Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC İnovasyonuyla BT Performansı ve Verimliliği Yeniden Tanımlıyor

emc_globaltechmagazineEMC, önemli yeni platformlar ve aralarında EMC® XtremIO™, EMC VMAX3™, VCE®, EMC VNX®, EMC Data Domain® ve EMC Data Protection Suite™ ürünlerinin de bulunduğu portföyünü geliştirdiğini duyurdu.

Dünya eşi benzeri görülmemiş bir dönüşüme doğru yol alıyor. 2020 yılında 7 milyardan fazla insan 30 milyar cihaz kullanarak internete bağlanacak. İnsanlar, işletmeler ve nesnelerin birbirleriyle iletişim kurması, iş yapması ve görüşmeler yürütmesiyle yeni dijital iş yaşamı ortaya çıkıyor. Yeni dijital yaşam, internet ya da e-işletme alanlarında olsalar dahi var olan iş modellerini altüst etmeye hazırlanıyor.

Dünya, gün geçtikçe dijital vatandaşların küresel ağlarda etkileşime gittikleri, avuçlarındaki cihazlarla dünyanın bilgisine sürekli bağlı oldukları, daha fazla bilgiyle birlikte daha akıllı yaşam sürdükleri bir topluluğa doğru gidiyor. Bu da üstesinden gelerek sahip oldukları işlerindeki beklentilerin sıfırlanması anlamına geliyor. Artık daha hızlı, daha fazla kişiselleştirilmiş dijital deneyimler ve 7×24 tüm cihazlara erişim bekleniyor. Bu yıkıcı değişimle yüzleşmek ve hazırlıklı olmak için işletmelerin kendilerini yeniden tanımlamaları ve dijital düşünce yapısına uyum sağlamaları gerekiyor.

Günümüzde CIO’ların karşısındaki zorluklar iki aşamadan oluşuyor. İlkinde hizmet seviyelerinden ödün vermeksizin var olan BT giderlerini düşürmeli, ikincisinde ise bu tasarrufları dijital dünyaya optimize edilmiş yeni, dönüşüme uygun uygulamalar için kullanmalı. EMC, her iki soruna da EMCWorld’de tanıttığı çözümlerle yanıt veriyor.

EMC BT’Yİ SADELEŞTİRİYOR

EMC, sektörün lider ürünü, tamamı flash katmanından oluşan XtremIO ve kurumsal veri hizmet platformu VMAX3 için getirdiği önemli güncellemeleri tanıttı. Her iki ürün de sadece üstün performans, otomasyon ve veri hizmet yetenekleri sunmakla kalmazken, aynı zamanda yönetim zorluklarını önemli ölçüde düşürmek, genel görevleri gerçekleştirmek için ayrılan zamanı saatlerden dakikalara indirmek ya da tamamen ortadan kaldırmak için özel olarak tasarlandı.

VCE, işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların yeni nesil mobil, bulut ve dağıtık Tier 2 uygulamalarının kurulumunu önemli ölçüde sadeleştiren Hiper Yakınsanmış Raf Ölçeğinde Sistemler (Hyper-Converged RackScale Systems) ailesini tanıttı. VxRack sistemi, en yüksek performansı ve $/IOPS (saniyede IO başına düşen dolar ) verimliliğini garanti ederken, müşterilerin düzinelerce sunucudan, onlarca petabayt depolama kapasitesi sunan binlerce sunucuya kadar ölçekleme yapabilmesine olanak tanıyor.

Tüm bunlara ek olarak BT organizasyonları yazılım tanımlı depolama sayesinde, geliştirme ve operasyonel (DevOps) ortamlarını çevik ve esnek hale getirme arayışındalar. EMC, ilk kez tamamen sanallaştırılmış EMC VNXe yazılım yığınını piyasaya sürdüğünü duyurdu. EMC vVNX Community Edition,  müşterilerin hiçbir depolama donanım sistemine bağlı çalışmadan VNXe depolama üzerindeki test ve geliştirme ortamları oluşturabilme fırsatı veriyor. Ayrıca endüstri standardı sunucu donanımı kullanarak çoklu sanal VNXe oluşumu karşısında maliyet etkin durma imkanı tanıyor. VNX ailesinin yanı sıra EMC, yeni VNXe3200 all-flash modelini piyasaya sürüyor. EMC’nin İş Ortağı Programı (Business Partner Program) ağı üzerinden satışa sunulan 3 TB VNXe3200, 25 bin doların altından başlayan fiyatlarıyla piyasanın tamamı flash katmanlı tümleşik çözümleri arasında en erişilebilir ürün olarak öne çıkıyor.

