 16.sı düzenlenen IAC İnternet Reklamcılığı Yarışması Ödülleri’nde Turkcell Superonline, Pharos tarafından geliştirilen 2 projesi ile 7 kategoride ödül kazandı.

IAC ödüllerine başvurduğu Capsmatic ve Hayretlik Görüntüler projeleriyle 7 kategoride ödüle layık görülen Turkcell Superonline’ın ödül aldığı kategoriler ise şöyle;

En iyi Telekomünikasyon Zengin Medya Online Kampanya
En iyi Telekomünikasyon Zengin Medya Online Reklam
En İyi Sosyal Ağ Mobil Uygulaması
En İyi Telekomünikasyon Mobil Uygulaması
En İyi Medya Online Video
En İyi Sosyal Ağ Online Video

Turkcell Superonline’a ödül getiren ilk çalışma; akıllı telefonlar için IOS / Android ve Windows Phone platformlarında geliştirilen “Capsmatic” uygulaması, kullanıcılara kendi galerilerinden seçtirdiği ya da gerçek zamanlı olarak çektiği fotoğraflara eğlenceli bir metin ekleyerek sosyal medya hesaplarında paylaşma imkanı sunuyor. Tamamen kullanıcılarına keyifli vakit geçirtmeyi hedefleyen bu uygulama, Caps yapmayı kolaylaştırırken aynı zamanda kendi içinde de kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçebildikleri bir platforma dönüşürken tüm mobil platformlarda 65.000’in üzerinde indirme sayılarına ulaştı.

Ödül kazandıran diğer bir çalışma olan “Hayretlik Görüntüler” ise Youtube’da markaların özel alanları için tasarlanmış Türkiye’nin ilk video prodüksiyonlu “custom gadget” projesi özelliğini taşıyor. Projenin çekimlerinde yeşil ekran teknolojisi ve Red Epic kamera kullanıldı. Çekilen görüntüler, dijital ortamda YouTube arayüzüne yerleştirilerek senaryonun gereği olan optik yanılgı sağlandı. Birçok basılı ve dijital mecrada çok ilgi gören proje, YouTube üzerinde yayınlanan Türkiye’nin ilk video prodüksiyon projesi oldu.

IAC İnternet Reklamcılığı Yarışması Ödülleri, 96 sektör ve 9 çevrimiçi formatı kapsayan çevrimiçi reklam, video, mobil, basın bülteni, e-posta ve sosyal medya da dahil olmak üzere en iyi çevrimiçi reklamları ödüllendirmek için her yıl düzenlenmektedir.

Teknoloji Makaleleri