Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Girişimci Artık Yeni Nesil Ticaretle Büyüyecek

bilginet_logoÜç binden fazla işletmenin tercih ettiği e-ticaret paketleriyle iş dünyası için hesaplı ve sınırsız çözümler sunan Bilginet, ülke genelinde yeni bir seferberlik başlatmaya hazırlanıyor. Oyunun kurallarını değiştirmeyi hedefleyen Bilginet’in Genel Müdür Yardımcısı Tolga Yücel, yeni nesil bir iletişim aracı olan Periscope üzerinden Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen canlı yayında, Bilginet ’in yeni kurumsal kimliği ve markanın yeni mimarisi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’deki e-ticaret sitesi sayısı sadece 22 bin

Tolga Yücel, konuşmasında e-ticaretin bugünü ve geleceği ile ilgili tespitlerde bulunurken “Dijitalleşmeye bağlı olarak değişen tüketici alışkanlıkları ve satın alma davranışlarındaki yeni eğilimler, ticaretin ve iş yapma biçimlerinin kurallarını değiştiriyor. Kuralların değişiminde lokomotif durumda olan e-ticaret sektörü, dünyada 1,3 trilyon dolarlık bir hacme ulaştı. Gelişmiş ülkelerde e-ticaret üzerinden yapılan alışverişler, perakende sektörünün toplam büyüklüğünün %20’sini oluşturuyor. Büyüme hızı açısından ele alındığında, Türkiye’de de durum farklı değil. Ancak benzer büyüklükleri yakalamak için daha çok yol kat edilmesi gerekiyor. E-ticaret kullanıcısının 12 Milyona ve e-ticaret hacminin de 20 Milyar TL’ye yaklaştığı ülkemizde, sadece 22 bine yakın aktif e-ticaret sitesi bulunuyor” dedi.

Türkiye’nin mevcut durumunun gelişmeye açık olduğunu belirten Yücel “Arz piyasasında, dijital dönüşümün yaygınlaşmaması ve daha fazla yeni oyuncunun e-ticarete girmemesinin sonuçlarının rakamlara yansıdığını görüyoruz. Online perakendenin toplam perakende sektörü içindeki oranı hâlâ %1,5 ile %2 arasında. Bu oranın gelecekte, gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşacağı düşünüldüğünde, Türk girişimcilerini yeni nesil ticarette büyük fırsatlar bekliyor” diyerek girişimcinin daha fazla yanında olacaklarını belirtti.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre Türkiye’de internetten alışveriş yapanların %63’ü ayda 1 veya daha az e-ticaret yapmakta. Tüketicilerin kart kullanım alışkanlıklarına bakıldığında ise taksitli alışverişin %37, tek çekim alışverişin ise %63 oranında olduğu görülüyor.

E-ticaretin önündeki engeller ve sınırlar kalkacak

Yeni kurumsal kimliğinde, bereket ve seçenek özgürlüğünü ifade eden “Nar”ı ana görsel olarak kullanan Bilginet, marka vaadini de “Hepimiz için E-Ticaret” olarak yeniledi. Ayrıca yeniden tasarladığı e-ticaret paketlerinde; sınırsız trafik, e-mail hesabı, sınırsız web alanı, sınırsız depolama hizmeti ve sınırsız ürün çeşidinin girişine imkân tanıyan bir altyapı sunan Bilginet, 5 ayrı segment için tasarlanmış paketiyle iş dünyasının yanında daha fazla olmayı amaçlıyor. Günde 4,5 TL’ye sınırsız özellikler içeren paketlerle, temel hedeflerinin ülkenin kalkınmasında e-ticaretin rolünün artması olduğunu belirten Tolga Yücel “Biz Türkiye’ye ve iş dünyasının potansiyeline inanıyoruz. Yenilikçi Türk girişimcilerinin önünde, yeni nesil ticaretin getirdiği büyük fırsatlar var. Bu fırsatları değerlendirmelerine aracılık etmek için onların yanındayız. E-ticarete yapılacak yatırım, katma değerli üretime geçişin hızlanması için olumlu bir kelebek etkisi yaratacak” diyerek rekabetin kurallarını değiştireceklerini söyledi.

Teknoloji Makaleleri