EMC KARMA BULUTA GENİŞ YOLUNU HAZIRLIYOR

EMC ürünleri, müşterilerinin genel, özel ve karma buluta geçerek düşük maliyet ve esnek depolama sağlamanın yanı sıra veri koruma katmanına da kavulşması için bulutun tüm yeteneklerini portföyünde barındıracak şekilde optimize edildi. EMC CloudBoost ve EMC CloudArray yazılımının tanıtımıyla bu portföy bir kat daha güçlendi. Yeni CloudArray yazılımı, VMAX3 platformundan buluta ya da nesne depolamaya yardımcı olurken toplam satın alma maliyetini (TCO) düşürerek düşük maliyetli depolama sağlıyor. Yedekleme ve arşiv, dosya ya da ikincil veri için kullanılsın CloudArray teknolojisi, bulutun ölçeklenebilmesi, düşük maliyeti ve bakım harcamalarının azaltılması gibi tüm fırsatlarını EMC müşterilerine sunuyor.

Data Protection Suite’e yapılan güncellemelerle CloudBoost geliştirmeleri, EMC Avamar ve EMC Networker müşterilerinin EMC ve üçüncü parti bulut hizmetlerinde var olan araçlarıyla eşsiz bir veri korumasına kavuşmasını sağlıyor.

EMC VERİYİ HER YERDE KORUYOR

İşletmelerin yeniş nesil, bulut uyumlu uygulamaları kullanma ve geliştirme sürecine girmesiyle birlikte, gittikçe genişleyen kurum yapısı nedeniyle veri korumada zorluklar yaşanıyor. Nerede olursa olsun veri koruma stratejisine paralel olarak EMC, veri koruma ürünlerinin yeni çeşitleri ve ürün geliştirmelerini duyurdu:

·         Yeni Data Domain, amaca göre kurulan yedekleme uygulamaları ve güçlü yeni yazılımı ile veri korumadaki çıtayı geleneksel yedekleme çözümlerinin çok ötesine taşıdı.

·         Tanıtılan CloudBoost yazılımıyla birlikte buluta uyumlu Data Protection Suite, EMC ve üçüncü parti bulut hizmetlerindeki veriyi korumanın yanı sıra EMC’nin Spannig çözümüyle Office 365 koruması sağladı.

·         Data Protection Suite geliştirmeleri küresel arama ve EMC RecoverPoint for VMs çözümünü kapsıyor.

·         EMC’nin yeni Spanning Backup koruması, “bulutta doğan” uygulama veri korumasını Microsoft Office 365’e kadar genişletti. Buna ek olarak Spanning, kâr amacı gütmeyen kuruluşların bulut üzerinde çalışırken rahat etmelerini sağlayacak Spanning Back-up for Good programını da tanıttı.

EMC Ürün ve Pazarlama Başkanı Jeremy Burton:

“Tüm sektörlerdeki liderler, kendi iş modellerini yeniden tanımlayarak müşterilerin taleplerini çevrimiçi ortamda, mobil cihazlar üzerinde ve daha yetenekli, akıllı ve erişilebilir uygulamalarla karşılamak istiyor. BT birimleri dönüşmek zorunda ama yatırımlarının çoğu geleneksel altyapı ve uygulamalara bağlanıp kalmış durumda. İki dünya olduğu ve her ikisinin de var olması gerektiği bir masal. EMC, müşterilerinin dönüşüm süreçlerinde günümüzün veri merkezlerini optimize etmelerine yardımcı oluyor. Böylece daha düşük maliyetler ve artan hizmet seviyeleriyle her zaman erişilebilir uygulamalar ve verinin sağlanmasına yardımcı olacak verimliliği kazandırıyor.”

Teknoloji Makaleleri